x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

04.05.2017

Kärcher en Tokheim Service Groep worden strategische partners


Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Winnenden, Parijs, 4 mei 2017 – Kärcher en de Tokheim Service Groep (TSG) hebben een overeenkomst gesloten om elkaars strategische partner te worden, waarbij de reinigingsspecialist en leverancier van service- en brandstofoplossingen voor benzinestations, hun krachten samen zullen bundelen richting de carwash industrie.

“Kärcher zal zich nog meer gaan richten op de verdere ontwikkeling en productie om zo superieure producten en fantastische innovaties op de markt te kunnen blijven introduceren” aldus Markus Asch, Deputy Chairman of the Management Board and Managing Director Professional Channels of Alfred Kärcher GmbH & Co.KG.

“TSG zal namens Kärcher voortaan zorgen voor de verkoop en verdeling van hun carwash equipment richting de benzinestations en oliemaatschappijen en zal ook de installatie, garantie en onderhoud op zich nemen van alle carwash klanten in Europa en Afrika.

Deze overeenkomst heeft betrekking op het hele productengamma van carwash technologie zoals wasstraten voor auto’s & vrachtwagens, jet wash- en self carwash systemen.

Met deze samenwerking breiden beide firma’s hun business in de carwash sector op benzinestations significant uit en versterken ze hiermee hun eigen positie in de markt.

“Tokheim Service Groep, marktleider op het gebied van verkoop van investeringsgoederen en dienstverlening in de brandstofsector, is voor ons de perfecte strategische partner. Vanaf nu kunnen we een nog betere service garanderen richting de carwash houders en creëren we hiermee een belangrijke basis voor een verdere succesvolle groei”, aldus Hartmut Jenner, Chief Executive Offices and Chairman of the Management Board of Alfred Kärcher GmbH & Co.KG.

Ook voor TSG is dit samenwerkingsverband van groot belang voor hun klanten. “Deze samenwerking is een doorbraak in de carwash industrie.  Iedereen kent Kärcher voor hun hoogwaardige kwaliteitsproducten en innovatie op gebied van reinigings- en wasoplossingen, en bundelt zijn krachten met TSG, gekend in heel Europa en Afrika voor zijn professionaliteit en deskundigheid van zijn verkoop- en serviceteams.

Voor carwash houders in de benzinestationsmarkt is deze samenwerking eveneens zeer goed nieuws. Via de door TSG’s gekende installatie en service know-how, krijgen zij toegang tot Kärchers innovatieve productengamma wat leidt tot dalende bedrijfskosten en een hogere rentabiliteit“ volgens Baudouin de la Tour, CEO van Tokheim Service Groep.

Kärcher, marktleider in de reinigingstechnologie, is een familiebedrijf met meer dan 12.000 werknemers in 65 landen en heeft meer dan 100 dochterondernemingen.

In 2016 behaalde Kärcher hun hoogste verkoopcijfers ooit, nl. € 2.33 miljard.

Tokheim Service Groep (TSG) is ’s werelds belangrijkste leverancier van apparatuur en services aan benzinestations en oliemaatschappijen in Europa en Afrika. Zij biedt haar cliënteel een compleet pakket aan, gaande van benzinepompen, betaalterminals, mediatoebehoren, tankinhoudmeetsystemen tot de productie van volledige AdBlue oplossingen.

 

De overeenkomst is onderworpen aan gebruikelijke informatie en goedkeuringen, met inbegrip van ondernemingsraad, waar van toepassing.