x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

24.06.2014

Tokheim Update Juni 2014

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Veiligheid voorop

Veiligheid voor alle medewerkers staat voorop bij Tokheim. Wij vinden het dan ook erg belangrijk dat hierbij wordt stilgestaan. De Shell Safety Day is daar natuurlijk de perfecte gelegenheid voor!

webShell Safety Day

Een ongeluk zit in een klein hoekje
De jaarlijkse Shell Safety Day vond dit jaar plaats op woensdag 4 juni 2014. Het thema van dit jaar was Goal Zero, No Harm, No Leaks. Echter, een ongeluk zit in een klein hoekje en dat bleek ook wel tijdens de grote brand op Moerdijk een dag van tevoren. Voor Shell en Tokheim uiteraard des te meer reden om stil te staan bij veiligheid.

Tokheim & Veiligheid
Met meer dan 100 medewerkers hebben wij dit jaar deelgenomen aan de Shell Safety Day 2014. Zowel binnen- al buitendienstmedewerkers namen deel aan de verschillende bijeenkomsten die wij door heel het land hadden georganiseerd. Zo kwamen monteurs samen op een Shell tankstation en verzamelden binnendienstmedewerkers zich in de vergaderruimte op ons kantoor in Dordrecht.

Shell Safety Day 3

Tijdens de bijeenkomsten werd een zogenaamde ‘toolbox’ behandeld waarin de Life Saving Rules van Shell centraal stonden. Deze Life Saving Rules zijn door Shell opgesteld met als doel levens te sparen. Een aangrijpend onderwerp!

webShell Safety day 2

Veiligheid is natuurlijk meer dan alleen regels volgen. Ook gezond verstand levert een bijdrage aan de algemene veiligheid. We gaven onze medewerkers dan ook het advies om naast het harde werken bij Tokheim ook goed te letten op een goede nachtrust en voldoende ontspanning.

De Life Saving Rules van Shell leidden tot interessante discussies, waaruit blijkt dat veiligheid een onderwerp is dat enorm leeft onder al onze medewerkers. De bijeenkomsten eindigden met een ludiek presentje om iedereen te bedanken voor de inzet. In het kader van ‘Take a break for Safety’ werd er aan alle deelnemers een Kitkat uitgereikt. En dat lieten de medewerkers zich zeker smaken!

Wij kijken dan ook terug op een zeer succesvolle Shell Safety Day waaraan wij volgend jaar met veel enthousiasme zeker weer zullen deelnemen.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

E-voucher opwaardeercode gewijzigd

Verkopers van KPN, HI en Ortel beltegoed opwaardeercodes krijgen te maken met een wijziging. KPN, HI en Ortel hebben namelijk het aantal karakters van de opwaardeercode gewijzigd. Deze opwaardeercode was 15 cijfers lang en is nu verlengd naar 16 cijfers.

OrtelKPNwebHi

Wat betekent dit voor u?

Deze wijziging kan invloed hebben op de mogelijkheid of u de beltegoed opwaardeercodes kunt blijven verkopen. Dit is afhankelijk van uw software versie op uw Fuel POS.

Indien u gebruik maakt van software versie 27 of hoger dan kunt u de beltegoed opwaardeercodes van KPN, HI en Ortel blijven verkopen. Maakt u gebruik van software versie 26 of lager? Dan is het niet (meer) mogelijk om de opwaardeercodes van KPN, HI en Ortel te verkopen. Mocht u de opwaardeercodes willen blijven verkopen, dan kunt u een update laten uitvoeren. U kunt hiervoor contact opnemen met onze afdeling Sales via telnr. +31 (0)88 147 15 30. Zodra de update is uitgevoerd, kunt u de beltegoed opwaardeercodes van KPN, HI en Ortel weer verkopen. Daarnaast is het met deze software-update ook mogelijk om eventueel giftcards te gaan aanbieden aan uw klanten.

Software versie controleren

U kunt de software versie op de Fuel POS controleren in het EMIS scherm. Ga in het eMIS scherm naar 8 Diagnostiek en klik vervolgens op 2 Software versies, zoals u hieronder kunt zien.

webEvoucher1

Zodra u op 2 Software versies heeft geklikt, krijgt u onderstaand scherm te zien. Hierin kunt u zien van welke softwareversie uw Fuel POS gebruikmaakt.

webEvoucher2 copy

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuw in Fuel POS versies 35 en 36

De nieuwe Fuel POS versies 35 en 36 bevatten veel nieuwe functionaliteiten. Zoveel zelfs, dat ze niet allemaal in dit nieuwsbericht passen. Speciaal voor u hebben wij een selectie gemaakt waar we graag meer over vertellen.

Nieuw in versie 36

Vernieuwde gebruikersinterface Crypto VGA2 (V.36)

web01Het ontwerp en de lay-out van de gebruikersinterface van de Crypto VGA2 is flink onder handen genomen. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Het nieuwe ontwerp en de lay-out geeft het geheel een zeer moderne en intuïtieve uitstraling. Daarnaast zijn de icoontjes duidelijker en is er minder tekst gebruikt. Handig is ook de functionaliteit ‘loyalty first’, waarbij de klant erop geattendeerd wordt om eerst de loyalty card in de Crypto VGA2 te schuiven en daarna pas te betalen. Om het allemaal nog makkelijker te maken, kan men met de nieuwe functionaliteit ‘Stap terug’ teruggaan naar het vorige scherm.

Zelf klantberichten configureren (V.36)

webFuelPOS3Kent u ons nieuwe 8” VGA klantendisplay al? NIeuw in versie 36 is dat u nu de mogelijkheid heeft om klantberichten op 3 verschillende manieren weer te geven. Zo kunt u een klantbericht samenstellen met alleen een foto, alleen een tekst of een foto en een tekst. Variatie genoeg dus! U kunt nu ook zelf aangeven wanneer het bericht zichtbaar is voor uw klanten. Kies bijvoorbeeld voor een slide show wanneer er geen transactie plaatsvindt of maak het bericht juist zichtbaar tijdens een transactie. En dat is nog niet alles! In deze nieuwe versie kunt u een klantbericht koppelen aan onder andere een willekeurig artikel of een promotie. Erg handig voor als u bijvoorbeeld een 2 voor de prijs van 1 actie heeft!

webFuelPOS3

Uitgebreide functionaliteit “Promoties” (V.36)

De functionaliteit Promoties is, zoals u wellicht weet, al langer een onderdeel van de Fuel POS. Deze functionaliteit is nu nog verder uitgebreid met handige mogelijkheden. Eén van deze mogelijkheden is dat er een uitgebreid tijdschema kan worden ingesteld voor het tonen van promoties. In deze versie stelt u gemakkelijk in wanneer en hoelang de promotie geldig is voor uw klanten. Maar ook bij welke minimale verkoopafname de promotie geldig is. Nog een mooie toevoeging is de mogelijkheid tot promotie voor brandstoffen.

Brandstof bonusbon geoptimaliseerd (V.36)

De brandstof bonusbon welke voorheen bij een OPT (Outdoor Payment Terminal) als tweede bon werd geprint is nu als één bon te printen. Zuiniger en handiger dus!

Functionaliteit op de OPT, Crypto VGA2 verder uitgebreid (V.36)

webFuelPOS4Het kan natuurlijk voorkomen dat uw klanten proberen te tanken bij een pomp waarvan het product (bijvoorbeeld Euro95) niet meer beschikbaar is. Normaliter zou uw klant dan zelf moeten zoeken naar een pomp waar dit product nog wel voorradig/beschikbaar is. Vanaf nu niet meer! In deze nieuwe versie geeft de OPT (Outdoor Payment Terminal) op het scherm aan op welke pomp het product nog wel beschikbaar is. Uw klant wordt dus op zijn wenken bediend! Uiteraard is deze melding ook in het Nederlands in te stellen.

Functionaliteit “Sales statistics” uitgebreid (V.36)

Ook nieuw is de mogelijkheid om met een druk op de knop een compleet overzicht van het totaal aantal transacties te krijgen. Zo weet u precies de status van het aantal verkopen.

Nieuw in versie 35

Functionaliteit ‘Wijzigen brandstof prijzen’ uitgebreid (V.35)

De brandstofprijzen wijzigen per dag. U wilt natuurlijk dat de prijzen juist zijn en dat niet iedereen deze prijzen zomaar kan wijzigen. Daarom is het vanaf nu in deze versie mogelijk om via de Fuel POS in eMIS de prijzen te accorderen. Dit kan echter alleen geaccordeerd worden door de site manager. Een extra beveiliging zodat u zeker bent van juiste prijzen.

‘Help tekst’ in het verkoop scherm aangepast (V.35)

Verdween de ‘help tekst’ onder de icoontjes voorheen na het afsluiten van de shift. Dat is vanaf nu verleden tijd! De ‘help tekst’ onder de icoontjes in het Fuel POS scherm blijven nu ook zichtbaar na het sluiten van de shift.

Smart Fuel (V.35)

De voertuigherkenner/tagreader welke gemonteerd zit op de nozzle is draadloos en daarom voorzien van een batterij. Om u volledig van dienst te zijn is het mogelijk om een waarschuwing in het eMIS scherm in te stellen zodra de batterij bijna leeg is. Zo staat u nooit voor verrassingen! Daarnaast is Smart Fuel nu naast manuele vrijgave ook te gebruiken bij automatische vrijgave.

Wilt u meer informatie over de functionaliteiten van de Fuel POS versies 35 en 36? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Sales via telnr. +31 (0)88 147 15 30. Zij vertellen u er graag meer over!

Previous article Next article