x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

Productiefabrieken

Better quality all round

Tokheim is trots op de kwaliteit van de producten en systemen die we al langer dan een eeuw voor onze klanten produceren. Heden beschikken we over onderzoeks- en productiecentra over de hele wereld. Onze belangrijkste fabrieken van brandstofpompen en systemen staan in Schotland, Frankrijk, de Benelux, India, China en in Brazilië.  Hieronder hebben we ons gericht op ons Dundee Manufacturing Centre, de plaats waar de meeste van onze verdeelzuilen worden gebouwd en van waaruit ze worden gedistribueerd.

Dundee Manufacturing Centre

Tokheim Manufacturing

Dundee staat bekend als het ruige hart van de Britse industrie – en past dus goed bij een serie producten die gebouwd zijn om jarenlang onder de zwaarste omstandigheden mee te gaan.  Een supermoderne fabriek van 11.000 vierkante meter is de thuisbasis van de ervaren ingenieurs en productieteams van Tokheim. Zodra uw bestelling is geplaatst, beginnen onze geschoolde technici aan uw dispenser te werken.  Bij de bouw van elke brandstofpomp wordt er nauwgezette aandacht aan alle details besteed.  Pas na dagen van zorgvuldige montage en uitvoerige testen, verzenden we een brandstofpomp gemarkeerd met het gerenommeerde merk Tokheim Quality.

Meterproductie

De meter is in feite het hart van de brandstofpomp. Nauwkeurigheid staat duidelijk op de eerste plaats, Tokheim gebruikt beproefde en betrouwbare technologie.  Tokheim meters zijn geslaagd voor een streng programma van levensduur- en veldtesten, inclusief een 12 miljoen liter duurtest.

Productielijnen van verdeelzuilen

Wat we elke dag op de productielijnen van de
brandstofdispensers bouwen, is geheel afhankelijk van de bestellingen van de klanten. We maken gebruik van onze versie van ‘massa maatwerk’ om kwaliteitsdispensers op maat op het meest effectieve niveau te garanderen.

Print- en poederspuitinstallatie

De fabriek heeft zijn eigen milieu-geaccrediteerde spuit- en printsystemen om de ontwerpen en de kleurstelling van de dispenser aan te passen. We hebben geïnvesteerd in de nieuwste grote formaat digitale drukpersen om pixelperfecte kwaliteitsontwerpen aan al onze klanten te garanderen.

Testen

De teststations zorgen voor een automatische lijst van parameters die het personeel kan controleren. Elke brandstofpomp is 100% getest op alle elektronische, hydraulische en mechanische functies, rekeninghoudend met aangepaste keuzes alsmede landspecifieke voorschriften inzake veiligheid, maten en gewichten.

Kwaliteitscontrole

De verdeelzuil wordt geproduceerd in de opeenvolgende cellen, die elk een kwaliteitscontrole m.b.v. een checklist uitvoeren alvorens de verdeelzuil goed te keuren. Deze opeenvolgende kwaliteitsmuren waarborgen de hoge standaard die u van Tokheim gewend bent.

Controle en verpakking

Elke verdeelzuil wordt vervolgens onderworpen aan een eindcontrole, waar voor de traceerbaarheid alle gegevens elektronisch worden vastgelegd in combinatie met het serienummer van het product.  Vervolgens worden alle verdeelzuilen zorgvuldig verpakt en over de hele wereld verzonden. Nu zijn ze klaar om de komende jaren hun werk te verrichten.

Accreditaties
  • MID
  • ISO 9001
  • ISO 14001
  • OHS 18001
  • ATEX
  • SIRA
Video (In Engels)

Neem een kijkje in DMC om te zien hoe we onze op maat gebouwde kwaliteitsdispensers voor klanten over de hele wereld bouwen.