x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

20.01.2016

Tokheim Update BELUX – januari 2016

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim SmartFuel

Tokheim SmartFuel is de geavanceerde tankoplossing die Tokheim heeft ontwikkeld op basis van voertuigidentificatie. Het tanksysteem is volledig geautomatiseerd en richt zich voornamelijk op oliemaatschappijen, fleetmanagers en tankstationeigenaars.

Tokheim SmartFuel heeft heel wat voordelen ten opzichte van de traditionele tankkaarttechnologie : gestolen of verloren tankkaarten, tanken van het verkeerde product, het vullen van jerrycans op kosten van de baas,… behoren definitief tot het verleden.

Tokheim Smartfuel

Wat is SmartFuel?
Het SmartFuel systeem is een uitbreiding op onze Tokheim pump controller. Alles begint met de voertuig TAG en de SmartFuel site controller.

De TAG wordt geïnstalleerd aan de brandstofopening van het voertuig. Afhankelijk van het type voertuig, hebben we diverse modellen beschikbaar. De TAG bevat een uniek voertuig ID, dat uw voertuig linkt aan het correcte brandstoftype en aan de nodige betalingsinfo.

Per station wordt er bij de FuelPOS een SmartFuel site controller geplaatst, die zorgt voor de autorisatie van de SmartFuel tankbeurt. Eveneens worden de pistolen waarop SmartFuel wordt geactiveerd, voorzien van een RFN (Radio Frequency Nozzle). Deze RFN is een draadloze module die u makkelijk kan plaatsen over het bestaande pistool.

Wenst u of uw klant ook de juiste kilometerstand van het voertuig te kennen bij het uitvoeren van een vertanking? Dan kan zijn voertuig worden uitgerust met een extra SmartFuel VID module. Deze module registreert alle afgelegde afstanden en zendt deze informatie door de SmartFuel Site controller.

Hoe werkt SmartFuel?

Het SmartFuel pistool (RFN) wordt in de tankopening van het voertuig geplaatst. De voertuig TAG communiceert met de SmartFuel site controller. Tijdens dit draadloze autorisatieproces worden de voertuiggegevens en eventueel de kilometerstand van het voertuig gecommuniceerd.

Tokheim Smartfuel

De SmartFuel site controller valideert de tankbeurt en indien alle parameterscorrect zijn, geeft deze de pomp vrij. U kan tanken zolang er een geldige communicatie is tussen de TAG en de RFN.

Tokheim Smartfuel

U verwijdert het pistool uit de tankopening. De draadloze communicatie tussen de TAG en de RFN wordt verbroken en de tankbeurt stopt. Alle tankbeurtgegevens worden op eenzelfde manier verwerkt, vergelijkbaar met een normale kaarttransactie.
Het is eveneens nog mogelijk om een transactieticket af te drukken.

Tokheim Smartfuel

Wat zijn de voordelen?
Vooreerst verhoogt SmartFuel de loyaliteit van de klant. Een SmartFuel installatie is stationsgebonden. De meeste klanten werken met maximaal 3 verschillende tankkaarten. Van zodra SmartFuel geïnstalleerd is, verzekert u zich als uitbater van een volledige levering van het brandstofvolume. Het is tevens eenvoudig te installeren en diefstalbestendig. De TAG is ontwikkeld met een specifiek installatiemechanisme. Van zodra men de TAG probeert te verwijderen of te stelen, zal deze onbruikbaar worden.

Tokheim SmartFuel

Bovendien is het tanken van de verkeerde brandstof niet langer mogelijk. Uw TAG is immers geprogrammeerd met het correcte brandstoftype. Van zodra u een foutief brandstofpistool in uw tankopening brengt, zal u geen autorisatie voor de tankbeurt bekomen.

Een ander belangrijk voordeel is dat SmartFuel de fraudepreventie op uw station verhoogt, dit zowel voor de stationsuitbater, als voor de aankoper van SmartFuel. Er kan enkel met het toegewezen voertuig brandstof afgenomen worden en dat zolang het pistool in contact staat met de TAG. Het is dus niet mogelijk om met verschillende wagens te tanken met eenzelfde voertuig ID, ook een jerrycan vullen tijdens de tankbeurt is niet langer mogelijk.

Interesse?
Wenst u meer informatie omtrent het SmartFuel systeem? Neem contact op met onze Sales-afdeling voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Voor Belux bereikt u ons op het telefoonnummer +32 (0)14 44 85 00 of via sales@turnhout.tokheim.com. Voor Nederland neemt u contact op via +31 (0) 88 147 15 30 of via sales@dordrecht.tokheim.com.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

NIEUW: Meldsysteem interventie

Tokheim draagt klantentevredenheid hoog in het vaandel en kan dan ook met trots het nieuwe meldsysteem voor service-interventies aankondigen.

Sinds kort zijn we in de mogelijkheid om onze klanten te verwittigen zodra er een technieker onderweg is naar hun benzinestation. Deze gratis dienst stuurt automatisch een SMS of e-mailbericht. Hierdoor bent u geïnformeerd over zijn stationsbezoek.

Tokheim technieker

Via deze nieuwe functie zijn we ervan overtuigd dat we onze klanten hierdoor nog beter van dienst kunnen zijn.

Wenst u ook deze optie te activeren op uw station ? Aarzel niet om ons te contacteren voor Belux via service@turnhout.tokheim.com of via het telefoonnummer +32 (0)14 44 85 00. Voor Nederland kan u ons contacteren via sales@dordrecht.tokheim.com of via het nummer +31 (0)18 048 15 00.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

OASE functionaliteit: Prepaid

Wilt u uw klant de gelegenheid geven met een prepaid kaart te betalen en werkt u momenteel met een OASE kaart in uw netwerk? Dan is deze functionaliteit voor u zeker interessant!

Er is vanuit de markt een toenemende vraag naar een betrouwbare prepaid concept. Daarom werd, als uitbreiding van het online OASE kaartconcept, deze module ontwikkeld. De resultaten van deze functionaliteit mogen er zijn, nu we een sluitend prepaid concept kunnen presenteren! Deze prepaid functionaliteit is sinds kort beschikbaar (white list formaat 2.0) en dit vanaf Fuel POS versie 40.

Tokheim

Waarom kiezen voor prepaid?
Natuurlijk zijn er voor iedereen diverse redenen om met een prepaid kaart te gaan werken. Een greep uit de voornaamste voordelen lijsten wij graag voor u op.

  • Prepaid is zowel op indoor, als outdoor betaalterminals te gebruiken.
  • Het prepaid bedrag in onbeperkt geldig in tijd.
  • Het resterende saldo zal automatisch geprint worden op de bon van de klant.

Tokheim

  • Het saldo kan opgevraagd worden via de Fuel POS (zonder de noodzaak eerst een transactie te doen).
  • De prepaid kaarten worden apart weergegeven in de TSS Transaction Manager, waardoor er steeds een duidelijk overzicht beschikbaar is van de kaarten die in omloop zijn, en dit inclusief het betreffende saldo van die kaarten.
  • Iedere nacht wordt er een rapportage gegenereerd waarin u informatie betreffende alle Prepaid kaarten terugvindt. Hierin staat beschreven welke kaarten in omloop zijn, wat hun saldo is, wanneer de laatste transactie heeft plaatsgevonden en of de kaart momenteel actief is.
  • Het is bovendien mogelijk om een apart transactiebestand aan te leveren van de Prepaid kaarten. (Standaard worden deze opgenomen in het bestaande transactiebestand.)

Prepaid activatie
Om de prepaidfunctionaliteit toe te kunnen passen, zal er een aparte range gedefinieerd worden in een bestaande of nog te ontwikkelen OASE kaart. Deze kaart zal het systeem dan herkennen als de prepaid kaart van de klant, welke u apart dient uit te gegeven.

In de kaartconfiguratie wordt deze kaart ook apart toegevoegd. Hierdoor is de rapportage een stuk inzichtelijker, maar ook voor service support is het meteen duidelijk om welke kaart het gaat in geval van vragen. De prepaid range van de kaart wordt via dezelfde white list aangestuurd als de reeds bestaande OASE kaart.

Tokheim OASE

Saldo wijzigingen: snel en eenvoudig
Het toevoegen of verminderen van het saldo op een kaart is vervolgens eenvoudig. Het gewenste bedrag voert u in via de white list en dit bedrag wordt vervolgens automatisch bij het huidige saldo opgeteld.

Meer informatie
Interesse in het prepaid concept? Wij zoeken graag uit of uw huidige OASE kaart geschikt is voor het prepaid concept. Heeft u nog geen OASE kaart, maar bent u wel geïnteresseerd? Neem dan contact op met onze Sales afdeling. Wij zullen bekijken of uw huidige kaart geschikt is om Prepaid te kunnen gebruiken. Voor Belux bereikt u ons op het telefoonnummer +32 (0)14 44 85 00 of via sales@turnhout.tokheim.com. Voor Nederland neemt u contact op via +31 (0) 88 147 15 30 of via  sales@dordrecht.tokheim.com.

Previous article Next article