x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

29.03.2017

Nieuw € 50 biljet vereist aanpassing op SafePay


Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Het lezen van munten en biljetten van de SafePay luistert zeer nauw, we willen immers te allen tijde voorkomen dat vals geld geaccepteerd wordt in de lezers van de SafePay. Indien er een nieuw type biljet op de markt wordt gebracht is een configuratiewijziging van de SafePay nodig, zodat ook dit biljet als geldig betaalmiddel gelezen kan worden. In april 2017 is het weer zover en wordt een  nieuw € 50 biljet geintroduceerd. Als SafePay-houder zult u binnenkort door ons worden benaderd voor deze update welke we op afstand uit kunnen voeren. Wij willen u erop wijzen dat zonder deze aanpassing uw systeem het nieuwe biljet niet zal kunnen lezen als geldig betaalmiddel.

Voor de niet-SafePay-houders onder ons lichten we het cash concept graag nog even toe.

Cash versus card

Tankbeurten en shopartikelen moeten natuurlijk worden afgerekend. Kaarttransacties zijn voor de kassier het meest eenvoudig af te handelen. De transactie wordt naar de terminal gestuurd en de kassier heeft er verder geen omkijken meer naar. Contante betalingen daarentegen vragen meer aandacht. De kans dat de kassier verkeerd wisselgeld teruggeeft of minder aandacht heeft voor de betalende klant is aanwezig. Met behulp van de Tokheim SafePay kunnen ook contante betalingen automatisch worden uitgevoerd. De kassier kan zich daardoor volledig richten op het contact met de klant en kasverschillen zijn zo goed als verleden tijd. En dat zijn niet de enige voordelen!

Hoe werkt het?

De SafePay is een volledig geautomatiseerd cashmanagementsysteem wat zowel brief- als muntgeld accepteert. Het systeem bestaat uit 2 elementen: de invoer van het muntgeld en de invoer van het briefgeld. Wij adviseren om de muntinvoer richting de klant te positioneren (voor de Fuel POS) en de biljetteninvoer richting de kassier (achter de Fuel POS kassa). Het is ook mogelijk om zowel de munt- en biljetteninvoer richting de klant te positioneren.

Het systeem is volledig geïntegreerd in de Fuel POS, zodat een veilig afhandelingsysteem van contant geld gecombineerd kan worden met betalingen met debit-, creditcards en tankkaarten. Alle betalingen en transacties zijn verbonden met het EPOS, dus u hoeft nooit verschillende rekeningen te reconciliëren. Zodra uw klant aangeeft contant te willen betalen, stuurt de kassier het bedrag via de Fuel POS naar de SafePay. De klant of kassier geeft het contante geld in, de SafePay telt het ingegeven contante geld en geeft automatisch wisselgeld terug in zowel munt- als briefgeld. De munten en biljetten zijn in veiligheid en worden beheerd vanaf het moment dat de klant betaalt totdat het geld aankomt bij het centrale punt waar het geteld wordt.

Nog een voordeel van de SafePay is dat het draaien van shifts niet meer noodzakelijk is. De kassa kan afwisselend door meerdere medewerkers worden gebruikt, omdat kasverschillen worden geëlimineerd. De SafePay vervangt de kassalade volledig en contant geld is daardoor nooit openlijk aanwezig. Dit verhoogt bovendien het gevoel van veiligheid voor uw medewerkers. In combinatie met het webgebaseerde backoffice softwarepakket ‘SafePay Control’ heeft u daarnaast een actueel overzicht van de hoeveelheden contant geld die per kassa aanwezig zijn.

Mogelijkheden

De invoer van munten en biljetten kan afhankelijk van uw wensen voor of achter de Fuel POS (kassa) worden geplaatst. U kunt kiezen voor een veilige totaaloplossing waarbij het geld wordt gestort in een zogenaamde afstortkluis. Gedurende de dag wordt het overtollige contante geld bewaard in een speciaal afgesloten SafePay cassette. Deze met inkt beveiligde cassette kan enkel na het invoeren van een code uit de SafePay worden gehaald en in de afstortkluis worden geplaatst. Afhankelijk van uw contract met de waardetransporteur kan het geld automatisch worden opgehaald zodra de kluis vol is. Het is zelfs mogelijk om het bedrag in de kluis te laten voorcrediteren waardoor het al tot uw beschikking is voordat het door de waardetransporteur is opgehaald.

Enthousiast geworden?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de SafePay of wenst u een offerte? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze Sales afdeling.

Sales Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0) 88 147 15 30
E-mail: Sales.dordrecht@tokheimsolutions.com

Sales Turnhout, België:
Telnr.  +32 (0) 14 44 85 00
E-mail: Sales.turnhout@toktheimsolutions.com