x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

21.08.2014

Tokheim Update Augustus 2014

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Versterk uw klantrelatie door Online Loyalty

Naar aanleiding van de toenemende vraag naar Online Loyalty mogelijkheden via de Fuel POS (kassa), hebben wij een applicatie ontwikkeld waarbij een kant-en-klaar loyalty pakket aangeboden kan worden in de vorm van een module op de Fuel POS (kassa). Dit pakket is zowel beschikbaar voor een individueel station als voor een groep van stations. De Tokheim Online Loyalty module biedt u een zorgeloze applicatie en kan binnen een termijn van 2 maanden geactiveerd worden op uw locatie(s). U hoeft geen klantspecifiek ontwikkelingstraject met ons te doorlopen, geen eigen loyalty host te ontwikkelen of een 3de partij in te schakelen.

wTokheim 688 small

Het grote voordeel van dit kant-en-klaar pakket is dat de basisfunctionaliteiten automatisch beschikbaar komen op Fuel POS (kassa) niveau. Het instellen van de loyalty acties/spaaracties kan de maatschappij of de stationsuitbater zelfstandig uitvoeren via de zogenaamde “Merchant Portal”. Tevens is er de mogelijkheid tot het ter beschikking stellen van een website waar klanten zich kunnen registeren. Hier kan de klant zijn puntensaldo raadplegen en eventueel punten inwisselen tegen producten uit de webshop.

Mogelijkheden Module Online Loyalty

De module Online Loyalty is beschikbaar vanaf Fuel POS versie 33 of hoger en beschikt over onder andere de volgende mogelijkheden:

 1. Punten sparen: sparen, sparen, sparen! Het leukste onderdeel voor de klant is dat hij bij u bij elke brandstof- en/of shoptransactie loyalty punten kan sparen.
 2. Outdoor loyalty: klanten hoeven niet per se binnen af te rekenen bij de kassamedewerker om loyalty punten te ontvangen. Ook aan outdoor transacties (bijvoorbeeld bij de Crypto VGA) kunnen loyalty punten worden toegekend.
 3. Punten sparen op een uitgestelde betaling: het kan voorkomen dat een klant een transactie niet kan afrekenen, dan wordt de transactie tijdelijk geparkeerd onder het menu “uitgestelde betaling”. Zodra de klant op een later tijdstip terugkomt voor de betaling van de transactie, dan kan de klant alsnog punten sparen op deze uitgestelde transactie.

 4. Vertraagde loyalty registratie: is de klant zijn loyalty kaart vergeten? Geen probleem! Tot 30 dagen na de transactie is er de mogelijkheid om alsnog punten toe te kennen.

wTokheim 130

5. Punten sparen bij voorafbetaling: er kunnen ook loyalty punten gespaard worden op brandstoftransacties die vooraf voor een vast bedrag afgerekend worden in de shop. Bijvoorbeeld: een klant wenst voor € 20,- Diesel af te nemen. Dit bedrag wordt voor aanvang van de tankbeurt betaald bij de kassamedewerker. Na de tankbeurt kan de kassamedewerker de klant alsnog de loyalty punten toekennen.

6. Rebook van loyalty transacties: ook bij een foutieve transactie is er geen man overboord. Als de klant een foutieve transactie heeft afgerekend en hiervoor punten heeft gespaard, dan is het mogelijk om zowel de betaling als de spaaractie ongedaan te maken middels een “Rebook”. Op die manier kan de klant alsnog de correcte transactie afrekenen en hierop punten sparen.

7. Puntensaldo opvragen: de klant heeft de mogelijkheid om zijn puntensaldo te raadplegen via de website, maar ook bij de kassamedewerker. De kassamedewerker scant de loyalty kaart en print simpelweg een ticket waarop het puntensaldo vermeld staat.

8. Punten inwisselen voor geschenk: voor de klant is het natuurlijk ontzettend leuk om de punten om te wisselen voor een geschenk. De Online Loyalty module zorgt ervoor dat de punten correct worden afgeschreven en eventueel dat de uitgave van geschenken wordt geregistreerd. Zo houdt u een goed overzicht.

9. Bonuscoupons: wilt u uw klanten nog iets extra’s bieden? De Online Loyalty module beschikt over een bonuscoupon waarmee klanten extra punten kunnen sparen bij een volgend stationsbezoek.

Welk pakket past bij u?

Afhankelijk van het kant-en-klaar pakket dat wordt gekozen, zijn er verschillende functionaliteiten beschikbaar zoals in onderstaande overzicht weergegeven. Er zijn 3 soorten pakketten, namelijk:

 • Basis
 • Plus
 • Compleet

webNL2

Basis pakket

Kiest u voor het basis pakket dan kunt u gebruikmaken van de volgende functionaliteiten:

 • Sparen op liters: loyalty punten per liter brandstof.
 • Sparen op shopomzet: loyalty punten voor shopaankopen.
 • Merchant Portal: website waarvan het station gebruik kan maken om onder andere acties in te stellen en loyalty transacties te raadplegen.
 • Campagnes per Merchant: mogelijkheid om acties te selecteren voor één of meerdere station(s) naar keuze.
 • Dubbele punten acties: verdubbelt de punten van de klant, wat gebruikt kan worden om klanten aan te trekken tijdens daluren.
 • Tijdsacties: actie die enkel in een bepaald tijdsbesprek geactiveerd is.

Plus pakket

Als u voor het Plus pakket kiest, kunt gebruikmaken van alle functionaliteiten uit het basis pakket, aangevuld met:

 • Customer Website: dit is een website voor de kaarthouder. Hierop kan het puntensaldo worden geraadpleegd en kan men de NAW-gegevens van de aangesloten locaties zien. Deze website ten behoeve van klanten kan uitgerust worden met uw logo, alsook de door u gewenste achtergrondkleur die aansluit bij uw bedrijfsidentiteit.

 Compleet pakket

Wilt u optimaal profiteren van alle mogelijkheden van de Online Loyalty module, dan kiest u voor het Compleet pakket. Hierbij kunt u gebruikmaken van alle functionaliteiten uit het Basis en Plus pakket, aangevuld met:

 • Sparen op artikelen: dit is het standaard ontvangen van punten op een van te voren bepaald artikel. Voorbeeld: 5 punten bij aankoop van een Coca-Cola product.
 • Productacties: dit betreft acties die slechts op één bepaald product of een productcombinatie van toepassing zijn
 • Webshop: webshop voor de kaarthouder. De klant kan nu niet alleen op het station punten inwisselen, maar ook online via de website. In de webshop zijn een aantal artikelen beschikbaar. Indien de klant voldoende punten gespaard heeft, kan hij/zij de punten inwisselen tegen een geschenk dat via post wordt verzonden.

Wilt u meer informatie over de Online Loyalty pakketten? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Sales via telnr. +31 (0)88 147 15 30 of stuur een e-mail naar sales@dordrecht.tokheim.com. Zij vertellen u er graag meer over.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Werking Tokheim Helpdesk

Als u een vraag heeft of een storing wilt melden, wilt u graag zo snel mogelijk worden geholpen. De Helpdeskmedewerkers staan dan voor u klaar, maar hoe gaan zij te werk? En wat kunt u zelf doen om nog sneller/beter geholpen te worden?

webNL

Bellen

Voor een vraag en/of een storing kunt u bellen naar de Tokheim Helpdesk in Nederland via telefoonnummer (0)88 – 147 15 90. Het keuzemenu is een belangrijke hulpmiddel voor de Helpdeskmedewerkers. In het keuzemenu wordt u gevraagd om uw stationnummer in te geven. Wanneer u dit nummer ingeeft, kunnen de Helpdeskmedewerkers uw station opzoeken in het systeem en hebben zij alle benodigde informatie. Deze informatie bevat onder andere alle contactmomenten, eventuele storingsgeschiedenis van uw station en uw stationsconfiguratie. Op basis hiervan kunnen de Helpdeskmedewerkers u helpen. Vervolgens wordt in het keuzemenu gevraagd of u belt voor een totale uitval, een eerdere vraag/storing of een andere vraag. De keuze die u hier ingeeft, is van belang om de urgentie van de storing te bepalen.

Tokheim TIP: Zorg dat u altijd uw stationsnummer bij de hand heeft als u belt naar de Tokheim Helpdesk. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Ticketregistratie

Zodra u het keuzemenu hebt doorlopen, wordt u doorverbonden met een Helpdeskmedewerker. Terwijl u uw vraag en/of storing uitlegt, zal de Helpdeskmedewerker een aantal aspecten registreren. Hiervoor wordt een speciaal ‘ticket’ aangemaakt met een uniek nummer welke is gekoppeld aan uw station. In dit ticket staat specifieke informatie, zoals het tijdstip van bellen, naam van de beller en om wat voor soort vraag/storing het gaat. Onze Helpdeskmedewerkers werken volgens strikte procedures en zullen u daarom vaak verschillende vragen stellen. Deze vragen helpen ons om te bepalen wat de urgentie van de storing is, maar ook of een monteursbezoek noodzakelijk is. Soms is de storing namelijk ook goed zelf op te lossen of kunnen wij op afstand met u meekijken om het probleem te verhelpen. Hierdoor bent u sneller geholpen en kunt u sneller weer gebruikmaken van uw apparatuur.

Vast aanspreekpunt

Storingen op uw station dienen altijd gemeld te worden bij onze Helpdesk via het eerder vermelde telefoonnummer. Dit geldt ook voor garantiegevallen. Alleen als een storing bij de Helpdesk is gemeld, kunnen wij tijdig actie ondernemen om de storing te verhelpen.

webTokheim 973

Storingen melden via e-mail en MyTokheim

Naast telefonisch een storing melden, kunt u ook storingen via e-mail of MyTokheim melden bij de Helpdesk.

E-mail

Als u een niet urgente storing en/of vraag heeft kunt deze ook per e-mail bij de Helpdesk melden. U kunt hiervoor e-mailen naar: helpdesk@dordrecht.tokheim.com

MyTokheim

U kunt storingen ook online melden via MyTokheim. Log in met uw accountgegevens en klik vervolgens op de tab ‘Helpdesk’. U kunt daar het storingsformulier invullen. Indien u nog geen inloggegevens heeft voor MyTokheim kunt u een e-mail sturen naar de Helpdesk via helpdesk@dordrecht.tokheim.com

Tokheim TIP: De via e-mail en MyTokheim gemelde storingen worden tijdens kantooruren verwerkt. Wij raden u aan om dringende storingen altijd telefonisch te melden via telefoonnummer (0)88 – 147 15 90.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Brandstofdiefstal alert

Tokheim heeft geconstateerd dat er op geraffineerde wijze brandstofdiefstal plaatsvindt op tankstations in zowel Nederland als België. Tankstations kunnen zich hier tegen wapenen door een brandstofdiefstal alert in te stellen.

Werkwijze brandstofdieven
De brandstofdieven gaan zeer brutaal te werk. Na analyse van diverse camerabeelden blijkt dat de dieven gekleed zijn in een opvallend geel hesje waarmee de indruk wordt gewekt dat men op de locatie aan het werk is. De realiteit leert echter dat de dieven het telwerk manipuleren en de voorraadtank op het station volledig leegzuigen. Zij maken hiervoor gebruik van de bestaande dispensers/pompen op het station. Vooral stations met Highspeed dispensers/pompen lopen groot risico, aangezien het aantal liters hier sneller oploopt dan bij Lowspeed dispensers.

Risicobeperkende maatregel
Tankstations kunnen brandstofdiefstal tijdig detecteren door middel van een ‘alarmbericht’. Om zo’n alarmbericht te detecteren dient het station gebruik te maken van een Tokheim Fuel POS (kassa), een gekoppeld accuraat tankinhoudmeetsysteem en een dispenser met IFSF/LON protocol. Zodra de Fuel POS (kassa) detecteert dat het telwerk niet meer geconnecteerd is met de Fuel POS (kassa) en tegelijkertijd een verlies constateert in de voorraadtank zal er een alarmbericht verstuurd worden. Dit bericht kan per e-mail of SMS aan de tankstationhouder worden verstuurd. Het alarmbericht komt uit de Petrol Manager. Dit is een server die meldingen van de Fuel POS (kassa) detecteert en waarop alle tankstations kunnen worden aangesloten. Indien het tankstation reeds werkt met Petrol Manager kan men dit alarmbericht zelf activeren zodat een SMS of e-mail wordt verstuurd. Indien men nog geen gebruik maakt van Petrol Manager adviseren wij sterk aan om dit zo snel mogelijk te gaan doen.

petrol-manager

Toepasbaarheid risicobeperkende maatregel
Deze risicobeperkende maatregel is toe te passen op alle tankstations die voorzien zijn van dispensers met IFSF/LON protocol. De meeste dispenser producenten hebben zich toegelegd op dit Europese protocol en voorzien sinds geruime tijd de dispensers van dit protocol. Daarnaast moet er een tankinhoudmeetsysteem gekoppeld zijn aan Fuel POS (kassa) die verliezen kan detecteren. Tokheim beschikt over een eigen tankinhoudmeetsysteem genaamd Tokheim ProGauge wat hiervoor toepasbaar is. Indien tankstations meer informatie wensen over deze risicobeperkende maatregelen of als men twijfelt of het tankstation met de maatregelen kan worden uitgerust, raden wij aan om contact op te nemen met Tokheim Netherlands B.V. via telefoonnummer 088 – 147 15 30.

Previous article Next article