x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

17.05.2017

Tokheim Solutions Belgium bouwt nieuw kantoor met productie- en opslagruimte in Turnhout


Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

In aanwezigheid van de Turnhoutse burgemeester Eric Vos en de heer Mario Boere, Managing Director Tokheim Solutions North Europe, werd de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van een nieuw kantoor met productie- en opslagruimte.

Tokheim _072A

Tokheim Solutions
Tokheim Solutions is, in Benelux, marktleider op het gebied van ontwikkeling, productie, automatisatie en serviceverlening van benzinestations.

Zij biedt haar klanten een compleet pakket aan, gaande van Tokheim benzinepompen, betaalterminals, mediatoebehoren, tankinhoudmeetsystemen tot de productie van volledige AdBlue oplossingen.  Daarnaast is Tokheim Solutions ook gespecialiseerd in projectbeheer, installatie en onderhoud van benzinestations.

Sinds begin mei is Tokheim Solutions tevens de nieuwe strategische partner van het Duitse Kärcher, de specialist in reinigingstechnieken.  Tokheim Solutions zal namens Kärcher voortaan zorgen voor de verkoop en verdeling van hun carwash equipment richting de benzinestations en oliemaatschappijen.  Daarenboven zullen ze ook de installatie, garantie en het onderhoud van alle carwash klanten in Europa op zich nemen. Deze overeenkomst heeft betrekking op het hele productengamma van carwash technologie zoals wasstraten voor auto’s & vrachtwagens, jet wash- en self carwash systemen.

Historiek in Turnhout
In de jaren zeventig begon de firma Koppens Automatic met de productie van electronische telwerken voor brandstofpompen op de Graatakker in Turnhout. Nadien werd Koppens Automatic overgenomen door de Schlumberger groep en verhuisde de firma naar de Rubensstraat. Door de krappe ruimte en enkele overnames werd het nieuwe Tokheim in de jaren ’90 overgebracht naar een nieuw pand op de Everdongenlaan.

Volgend op de recente verkoop van de Tokheim productie-eenheden aan het Amerikaanse Dover, start er nu een nieuwe uitdagende periode voor Tokheim Solutions op de locatie Treskesdijk 7.

“Omdat Tokheim Solutions de afgelopen tijd enorm gegroeid is door haar activiteiten uit te breiden en dit ook in de toekomst zal blijven doen, werd de behoefte voor een nieuw, groter pand in Turnhout noodzaak” aldus Mario Boere.

Van hieruit zullen dagdagelijks meer dan 165 mensen instaan voor de verkoop, installatie en service van de Tokheim en Kärcher producten.

Nieuwe locatie van Tokheim Solutions Belgium nv : Treskesdijk 7, 2300 Turnhout.