x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

23.04.2015

Tokheim Update BELUX – april 2015

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim neemt tankinstallatiebedrijf Mertens over

Sinds 1 april 2015 heeft Tokheim de afdeling tankinstallatie uitgebreid door de overname van het installatiebedrijf ‘Mertens F. en Zn.’ uit Lier.

Door deze nieuwe overname, geeft Tokheim een extra impuls aan de reeds bestaande tankinstallatieafdeling en versterkt Tokheim hierdoor haar positie in de Beneluxmarkt als totaalpartner voor de bouw van benzinestations.

Tokheim tank- en leidingwerken

Kennis
Met de overname van ‘Mertens F. en Zn.’ haalt Tokheim vele jaren aan ervaring in huis. De getrainde tank- en leidingspecialisten van ‘Mertens F. en Zn.’, zijn gecertificeerd om zowel aan nieuwe als bestaande installaties te werken met verschillende types materialen : NUPI, KPS, …  .

Tokheim tank- en leidingwerken

Perspectief
Met deze uitbreiding is Tokheim opnieuw een stap verder bij het aanbieden van haar diensten ten behoeve van installatie en onderhoud van tankstations.

Klanten worden op deze manier nog meer gefaciliteerd om zowel projectbeheer, installatie, als onderhoud bij één leverancier onder te brengen.

Meer informatie
Op zoek naar een partner voor tank- en leidingwerken op uw station? Neem gerust contact op met Tokheim via telefoonnummer. +32 (0)14 44 85 00 of per mail: sales@turnhout.tokheim.com.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim ProGauge

Een goed tankinhoudmeetsysteem dat aansluit bij uw wensen en behoeften is belangrijk. Dit zorgt ervoor dat u uw brandstof beter kan beheren, inventariseren en gedetailleerde leveringsinformatie kan traceren. Door deze verbeterde controle zal uw rentabiliteit en bijhorende winst  enorm stijgen. Tokheim ProGauge biedt  u een compleet gamma  milieu- en wetstockmanagementoplossingen, waarbij u voor de technische ondersteuning steeds kan rekenen op onze Tokheim specialisten.

Tokheim ProGauge

Bewezen kwaliteit
Alle ProGauge producten zijn zorgvuldig ontworpen, getest en geproduceerd volgens de strengste Tokheim normen. Onze productiecentra zijn bovendien gecertificeerd volgens de welgekende ISO 9001:2008 norm. Met andere woorden: Tokheim Quality!

Tokheim ProGauge

Flexibel aanbod probes
Via de Tokheim ProGauge probes kan u het niveau van de tankinhoud opmeten. Zo weet u precies hoeveel brandstof er nog in de tank zit. Door gebruik te maken van magnetostrictieve technologie meet de probe de tankinhoud zeer nauwkeurig op. Afhankelijk van uw wensen en behoeften zijn de probes verkrijgbaar in verschillende lengtes (500 mm – 5.500 mm). Bovendien zijn deze beschikbaar voor diverse soorten brandstoffen, inclusief LPG en AdBlue. Doordat de probes vervaardigd zijn uit roestvrij staal, bieden ze u een duurzame, langdurige en hoogwaardige oplossing.

Tokheim ProGauge

Is het trekken van nieuwe bekabeling niet mogelijk op uw station? Geen enkel probleem! Tokheim ProGauge biedt bovendien allerhande draadloze sondes aan om het tankniveau vanop afstand te kunnen controleren. Via de ProGauge zender/ontvanger technologie en een specifieke bandbreedte, wordt het ganse systeem draadloos met elkaar gekoppeld en kan u steeds vanop afstand alle inhouden consulteren en alarmen configureren.

Tokheim ProGauge

Explosie-veilige probes
Het verbinden van een console met een probe is niet altijd een vereiste. De door ATEX goedgekeurde XMT hybride probe/console biedt daarbij de perfecte uitkomst! In combinatie met een harde en robuuste roestvrijstalen buis, kan u dit ProGauge product gebruiken met alle soorten brandstoffen (inclusief LPG en AdBlue) op een explosieveilige manier.

Betrouwbare ondersteuning
Voortdurende ondersteuning bij uw wetstockmanagementsysteem is noodzakelijk. Reeds jarenlang kan u hiervoor 24/7 rekenen op onze eigen Tokheim servicedienst, welke steeds bereikbaar is via onze directe helpdesklijn.

Tokheim ProGauge

Bovendien zijn onze tankinhoudmeetsystemen en probes direct koppelbaar aan diverse  andere Tokheim producten, zoals onder meer Fuel POS en DiaLOG en kunnen we onze diensten nog verder uitbreiden met de all-in wetstockbewaking via onze partner Fairbanks.

Meer informatie
Geïnteresseerd? Wenst u graag een vrijblijvende offerte te ontvangen?

Aarzel niet ons te contacteren via telefoonnummer. +32 (0)14 44 85 00 of via mail  sales@turnhout.tokheim.com.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Aluminiumbeplating voor kwalitatieve uitstraling

Op zoek naar een langdurige professionele uitstraling voor uw station? Vanaf heden worden al onze nieuwe pompen standaard geleverd in aluminium. Deze innovatie bezorgt uw station dus een blijvend kwalitatieve en uitstekende look.  Aangezien het vervangen van het stalen plaatwerk door aluminium beplating een precisiewerk is, heeft Tokheim er de afgelopen jaren hard aan gewerkt om dit proces te verfijnen. Met enige trots kunnen we u melden dat het ons gelukt is.

Uitdaging
De moeilijkheid zit hem vooral in de stevigheid en afwerking van het materiaal. Aluminium is vele malen zwakker dan staal en hierdoor zouden platen veel dikker gemaakt moeten worden. Door slimme verstevigingen aan te brengen is dit euvel verholpen. Daarnaast is er veel tijd en energie gestoken in het optimaliseren van het afwerkingprocedé.

Tokheim Q510

Beplating
Door middel van uitgebreid onderzoek en veldtesten hebben we gemerkt dat aluminium plaatwerk onder bepaalde omstandigheden eveneens kan oxideren. Aluminium heeft dan de neiging om dof te worden of de verf komt los van de beplating. Met deze kennis zijn we vervolgens aan de slag gegaan en hebben gedurende de afgelopen jaren uitgebreide en langdurige testen gedaan om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Intensief onderzoek
Een belangrijke test was de zogenaamde “zoutspraytest”.

Op verschillende manieren behandeld plaatwerk werd gedurende maar liefst 3.000 uren telkens met zoutspray natgespoten. We hebben het op verschillende verfbehandelingen getest, maar ook werden er moedwillig beschadigingen aangebracht om het resultaat na deze brute procedure te analyseren.

Tokheim Zoutspraytest

Na volledige tevredenheid over de resultaten, werd besloten om onze Tokheim pompen vanaf nu standaard in aluminiumbeplating aan te leveren. We zijn enorm trots  op het behaalde eindresultaat!

Uiteraard blijft de mogelijkheid eveneens bestaan om alsnog bepaalde panelen te voorzien in gespoten of blinkend roestvrij staal (Inox).

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie over het aluminium plaatwerk? Aarzel dan niet contact op te nemen met onze Sales afdeling voor een vrijblijvende offerte. U kan ons bereiken via +32 (0)14 44 85 00 of via sales@turnhout.tokheim.com.

Previous article Next article