x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

Gezondheid, Veiligheid, Beveiliging en Milieu (GVBM)

Hoge professionele maatstaven zijn belangrijk voor ons, omdat ze belangrijk voor u zijn.

GVBM is een integraal onderdeel van Tokheims bedrijfsvoering. Onze managementteams zijn direct betrokken bij de ontwikkeling van VGM-doelstellingen op individueel en organisatorisch niveau.  Tokheim gebruikt een gemeenschappelijke serie regels, richtlijnen en rapportagemiddelen om daar waar we werken een hoog niveau van professionaliteit en inachtneming van plaatselijke en algemene normen te verzekeren.  We hebben een streng selectiebeleid en opleidingsprogramma’s voor al onze aannemers.  Ons doel van ‘nul ongevallen’ richt zich op een veiligere omgeving voor onze medewerkers, onze klanten en hun eindgebruikers.

We hebben vele prijzen van grote oliemaatschappijen over de hele wereld gekregen voor onze inzet om een veiligere omgeving voor onze medewerkers en onze klanten te garanderen. Recente prijzen die door Tokheims SSD’s zijn ontvangen:

  • Veiligheid en Innovatie van Shell in Frankrijk
  • BP Europa SE Safety Award voor uitstekende veiligheidsprestaties in Duitsland
  • Tiger Performance Award, een Safety Trophy van ESSO in de Benelux, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Tunesië
  • Mobiliteitstrofee van Informatique voor de uitrol van PDA’s aan onze onderhoudsmonteurs in Frankrijk
  • Beveiligingsprijs van BP voor Franse bouwkundige diensten
  • Trofee Uitdaging Beveiliging Netwerk (Trophée Challenge Sécurité Réseau) van Total in Frankrijk
  • Prijs van het Ministerie van Werkgelegenheid in Spanje voor prestaties op het gebied van GVBM
  • Tokheim Iberica prijs van Repsol voor Innovatieve Initiatieven op het gebied van GVBM
VGM ‘Best-practice’

Tokheims sales- en servicedivisies delen gemeenschappelijke risico’s en gevaren in de fuel-retail. Als zodanig werken onze VGM-landmanagers nauw met elkaar en met onze centrale organisatie samen om problemen, oplossingen, apparatuur en “geleerde les” rapporten van ongevallen, incidenten en “near miss” rapporten te delen. Dit alles is essentieel om ervoor te zorgen dat, zodra de oorzaak van een ongeval wordt geïdentificeerd, dit niet herhaald wordt binnen de

Tokheim organisatie en dat we de ervaring en de corrigerende maatregelen delen die openlijk met onze klanten en partners overeengekomen zijn. Tokheims Wereldwijde Werkprocedures inzake de werkomstandigheden op het tankstation worden verder versterkt door de toepassing van lokale wetten en ‘best-practices’ om ervoor te zorgen dat de hoogst mogelijke veiligheidsmaatstaven worden gevolgd, ongeacht het betrokken land.

Nul ongevallen. Nul compromissen.

Onze veiligheidscultuur is bijzonder sterk geworteld in onze Management-, Sales – en Servicedivisies en Partners. Op basis van het strategische bedrijfsdoel van “Nul ongevallen’, is de Tokheim filosofie dat geen enkel ongeval aanvaardbaar is, en dat onderzoek naar de oorzaak en het leren van ongevallen de kern van positieve veranderingen vormt. Onze VGM-gemeenschap zorgt ervoor dat deze overtuiging gebruikt wordt om belangrijke veiligheidsinformatie te begrijpen en te delen, en dan niet alleen voor Tokheim, maar ook voor andere aannemers, tankstationeigenaars en alle anderen die bij de tankstationactiviteiten zijn betrokken.

Gemeenschappelijke doelen. Gemeenschappelijke rapportering.

De rapportering van “bijna-ongevallen ” ligt aan de basis van Tokheims pro-actieve aanpak van het veiligheidsbeheer, dankzij medewerkers die rapporten over mogelijke gevaren indienen. Deze rapporten worden gedeeld met onze klanten zodat ze acties kunnen ondernemen om defecten op hun eigen terrein te corrigeren en worden ook intern verwerkt voor logging en analyse. Door het gebruik en de mogelijkheden van onze servicedatabase, Kimoce, uit te breiden, heeft Tokheim ervoor gezorgd dat lokale rapporten snel geopend, gedownload en aan de klanten kunnen worden verstuurd. Dit biedt een betere trendanalyse en zet wereldwijde actie voor gemeenschappelijke lokale kwesties in gang.

HSSE reporting