x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

20.10.2015

Tokheim Update BELUX – oktober 2015

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Brandstofdiefstaldetectie met fraudepreventiebox

Wilt u zich beschermen tegen brandstofdiefstal? Tokheim heeft voor deze opkomende problematiek een preventieve oplossing ontwikkeld: de fraudepreventiebox.

Oplossing
De Tokheim fraudepreventiebox is voorzien van een Nudam controle-unit. Dit kan je zien als het hart van onze oplossing. Deze sturingscontroller regelt de communicatie tussen Fuel POS en de voedingsspanning van de pompmotoren. Per fraudepreventiebox kunnen er tot 32 pompen aangesloten worden. Indien er geen plaats is in de huidige elektriciteitskast voor deze oplossing, kunnen wij een extra elektriciteitskast voorzien.

Tokheim pomp

Twee stroomkabels voeden de brandstofpomp op uw station, namelijk een 230 Volt monofasige spanning voor het elektronisch telwerk en een driefasige 3×400 Volt voor de pompmotoren. Bij onze fraudeoplossing blijft het telwerk constant onder spanning staan, maar schakelt de spanning van de pomp uit wanneer de pompen in ‘ruststand’ staan.

Op het moment dat de Fuel POS de pomp vrijgeeft, ontvangt de fraudepreventiebox een signaal waardoor hij de voedingsspanning voor die bepaalde pompmotor inschakelt. Fysiek brandt er een lamp op de box, waardoor u kan controleren dat de pomp degelijk gevoed wordt op dat moment. Van zodra de tankbeurt wordt beëindigd en het pistool terug wordt gehangen, zorgt de fraudepreventiebox ervoor dat de spanning terug wegvalt.

Als extra aanvulling, zou u nog kunnen kiezen voor de Fuel POS functionaliteit ‘inbraakbeveiliging op brandstofpompen’. Hier plaatsen wij contacten op de pomppanelen en de telwerkpanelen. Wanneer het contact van de panelen verbroken wordt, ontvangt de Fuel POS een alarmmelding. Daarnaast zal de Crypto betaalterminal deze pomp niet langer kunnen vrijgeven en krijgt u de melding dat deze pomp buiten dienst is.

Voordelen
Door onze fraudepreventiebox heeft u een dubbele controle op de vertankingen van uw station. Allereerst bent u zeker dat het telwerk nog correct verbonden is met de Fuel POS en dieven deze niet in een ‘stand alone’ -modus hebben geplaatst. Het telwerk moet namelijk online communiceren met de Fuel POS alvorens de brandstofpomp kan worden vrijgegeven. Daarnaast heeft u een tweede controle, aangezien de pompmotoren slechts spanning ontvangen van zodra de fraudepreventiebox de spanningsschakelaar inschakelt. Daarom bent u zeker dat ze geen brandstof tanken zonder dat de Fuel POS hiervoor de pomp heeft vrijgegeven.

Bovendien moet u geen extra kabels trekken tussen pomp en shop voor onze oplossing. Zo dienen er geen extra werken te gebeuren om uw station te beveiligen tegen brandstofdiefstal.

Fraudepreventiebox Tokheim

Meer informatie
Meer weten over de fraudepreventiebox? Neem contact op met onze Sales-afdeling voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Contacteer ons voor BeLux op het telefoonnummer +32 (0)14 44 85 00 of via sales@turnhout.tokheim.com. Voor Nederland bereikt u ons via +31 (0) 88 147 15 30 of via sales@dordrecht.tokheim.com.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Petrol manager Light

De Tokheim Petrol Manager applicatie is speciaal ontwikkeld voor het monitoren van uw station(s). Meer dan 8 000 stations maken reeds gebruik van deze applicatie. Petrol Manager is een host applicatie van Tokheim en loopt via de centrale Tokheim server. Er zijn twee varianten beschikbaar : de full versie of de light versie met beperkte mogelijkheden.

Tokheim Petrol Manager

Petrol Manager light
Via Petrol Manager light heeft u een volledig alarmoverzicht van uw stations, namelijk alerts ten behoeve van tanks, tankgroepen, Fuel POS en buitenbetaalterminals. Via een in te vullen formulier kan u per medewerker laten configureren welke alarmen hij wel of niet dient te ontvangen en op welke manier: SMS en/of mail.

Alert-module
Het principe van Petrol Manager Light houdt in dat je op een eenvoudige manier problemen of probleemsituaties kan onderscheppen en opvolgen. Petrol Manager light maakt hiervoor gebruik van de alert-module. Deze alerts identificeren allerhande problemen op uw station, bijvoorbeeld: het ticketprinterpapier is op, productniveau in een tank is te laag, hoge waterstand in tanks, … . . Via SMS of e-mail brengt de applicatie u op de hoogte van dergelijke alarmen. Petrol Manager light is bijna onmisbaar voor onbemande stations, omdat u hier in real time op de hoogte blijft van de status van uw station. Uiteraard kan deze module ook gebruikt worden voor de bemande stations.

Tokheim Petrol Manager

 

Brandstofdiefstal-alarm
Als stationsuitbater kan u via Petrol Manager light onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van brandstofdiefstal. Hiervoor dient je station uitgerust te zijn met:

Van zodra de Fuel POS detecteert dat het telwerk niet langer verbonden is met de Fuel POS kassa en het tegelijkertijd een aanzienlijk verlies in de voorraadtank vaststelt, verstuurt Petrol Manager een alarmbericht. De stationsuitbater kan zelf beslissen of dit via SMS of mail verstuurd moet worden. Grote productdalingen in de tanks zonder dat hier pompverkopen tegenover staan, geven duidelijk een diefstal aan.

Tokheim_Update_Juli_2015_475

Petrol Manager: full version
Indien u een netwerk van stations beheert, adviseren wij u om de volledige Petrol Manager applicatie te gebruiken. Deze maakt gebruik van meerdere modules, waaronder alerts, stock, prijsbeheer en Salesdata.

Vragen?
Wil u meer weten over de Petrol Manager applicatie? Neem contact op met onze Sales-afdeling voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Contacteer ons voor BeLux op het telefoonnummer +32 (0)14 44 85 00 of via sales@turnhout.tokheim.com. Voor Nederland bereikt u ons via +31 (0) 88 147 15 30 of via sales@dordrecht.tokheim.com.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim blijft innoveren

De ontwikkelingen op het gebied van innovatie gaan razendsnel. Wie had ooit gedacht dat er zoiets zou bestaan als een mobiele telefoon? Een auto die automatisch inparkeert of een pratend navigatiesysteem? Al deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat veel processen sneller en gemakkelijker verlopen. Ook bij Tokheim staan de ontwikkelingen niet stil.

Een innovatie die nu niet meer weg te denken is: de tablet. Onze monteurs weten hier inmiddels alles van, want hun oude vertrouwde PDA (Personal Digital Assistant) heeft plaatsgemaakt voor dit knap staaltje techniek. Sinds enkele maanden gebruiken alle Tokheim monteurs de tablet die hun dagelijkse werkzaamheden op verschillende manieren ondersteunt.

tablet3

Misschien is de tablet u al eerder opgevallen tijdens een monteursbezoek op uw station(s). Voordat al onze monteurs overgingen naar een tablet, hebben wij eerst een testperiode doorlopen. Diverse monteurs hebben de tablet getest en aan de hand van hun feedback zijn de functionaliteiten van de tablet geoptimaliseerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de tablet is voorzien van veel handige mogelijkheden, waaronder:

Navigatie
Onze monteurs zijn dagelijks onderweg. Om ervoor te zorgen dat zij snel op de juiste locatie aanwezig zijn, is navigatie onmisbaar. De tablet beschikt over navigatie waarmee de monteur in een oogopslag hoort en ziet welke route hij moet volgen. Handig!

Tokheim innoveert

Interventieoverzicht
Het interventieoverzicht laat zien welke locaties bezocht moeten worden voor bijvoorbeeld het verhelpen van een storing of het installeren van een Fuel POS. Bovendien vindt de monteur gedetailleerde stationsinformatie in dit overzicht. Zodra de monteur op locatie is gearriveerd en de werkzaamheden heeft voltooid, stopt de vernieuwing niet. De monteur kan meteen de details van de interventie/installatie ingeven, zodat de klant ter plaatse deze kan goedkeuren door middel van een elektronische handtekening.

Camera
Een foto zegt meer dan duizend woorden zegt men wel eens. Dit geldt ook voor onze monteurs. Tijdens hun werkzaamheden komen zij regelmatig aspecten tegen die gedocumenteerd moeten worden. Een goed voorbeeld hiervan is het maken van een foto na het installeren van een nieuwe dispenser.

Tokheim blijft innoveren

E-mail
Een ander groot voordeel is dat de monteurs direct toegang hebben tot hun e-mail. Het ontvangen van extra informatie of het versturen van bijvoorbeeld foto’s, gaat door deze mogelijkheid zeer snel.

De tablet beschikt daarnaast ook over een aantal handige apps, zoals een rekenmachine, klok en kalender.

Uiteraard hebben wij zorgvuldig nagedacht over de plaats van de tablet in de bedrijfswagens van onze monteurs. In het kader van de veiligheid hebben wij er daarom voor gekozen om de tablet in de bedrijfswagen te bevestigen op een functionele tablethouder. De tablethouder bevindt zich naast de monteur, waardoor hij er gemakkelijk gebruik van kan maken. Ook hoeft de monteur zich geen zorgen te maken over de batterij van de tablet, aangezien hij deze gemakkelijk kan opladen in de bedrijfswagen terwijl deze in de tablethouder bevestigd is.

De tablet ondersteunt het werk van onze monteurs, maar zorgt er daarnaast voor dat zij verschillende werkzaamheden gemakkelijker en sneller kunnen uitvoeren. Dit komt onze klanten ten goede en dat is voor ons de belangrijkste reden om te blijven innoveren!

Previous article Next article