x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

16.04.2014

Tokheim Update April 2014

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Mobidialog – Binnenkort verkrijgbaar

web2Harrewijn-Fuel-5794

Accurate brandstofregistratie van mobiele brandstoftanks (IBC’s) is voor veel Nederlandse ondernemers belangrijk. U wilt natuurlijk weten wie, wanneer, hoeveel en met welk voertuig men tankt. Het lijkt heel gemakkelijk, maar tegenwoordig maakt men op externe locaties nog veel gebruik van registratie door middel van pen en papier. Ongemerkt kan er daardoor veel brandstof verdwijnen. Daarom heeft Tokheim alles in het werk gesteld om hier een passende oplossing voor aan te bieden.

Zoals u wellicht al weet, beschikt Tokheim over het Dialog brandstofmanagementsysteem om brandstof op efficiënte wijze te registreren en te controleren. Dialog is een bewezen oplossing op een vaste locatie die speciaal ontworpen is voor fleet- en commerciële bedrijven van alle afmetingen.

web2Harrewijn-Fuel-5685Wat is Mobidialog?

De Mobidialog is de mobiele variant van de Dialog. Door de mobiliteit bent u zeer flexibel en bepaalt u zelf op welke locatie en waar op die locatie u de Mobidialog beschikbaar stelt. Op die manier kunt u bijvoorbeeld diverse voertuigen op een bouwplaats digitaal geregistreerd van brandstof voorzien.

De Mobidialog is binnenkort verkrijgbaar in drie verschillende varianten:

 1. Tankregistratie gevoed op 230 volt, waar aansluiting op een generator of lichtnet beschikbaar is.
 2. Mobiele tankregistratie met oplaadbaar accupakket. Het accupakket is zelfs krachtig genoeg om minimaal 20 dagen achtereenvolgens te tanken.
 3. Volledig stand alone tankregistratie voorzien van een robuuste Solar module. Met deze Mobidialog kunt u gegarandeerd 4 uur per dag tanken op zonne-energie.

De Mobidialog kan daarnaast uitgerust worden met een ingebouwde UMTS verbinding. Via deze verbinding kunt u vertankingen in het veld op efficiënte wijze controleren en beheersen. Hierdoor maakt u optimaal gebruik van uw brandstofbudget. Mobidialog is een oplossing voor fleet- en commerciële bedrijven robuust toegepast op mobiele tankinstallaties (IBC’s).

web2Harrewijn-Fuel-5969

Mobidialog met Smartfuel

Om brandstofdiefstal te voorkomen/te beperken kan de Mobidialog uitgerust worden met Smartfuel. Dit geautomatiseerde tanksysteem identificeert het voertuig en keurt op basis van voertuigherkenning een vertanking goed. Indien het voertuig onbekend is voor het systeem, zal deze uiteraard de vertanking afkeuren waardoor het niet mogelijk is om te tanken. U bepaalt zelf wie en welke voertuigen gebruik kunnen maken van de Mobidialog door dit in te voeren in het systeem.

Binnenkort meer informatie

Binnenkort volgt er meer informatie over de Mobidialog. Houdt onze nieuwsbrief en website daarom goed in de gaten! Heeft u wellicht al interesse in de Mobidialog, dan kunt u hiervoor contact opnemen met de afdeling Sales via telnr. +31 (0)88 147 15 30. Zij beantwoorden graag uw vragen!

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Bezoek UNITI Expo 2014 met gratis vrijkaarten

In Nederland wordt al enige tijd geen echt grote beurs meer georganiseerd voor tankstations. Om toch op de hoogte te blijven, wijken geïnteresseerden uit naar beurzen in het buitenland zoals Automechanica in Frankfurt (DE). Dit jaar heeft Tokheim samen met  andere grote leveranciers gekozen voor de UNITI expo. De locatie is niet alleen nieuw, ook de opzet is nieuw en geheel in het teken van de brandstof retail industrie. De beurs vindt plaats van dinsdag 3 t/m donderdag 5 juni 2014 in het Stuttgart Exhibition Centre.

web

Over de locatie

Het Stuttgart Exhibition Centre is één van de meest moderne conventie centra in Europa. Gelegen in het hart van Europa, op slechts vijf minuten lopen van de internationale luchthaven en met een eigen afrit van de snelweg en het treinstation, is de UNITI expo gemakkelijk te bereiken voor nationale en internationale bezoekers. Door de moderne en goed uitgeruste expositieruimtes en een congrescentrum (ICS) biedt het Stuttgart Exhibition Centre de perfecte setting voor UNITI expo 2014.

Over de bezoekers

Met meer dan 300 gerenommeerde exposanten uit 25 landen verwacht UNITI expo dit jaar minstens 10.000 bezoekers uit de verschillende sectoren, namelijk:

 • grote oliemaatschappijen
 • exploitanten van benzinestations
 • distributeurs/installateurs/dienstverlenende bedrijven/project management bedrijven
 • brandstofdistributeurs en transportbedrijven
 • exploitanten van autowasstraten
 • management consultants, ontwerpers, adviseurs, dienstverleners, overheden etc.

Tokheim op de UNITI expo 2014

Uiteraard zal Tokheim u ook dit jaar weer versteld doen staan met bijzondere innovaties. Om u alvast nieuwsgierig te maken, kunnen we al wel een tipje van de sluier oplichten. Wat dacht u van Mobile payment? Mobiel betalen op het fourcourt. Of het nieuwe tankinhoudmeetsysteem van Tokheim genaamd ProGauge? We laten u graag alle mogelijkheden zien, maar nog belangrijker u kunt het nu van dichtbij ervaren. Naast deze bijzondere innovaties besteden wij op de beurs ook aandacht aan:

 • SmarfFuel: een geautomatiseerd tanksysteem dat betaling gebaseerd op voertuigidentificatie omvat.
 • T-Media pole: een innovatief multimediaconcept voor tankstations.
 • TankLiner: in plaats van tankvervanging wat vaak behoorlijk prijzig is, kan Tokheim nu ook een speciale zak in de tank plaatsen. Zo gaat uw tank dus veel langer mee en bent u voordeliger uit!

Omdat wij verwachten dat er een groot aantal nieuwsgierige Nederlandse ondernemers aanwezig is op de beurs, organiseren wij speciaal voor onze Nederlandse relaties op dinsdag 3 juni 2014 een Hollandse dag. Op deze dag verwelkomt ons Nederlandse team graag Nederlandse klanten op de stand. Uiteraard zijn wij u graag van dienst als u vragen heeft of informatie wenst. Dit jaar exposeren wij in Hall 6, standnummer A30 en A33.

Wilt u de UNITI expo bezoeken? 

Indien u de beurs wilt bezoeken, meldt u zich dan bij ons aan. Wij zorgen namelijk graag voor uw gratis vrijkaarten op deze dag. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Sales via telefoonnummer +31 (0)88 147 15 30 of stuur een e-mail naar sales@dordrecht.tokheim.com  met daarin uw naam, adresgegevens en uiteraard het aantal kaarten dat u wenst.

Wilt u graag meer informatie over de UNITI expo 2014? Klik dan hier.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Rijvaardigheidstraining

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde voor onze producten en services, maar zeker ook voor onze monteurs. Onze monteurs zijn veel onderweg en krijgen dagelijks te maken met het verkeer. Het is dan ook van onschatbare waarde dat zij zich bewust zijn van verschillende risicovolle situaties in het verkeer en hoe zij daarmee om kunnen gaan. De rijvaardigheidstraining van PRODRIVE TRAINING sloot daar perfect op aan en zorgde naast een waardevolle training ook voor leuke foto’s welke door onze eigen monteurs zijn gemaakt!

web3a

Op 8 en 15 maart was het dan zover. Na het nuttigen van koffie of thee was het tijd om aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Onze monteurs kregen een korte presentatie over wat hen die dag te wachten stond waarbij verschillende onderwerpen zoals zitpositie en banden werden behandeld. Na deze presentatie stonden onze monteurs in de startblokken om achter het stuur te kruipen en te beginnen aan het echte werk! In hun eigen bedrijfsauto reden alle monteurs naar de oefenbaan. Het hele konvooi werd op een leuke manier vastgelegd door een monteur. Opgelet, het Tokheimteam is onderweg!

Aangekomen bij het ultramoderne rijvaardigheidscentrum van PRODRIVE TRAINING in Lelystad werden de monteurs verdeeld in groepen. Tijd voor actie! Als warming-up werd begonnen met een slalomoefening, zowel voor- als achteruit. Vervolgens werd het spannender: de remproef! Vanuit een rijdende beweging ineens vol in de ankers. Spannend om te zien, maar nog spannender om dit zelf te ervaren. De remweg is een belangrijk onderdeel van de training, want de remweg wordt langer naarmate harder wordt gereden.

web3b

Na deze oefeningen was het tijd voor een kleine onderbreking. Tijdens de smakelijke lunch werd er door de monteurs volop gesproken over hun ervaringen. De sfeer zat er al goed in!

Tijd om lang ervaringen uit te wisselen was er niet. Er werd begonnen met het tweede deel van de training. Dit keer waren de bermproef, uitbreekoefening en de ontwijkoefening aan de beurt. Ook deze oefeningen zorgden voor de nodige adrenalinekicks en uiteraard leuke foto’s welke wij graag met u delen!

1 copy

Na de training was er tijd om nog even kort te evalueren. En het harde werken werd uiteraard beloond! De intensieve trainingsdag werd afgesloten met de ontvangst van een geheel verdiend certificaat. En daar zijn wij trots op!

Tijd voor het gehele Tokheim konvooi om weer naar huis te gaan!

2 copy

Previous article Next article