x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

22.04.2015

Tokheim Update NL – april 2015

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Online kaartacceptatie

Elke dag vinden er vele kaarttransacties plaats op uw station(s).  Het beheer van al deze transacties is van cruciaal belang omdat het over een groot krediet kan gaan. Het  beheren van uw lokale klanten is daarom een belangrijke taak geworden van ieder tankstation. Tokheim heeft de afgelopen jaren zeer veel verschillende mogelijkheden ontwikkeld op OASE, hier onder volgen een paar van deze mogelijkheden.

Lokale kaart via OASE
Sinds een aantal jaar is online kaartacceptatie de standaard in de markt. Met het online accepteren van uw kaart kunt u niet alleen fraude voorkomen, maar kunt u ook gebruikmaken van uitgebreide functionaliteiten. De mogelijkheden zijn eindeloos en het biedt daarnaast vele voordelen.

Zoals bij vele klanten bekend is heeft Tokheim haar eigen host, genaamd OASE. OASE is de online autorisatie server. Inmiddels hebben meer dan 8.000 stations een connectie met de OASE-host en hebben we vele achterliggende koppelingen met hosts van derde partijen. Denk hierbij niet alleen aan kaartbetalingen, maar ook aan de verkoopmogelijkheden van e-vouchers (de telefoonkaarten en giftcards) of online loyalty. Maandelijks worden en zo’n 30 miljoen transacties afgehandeld door onze OASE host!

OASE

Mogelijkheden
We hebben de mogelijkheid om uw huidige offline lokaalkaart te ontwikkelen als online kaart op OASE, waarbij het kaartbeheer plaatsvindt via een white list mechanisme. Met deze white list heeft u de kaart volledig in eigen beheer en kunt u zelf bepalen of een kaart geaccepteerd mag worden en zo ja, met welke randvoorwaarden. De white list biedt daarnaast de mogelijkheid om per individuele kaart een online limiet op OASE te bepalen. De limieten kunnen een maximum aantal transacties en maximum bedrag per dag, per week en per maand bevatten welke u per kaart (per klant) in kunt stellen. De white list kan aangeboden worden via sFTP voor directe verwerking op de Tokheim OASE online host en kan op ieder moment van de dag aangepast worden. Hierdoor gelden de door u nieuw ingegeven specificaties vrijwel direct.

Naast de individuele limieten bestaan er nog meer optionele functionaliteiten waarmee u verschillende restricties kunt zetten zoals:

 • Groepslimiet: een limiet op een groep kaarten zodat uw klant met al zijn kaarten niet boven een bepaalde limiet kan komen.
 • Stationsrestricties: u bepaalt op welke locatie een kaart gebruikt mag worden, en op welke niet. Bijvoorbeeld wel op uw onbemande, maar niet op uw bemande stations.
 • Tijdrestrictie: kaarten kunnen in een bepaalde tijd niet, of juist wel gebruikt worden.
 • Pinchange: De klant kan zijn of haar eigen pincode wijzigen via de terminal op uw locatie.
 • Prepaid: U kunt een kaart uitgeven met een bepaalde waarde en deze laat u vooraf betalen!

Op het gebied van settlement zijn er ook verschillende mogelijkheden. Alle transacties worden online op de OASE TSS server (Transaction Storage Server) bijgehouden en op de sFTP voor u klaargezet. U heeft zelf volledig in de hand met welke frequentie deze aangeleverd worden. We kunnen dit bestand wel tot iedere 60 minuten aanmaken, waardoor u te allen tijde inzicht heeft in het transactieverloop.

OASE

Ontwikkelingen
De ontwikkelingen bij Tokheim staan nooit stil, we springen zoveel mogelijk in op de nieuwe mogelijkheden en vormen deze om in een gebruiksklare (en natuurlijk gebruiksvriendelijke) oplossing voor onze klant. Momenteel is Tokheim bijvoorbeeld bezig om een geheel nieuw prepaid concept te ontwikkelen. Deze nieuwe ontwikkeling staat gepland voor de zomer en uiteraard houden we u op de hoogte zodra we hier meer over kunnen vertellen. Houd hiervoor onze nieuwsbrief in de gaten!

Wilt u meer informatie over de online acceptatie van uw lokale kaart of wenst u een offerte? Neem dan contact op met onze Sales afdeling. Voor Dordrecht kan dit op telefoonnummer +31 (0) 88 147 15 30 of via Sales@dordrecht.tokheim.com. Voor Turnhout kunt u contact opnemen via telefoonnummer +32 (0) 14 44 85 00 of Sales@turnhout.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Herstelwerkzaamheden na brand

Op zaterdag 21 maart 2015 omstreeks 16.00 uur reed een auto met hoge snelheid de LPG-installatie bij het Shell-tankstation langs de A1 compleet omver. Hierbij heeft het voertuig het maar liefst 2.500 kilo wegende vulpunt eiland geheel uit de grond gerukt en is vervolgens tegen een aantal geparkeerde auto’s tot stilstand gekomen. Er werd onmiddellijk groot alarm geslagen en alle hulpdiensten rukten uit om de brand te blussen en de gewonden te behandelen. Onmiddellijk na het ontvangen van de melding zijn wij met spoed naar het Shell tankstation gegaan om de LPG-installatie af te sluiten en veilig te stellen, zoals wij berichtten in het artikel op onze website “Tokheim stelt Shell tankstation langs A1 veilig na brand”. Het opruimen van de ravage en het herstellen van de LPG-installatie hebben wij inmiddels uitgevoerd en we laten u graag het resultaat zien.

Tokheim Shell Apeldoorn-wp1    Tokheim Shell Apeldoorn

Herstelwerkzaamheden

Dat het een behoorlijke klus zou worden was zeker, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Van de ravage is vrijwel niets meer terug te zien en de LPG-installatie pronkt weer mooi op het buitenterrein van het tankstation. En dat is natuurlijk waarvoor we het doen. Het maar liefst 2.500 kilo wegende vulpunt eiland dat compleet uit de grond was gerukt hebben wij weer opnieuw in de grond aangebracht.

Shell Apeldoorn

Daarnaast hebben wij de vulleiding opnieuw gelast en afgeperst. Vanwege de geldende veiligheidseisen hebben wij een meting gedaan met een explosiemeter. Hierdoor weten we zeker dat er geen gas meer ontsnapt uit de hoofdleiding. Ook alle ondergrondse leidingen en ventielen zijn hersteld.

Shell Apeldoorn

Een ongeluk zit in een klein hoekje en soms zijn de gevolgen niet te overzien. Gelukkig waren de hulpdiensten tijdens de calamiteit snel ter plaatse en hebben de goede veiligheidsvoorzieningen ervoor gezorgd dat de situatie niet uit de hand is gelopen. Inmiddels is het station weer operationeel met een herstelde LPG-installatie. Eind goed, al goed.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

E-learning

Onze Helpdeskmedewerkers proberen zich zoveel mogelijk te verplaatsen in de klant terwijl ze de vragen beantwoorden en/of de storingen proberen te verhelpen. De e-learnings die worden aangeboden door OOTW via het Branchepaspoort sluiten daar goed op aan, want het geeft hen een kijkje achter de schermen bij tankstations. Hoe dient de medewerker te handelen in geval van brand en op welke aspecten dient een medewerker te letten wanneer klanten tanken? Deze en nog meer vragen komen aan bod in diverse e-learnings van OOTW.

Tokheim E-Learning

OOTW
Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstation en Wasbedrijven (OOTW) organiseert opleidingen om de professionaliteit van de branche en de kennis van medewerkers te verhogen. In opdracht van BETA, BOVAG, CNV, FNV, LBV en De Unie heeft OOTW speciaal voor de tankstation- en wasbranche het Branchepaspoort ontwikkeld. Eigenaren, medewerkers en assistenten van tankstations kunnen geheel gratis deelnemen aan het Branchepaspoort en profiteren van vele gratis online trainingen (ook wel e-learnings genoemd).

Tokheim E-Learning

Waarom?
Het volgen van de e-learnings via het Branchepaspoort heeft vele voordelen, weten wij inmiddels uit ervaring. We zetten een aantal van deze voordelen even voor u op een rijtje:

 • De e-learnings zijn 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar
 • Geen reis- en wachttijden, omdat de e-learnings online worden gevolgd vanaf een eigen locatie via internet
 • Het is interactief: animaties, opdrachten en/of spelonderdelen
 • In eigen tijd en eigen leertempo studeren
 • Geen (investerings)kosten, want het is gratis!

Daarnaast is het mogelijk om met het Branchepaspoort een  Persoonlijk OntwikkelingsPlan op te stellen. In overleg kunnen de leidinggevende en de medewerkers een plan opstellen waarbij wordt aangegeven welke e-learning(s) de medewerker gaat volgen en welke competenties verder ontwikkeld gaan worden. Het voortgangsproces is door de leidinggevende eenvoudig te monitoren via het Branchepaspoort. Zodra een e-learning is afgerond, ontvangt men een certificaat en als extraatje zogenaamde leerpunten waarmee gespaard kan worden voor een cadeaubon. Het Branchepaspoort geeft ook een helder overzicht van alle behaalde certificaten die het Curriculum Vitae mooi aanvullen.

Hoe werkt het?
Het volgen van de (gratis) e-learnings verloopt via de website www.mijnbranchepaspoort.nl. Alle deelnemers van een OOTW-training krijgen toegang tot hun eigen Branchepaspoort waarbij de cursist een overzicht van alle opleidingen, certificaten en competenties in een persoonlijk account heeft. Ook kunnen e-learnings direct gemaakt worden.

Tokheim E-Learning

Overzicht e-learnings
Momenteel biedt OOTW de een breed scala aan e-learnings aan via het Branchepaspoort waaronder:

 • E-learning Stimuleren van pinnen
 • E-learning Actief verkopen
 • E-learning BHV
 • E-learning Carwash
 • E-learning: Veiligheid op en rondom het tankstation
 • E-learning Gastvrijheid
 • E-learning LPG

De Tokheim Helpdesk-medewerkers zijn na het volgen van de eerste e-learning direct aan de slag gegaan met andere e-learnings van OOTW. Het helpt hen bij het verplaatsen in de klant en verbreedt daarnaast hun kennis op het gebied van alle aspecten rondom een tankstation. De reacties zijn dan ook erg positief:

“Door de e-learnings van OOTW kan ik me nog beter in de klant verplaatsen. Het is leuk en leerzaam om te doen. Ik kan het iedereen binnen de branche aanraden!”

Meer informatie over OOTW en/of het Branchepaspoort vindt u op www.ootw.nl.

Previous article Next article