x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

12.12.2014

Tokheim Update December 2014

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim wenst u een gelukkig 2015!

De maand december biedt een mooie gelegenheid om op het afgelopen jaar terug te blikken en uiteraard vooruit te kijken naar het jaar 2015. Wat zijn de absolute hoogtepunten van 2014 geweest en welke ambities hebben wij voor 2015? Wij delen onze visie graag met u.

Tussen alle bedrijvigheid door is het mooi om stil te staan bij de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Het jaar 2014 wordt voor ons gekarakteriseerd door nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. Zo stonden wij dit jaar van 3 t/m 5 juni voor het eerst op de UNITI Expo 2014 in Stuttgart (DE). Een groot succes waarbij wij nieuwe/verbeterde technologieën en producten lieten zien. Met name de Hollandse dag, speciaal voor onze Nederlandse klanten georganiseerd, was een groot succes waarbij wij veel van onze klanten bij onze stand mochten verwelkomen. Dat belooft wat voor 2015!

Ook de Shell Safety Day 2014 mag niet ontbreken. Dit jaar namen wij deel met meer dan 100 medewerkers, zowel binnen- als buitendienstmedewerkers. Het thema van dit jaar was “Goal Zero, No Harm, No Leaks”. Echter, een ongeluk zit in een klein hoekje en dat bleek ook wel tijdens de grote brand op Moerdijk een dag van tevoren. Voor Shell en Tokheim uiteraard des te meer reden om stil te staan bij veiligheid. Door heel het land organiseerden wij bijeenkomsten waarbij een toolbox over de Life Safing Rules van Shell centraal stond. Wij kijken terug op een zeer succesvolle Shell Safety Day waaraan wij volgend jaar met veel enthousiasme zeker weer zullen deelnemen. Tokheim heeft veiligheid hoog in het vaandel staan en daarom voorzien we onze medewerkers gedurende het hele jaar van trainingen op het gebied van veiligheid. Dit jaar hebben onze monteurs onder andere een rijvaardigheidstraining gevolgd bij Prodrive Training. Zowel onze monteurs op de vrachtwagen als op de bedrijfswagen kijken hier met veel plezier op terug.

Een absoluut hoogtepunt van 2014 is uiteraard ook de overname van de LPG-tak van Ballast Nedam/BK Services. In september hebben we een grote stap gezet door hiermee onze dienstverlening verder uit te breiden. Hierdoor kunnen we onze klanten een nog vollediger en competitiever productenpakket aanbieden. Dit productenpakket is zelfs nog verder uitgebreid met onze dampretouraccreditatie. Vanaf heden zijn wij geaccrediteerd om inspectiewerkzaamheden (keuringswerkzaamheden) uit te voeren aan alle dampretoursystemen in Nederland. Dat betekent een centraal aanspreekpunt met alle kennis en kunde onder één dak. Nog een mijlpaal waar we trots op zijn!

De ontwikkelingen op het gebied van nieuwe technologieën staan bij Tokheim niet stil. Net als in 2014 zullen wij in 2015 verder gaan met innoveren. Introduceerden wij het afgelopen jaar nog ProGauge en Smartfuel, in 2015 zullen daar bijzondere innovaties aan worden toegevoegd. Om een tipje van de sluier op te lichten, kunnen we alvast verklappen dat Tokheim speciaal voor tankstations een app heeft ontwikkeld die het mogelijk maakt om op tankstations mobiel te betalen zonder daarvoor de telefoon buiten de auto te gebruiken. Deze Mobiel Betalen app zal in 2015 worden gelanceerd. We houden u daarvan uiteraard op de hoogte. Met nog veel meer mooie projecten in het verschiet, blijven we onszelf ook in het nieuwe jaar uitdagen en stimuleren om zo alleen het beste voor onze klanten te realiseren.

Namens alle medewerkers van Tokheim (alvast) prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toegewenst!

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Mobiel betalen

Er zijn steeds meer nieuwe betaalmethodes op de markt verkrijgbaar. Tokheim volgt deze nieuwe ontwikkelingen uiteraard op de voet en springt hier op in door nieuwe functionaliteiten te introduceren die naadloos aansluiten op de betrouwbare bestaande functionaliteiten van Fuel POS. Eén van de betaalmethodes waar in de media momenteel volop aandacht aan wordt besteed is Mobiel Betalen. Een nieuwe betaalmogelijkheid die ook u in het nieuwe jaar op uw station(s) kunt gaan gebruiken! Tokheim heeft speciaal voor tankstations een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om op uw station mobiel te betalen zonder daarvoor de telefoon buiten de auto te gebruiken.

Wat is nodig om Mobiel te kunnen betalen?

Wat heeft uw klant nodig?
De Mobiel Betalen functionaliteit werkt in combinatie met een Smartphone. Door middel van de Mobiel Betalen app kunnen uw klanten op het voorterrein betalen zonder dat er een tankpas wordt gebruikt. De app van Tokheim is vooralsnog ontwikkeld voor iPhone. Dit heeft te maken met het feit dat Apple zeer strikte veiligheidseisen stelt aan de apps die uitgebracht worden. De ontwikkeling voor Android telefoons kan hierdoor snel volgen, zonder dat rekening gehouden hoeft te worden met nieuwe restricties die de ontwikkeling vertragen.

Wat heeft uw station nodig?
Om Mobiel Betalen te kunnen accepteren op uw station moeten de dispensers uitgerust zijn met een iBeacon voor de communicatie. Deze functionaliteit is toe te passen op ieder type dispenser, mits de iBeacon hier ingebouwd kan worden. De iBeacon is gekoppeld aan het telwerk en bepaalt de locatie van de gebruiker.

De Mobiel Betalen functionaliteit is in eerste instantie alleen mogelijk in combinatie met een  tankpas op OASE. Andere betaalmogelijkheden worden later toegevoegd.

Hoe werkt Mobiel Betalen?
Zodra uw klant uw voorterrein op rijdt krijgt hij een welkomstboodschap op zijn of haar smartphone. De smartphone maakt  namelijk automatisch contact met de ingebouwde iBeacon. De iBeacon herkent de Mobiel Betalen app van Tokheim, dit proces is volledig automatisch en de app  zal de dichtstbijzijnde dispenser voorstellen. Indien de klant van een andere dispenser gebruik wil maken, kan hij te allen tijde de gewenste dispenser in de app selecteren.

De transactie wordt vervolgens opgestart. Zodra dit proces is voltooid, is de smartphone niet meer nodig. De klant stapt uit de auto en kan tanken! De smartphone wordt dus geen moment buiten de auto op het voorterrein gebruikt.

Naast de reguliere tickets zijn ook tankoverzichten in de app beschikbaar. Dit maakt het voor gebruikers van de app gemakkelijk terug te kijken in de tankgeschiedenis.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Mobiel Betalen op uw station? Neem dan contact op met onze Sales afdeling voor een vrijblijvende offerte. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 147 15 30 of via Sales@dordrecht.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim erkend door RvA

Per heden is Tokheim Netherlands B.V. geaccrediteerd om inspectiewerkzaamheden (keuringswerkzaamheden) uit te voeren aan alle dampretoursystemen in Nederland.

Wat is dampretour?
Dampretour is beter bekend als Vapor Recovery Stage II. Via het vulpistool wordt de benzinedamp die vrijkomt tijdens het tanken uit de autotank teruggezogen. Dit voorkomt dat de benzinedamp in de atmosfeer terecht komt. De damp in de autotank wordt teruggezogen naar de ondergrondse brandstof opslagtank. Men is verplicht om de werking van het dampretoursysteem te laten inspecteren. Voor dispensers die voor 1 januari 2012 zijn geïnstalleerd, dient dit om de drie jaar te gebeuren. Bij dispensers die na 1 januari 2012 zijn geplaatst zelfs ieder jaar! Tenzij het een bewaakt dampretoursysteem is, in dat geval dient de inspectie ook om de 3 jaar te worden uitgevoerd.

Tokheim geaccrediteerd
De Stichting Raad Voor Accreditatie (RvA), de nationale accreditatie-instantie voor Nederland, heeft met ingang van 25 juni 2014 de accreditatie verleend. Tokheim Netherlands B.V. heeft hiermee aangetoond in staat te zijn de inspecties op een competente, consistente en onafhankelijke wijze uit te voeren. De verleende accreditatie houdt in dat Tokheim inspectiewerkzaamheden mag uitvoeren aan alle dampretoursystemen in Nederland. Voorheen voerde Tokheim al onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit, maar mag daaraan nu ook de inspectiewerkzaamheden toevoegen.

Ook voor u is dit van grote toegevoegde waarde. Een centraal aanspreekpunt met alle kennis en kunde onder één dak!

Heeft u interesse of wilt u meer weten over de mogelijkheden van dampretour inspectiewerkzaamheden?  Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Service via telnr. +31 (0)88 147 15 00 of stuur een e-mail naar service@dordrecht.tokheim.com. Zij vertellen u er graag meer over!

Previous article Next article