x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

15.07.2015

Tokheim Update BELUX – juli 2015

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

OASE online kaart: een veilige betaaloplossing

OASE-host
Kent u de Tokheim OASE-host al? De host verwerkt maandelijks tot 30 miljoen transacties! Het verhaal van OASE reikt echter verder dan enkel acceptatie van betaalkaarten. Ook de acceptatie van e-voucher (telefoonkaarten en gift cards) en online loyalty kunnen wij via onze host verwerken.

Ons netwerk biedt u bovendien tal van achterliggende koppelingen met derde partijen. Zo stelt OASE bijvoorbeeld als doel om kaartbetalingen op Fuel POS te vereenvoudigen, zowel voor fuel kaarten als voor debit/credit kaarten.

Tokheim OASE host

Online kaart via OASE
U heeft de mogelijkheid om uw huidige offline lokale klantenkaart door ons te laten ontwikkelen als een online kaart op OASE. Om u de touwtjes volledig in handen te geven voor het beheer van uw online kaart, werken wij hier met een white list. Zo beslist u of de kaart geaccepteerd mag worden en aan welke voorwaarden.

White list
De white list bezorgt u de mogelijkheid om per individuele kaart een online limiet op OASE te bepalen. Zo kan u per kaart/klant kiezen voor een maximum bedrag of maximum aantal transacties per dag, per week of per maand. Daarnaast kan u verschillende limieten instellen voor indoor en outdoor payment, alsook restricties plaatsen op het type brandstof of shopartikel. Wij kunnen u de white list bovendien via sFTP aanbieden voor een directe verwerking op de Tokheim OASE online host. U kan deze op ieder moment van de dag aanpassen en de nieuwe specificaties zullen vrijwel direct opgenomen worden.

Extra functionaliteiten
Naast de standaardfunctionaliteiten van de white list, kan u daarnaast extra restricties instellen voor uw OASE-kaarten. U kan hier uit verschillende mogelijkheden kiezen, onder andere:

 • Timeframe restrictions
  Stel in op welke dagen en welke tijdstippen (twee timeframes per dag) de klant met uw online kaart kan tanken.
 • Prepaid concept
  U kan de kaart met een vooraf bepaald bedrag uitgeven, volgens het prepaid concept.
 • PIN change
  De klant kan zelf zijn PIN-code kiezen en wijzigen op een Tokheim terminal.

Tokheim OASE host

Settlement
Ook op gebied van settlement heeft u opnieuw de keuze uit verschillende opties. Alle transacties worden online op de OASE TSS server (Transaction Storage Server) bijgehouden en op de sFTP voor u klaargezet. U beslist zelf met welke frequentie u een file wenst te ontvangen om het overzicht van uw transactieverloop te bekomen. Wij kunnen u deze aanleveren tot wel iedere 60 minuten.

Transaction manager
Deze applicatie werkt volgens de .NET-technologie met als doel uw klanten nog meer van dienst te zijn. Deze tool biedt u verschillende functionaliteiten, die uw klantenservice een boost zullen geven.

Via deze functionaliteit kan u bijvoorbeeld niet enkel de transactiegegevens consulteren, maar bovendien kan u gestolen kaarten per direct blokkeren. Daarnaast kan u zelf geblokkeerde kaarten resetten, nadat er driemaal een foute PIN-code is ingetoetst.

Zoals u merkt, kan u de online OASE-kaart volledig naar wens configureren. Met de online acceptatie van uw kaart kan u dus niet enkel fraude voorkomen, maar heeft u bovendien de keuze uit talloze mogelijkheden en voordelen.

Meer informatie?
Geïnteresseerd in een online OASE-kaart voor uw station(s)? Contacteer onze Sales-afdeling voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Sales Turnhout, België:
Telefonisch: +32 (0)14 44 85 00
Mail: sales@turnhout.tokheim.com

Sales Dordrecht, Nederland:
Telefonisch: +31 (0) 88 147 15 30
Mail: sales@dordrecht.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Stage II: dampretoursysteem

Dampretour
Tokheim DampretoursysteemTijdens het tanken van benzine komt er een gas vrij. Het dampretoursysteem zuigt het volume van dat benzinegas af en voert dit terug naar de benzinetank. Dit staat bekend als Stage II. De brandstofleverancier neemt automatisch het restgas, dat afgevoerd is naar de benzinetank, terug via de tankwagen. Dit gedeelte van het proces is bekend als Stage I. Zo bekomen we een gesloten circuit.

Voordelen dampretoursysteem

Het dampretoursysteem biedt u verschillende voordelen.

 • Minder schadelijk
  Er komen aanzienlijk minder schadelijke koolwaterstoffen vrij tijdens het tanken.
 • Ecologisch verantwoordStage II vermindert de ecologische voetafdruk, door duurzamer om te springen met de natuur tijdens het tankproces.
 • Gezondere werkcondities
  Dampretour brengt de benzinegassen op een veilige manier terug naar de tankwagen, zonder dat deze kunnen vrijkomen in de omgeving.

Actieve Stage II-systemen
Binnen de petroleumindustrie kan u werken met verschillende dampretoursystemen.

 • GRVP (Gas Rückführung Ventil Proportional)
  Dit is een gasafzuiging met een proportionele regeling via een ventiel in het pistool.
 • ECVR (Electronically controlled vapour recovery)
  Dit is een elektronisch gestuurd dampretoursysteem. U heeft hier de keuze uit twee varianten, namelijk:

  • ECVR open loop en
  • ECVR closed loop (Self calibrating system – SCS).

Tokheim dampretoursysteem

Werking
De VFM unit (Vapor Flow Meter) meet continu het geleverde brandstofdebiet en genereert proportionele pulsen richting het dampretoursysteem. Deze pulsen sturen automatisch de proportionele elektromagneetkleppen aan. Na elke tankbeurt berekent het SCS systeem de efficiëntie van de dampretour. De waarde moet zich situeren tussen 95 en 105%. Bovendien zal het SCS systeem zichzelf bijregelen, waar nodig.

Het ECVR closed loop systeem is Vlarem II goedgekeurd, waardoor de controle Stage II slechts om de 3 jaar uitgevoerd moet worden. Indien er zich een defect voordoet aan het SCS systeem, zal de pomp een foutmelding genereren. Wanneer deze storing niet binnen de 7 dagen wordt hersteld, zal de pomp zichzelf uitschakelen.

Tokheim dampretoursysteem

Voordelen Tokheim SCS

 • Het ECVR closed loop systeem, ook gekend als SCS, kan u verschillende voordelen opleveren.
 • Elektronisch zelfregulerend dampretoursysteem
 • Dampafzuiging steeds binnen de opgelegde waarden (95% – 105%)
 • Vlarem II conform systeem: slechts driejaarlijks een keuring nodig. Dit in tegenstelling tot de verplichte jaarlijkse keuring bij het ECVR open loop-systeem.
 • Mogelijkheid om een bestaand Tokheim open loop systeem om te bouwen naar een SCS-systeem
 • SCS alarmmeldingen mogelijk via Petrol Manager per SMS of e-mail

Tokheim dampretoursysteem

Meer informatie?
Geïnteresseerd in een dampretoursysteem op maat? Aarzel niet ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte.

Sales Turnhout, België:
Telefonisch: +32 (0)14 44 85 00
Mail: sales@turnhout.tokheim.com

Sales Dordrecht, Nederland:
Telefonisch: +31 (0) 88 147 15 30
Mail: sales@dordrecht.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim: Tot uw dienst

Contract op maat
Tokheim Service speelt met onze onderhoudscontracten in op de behoeftes van onze klanten. Wij hebben daarom voor elk station wat wils. De grootte van uw station en uw openingstijden spelen hierin een grote rol. Om u een globaal overzicht te geven van alle mogelijkheden, beperken wij ons tot de drie grote onderhoudscontracten.

All-in service contract
Het neusje van de zalm tussen de onderhoudscontracten is absoluut het all-in service contract.

Tokheim Helpdesk

Wanneer u voor dit contract de 7/7-optie kiest, kan u dagelijks van 7 uur tot 19 uur een medewerker contacteren voor telefonische begeleiding en ondersteuning. U ontvangt ook een contractnummer waardoor de Helpdesk u sneller te woord kan staan. Met dit contract proberen we bovendien steeds, waar mogelijk, het probleem vanop afstand op te lossen. Daarnaast kan u op interessante interventietijden rekenen en hanteren wij bij eventuele facturatie een voordeliger tarief. De interventies kan u online opvolgen via de handige ‘My Tokheim’ applicatie.

Herstelling aan uw apparatuur? Geen probleem! De kosten voor herstellingen, exclusief schadegevallen, zijn inbegrepen in het all-in contract. Dit zelfs inclusief de verplaatsingskosten, werkuren en materialen.

All-in service is bovendien een flexibel contract. U heeft de kans tussen verschillende mogelijkheden te kiezen. Voor uw pompen en systemen kan u een andere optie kiezen, bijvoorbeeld 7/7 voor uw pompen en 5/7 voor uw elektronica. Er is bovendien een combinatiekorting van 10% van toepassing wanneer u de Fuel POS en uw pompen samen onder contract brengt.

Wanneer u voor een all-in contract kiest voor uw pompen, bent u jaarlijks voorzien van de debietcontrole en de vapour inregeling. U bent er ook zeker van dat uw station met dit contract metrologisch in orde is.

Tokheim dampretour

Helpdeskcontract
Het helpdeskcontract is gebaseerd op het all-in service contract. Volgens de condities van deze optie, kan u bij een 7/7 helpdesk contract dagelijks inbellen van 7 uur tot 19 uur om een medewerker te contacteren via uw contractnummer voor telefonische begeleiding en ondersteuning. Ook hier proberen we steeds vanop afstand het probleem op te lossen, wanneer dit mogelijk is.

De interessante reactietijden van een all-in service contract zijn ook voor het helpdeskcontract van toepassing. Bovendien factureren we voor dit contract de interventies aan voordeligere tarieven.

Debietcontrole contract
Voor de stationsuitbater is het belangrijk metrologisch in orde te zijn. Via het debietcontrole contract regelen wij jaarlijks de verplichte controle in, zodat u zich hierover geen zorgen moet maken.

Meer informatie
Overtuigd? Contacteer onze Sales-afdeling voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Sales Turnhout, België:
Telefonisch: +32 (0)14 44 85 00
Mail: sales@turnhout.tokheim.com

Sales Dordrecht, Nederland:
Telefonisch: +31 (0) 88 147 15 30
Mail: sales@dordrecht.tokheim.com

Previous article Next article