x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

03.12.2015

Tokheim Update NL – december 2015

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Verhoog het bestedingsgedrag van uw klanten

Tijdens de drukbezochte Tankstation Vakbeurs op 17 november 2015 werd onze workshop “Verhoog het bestedingsgedrag van uw klanten” druk bezocht. In het artikel “Petrolbranche profiteert van evolutie loyaliteitsprogramma’s” op de website van TankPro heeft u er al het nodige over kunnen lezen. We zijn erg blij met de positieve reacties die we hebben ontvangen en daarom willen we de inhoud van de workshop ook graag delen met degenen die niet aanwezig waren. In de informatieve samenvatting hieronder hebben wij de belangrijkste punten uiteengezet. Leest u mee?

Tokheim Verhoog bestedingsgedrag van uw klant

Marges die onder druk staan, het stijgen van operationele kosten, minder loyale klanten in combinatie met het mindere bestedingsgedrag van consumenten zijn aspecten die iedereen in de petrol markt herkent. Wij weten dat veel tankstationondernemers hiermee kampen en dat zij zoeken naar een manier om rendabel te zijn en te blijven. Dit was voor ons dan ook de aanleiding om de workshop “Verhoog het bestedingsgedrag van uw klanten” te geven. De belangrijkste reden voor klanten om uw tankstation(s) te bezoeken, is de service die zij ontvangen. Nog specifieker gaat het om de service die zij verwachten te ontvangen. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 68 % van de klanten besluit om niet meer naar een tankstation te gaan, omdat de klanten de service niet goed vonden. Het verlenen van klantvriendelijke service is daarmee een niet te onderschatten factor voor de klantbeleving en uiteraard de klantloyaliteit. Naast goede service kunt u klanten ook aan uw station binden door een goed doordacht Online Loyalty programma te introduceren. Wij adviseren te allen tijde om goed naar uw (potentiële) klanten te kijken. Op basis daarvan kunt u een effectieve aanpak kiezen die het bestedingsgedrag van uw klanten verhoogt. De volgende mogelijkheden bieden uitkomst om dit te realiseren.

Brandstof Bonus Bon
U kunt deze bon automatisch verstrekken als uw klant een bepaald aantal liters heeft getankt, zowel indoor als outdoor. De bon kan een vaste waarde hebben (bijv. een kopje koffie), maar kan ook een korting vertegenwoordigen. Als u kiest voor een korting kunt u denken aan een kortingspercentage als uw klant besluit een aankoop te doen in uw bakery.

Tokheim Brandstof Bonus Bon
Online Loyalty

Voor iedere locatie kan een Online Loyalty programma worden opgezet. Met behulp van Online Loyalty kan uw klant bij aankopen op het voorterrein of in de shop punten sparen. Deze gespaarde punten kunnen vervolgens in de shop of via de webshop ingewisseld worden voor shopartikelen. Meer informatie over het versterken van uw klantrelatie met Online Loyalty leest u hier.webNL2

VGA Klantendisplay
Het VGA klantendisplay toont naast de transactie-informatie ook aantrekkelijke reclameboodschappen aan uw klanten. Deze boodschappen kunt u gemakkelijk zelf programmeren. U kunt kiezen tussen boodschappen die de klant ziet als hij/zij in de rij staat te wachten, of boodschappen die verschijnen zodra een specifiek artikel wordt gescand.

Kassiersboodschap
U kunt de Fuel POS (kassa) zo programmeren dat er een boodschap op het scherm van de kassier verschijnt zodra een specifiek artikel wordt gekozen in een transactie. Deze boodschap kunt u zelf aanmaken en kan bijvoorbeeld zijn dat de klant op een lopende actie wordt gewezen (bijv. 1 + 1 gratis). Het kan ook gebruikt worden om naar de leeftijd van een klant te vragen zodra er tabak en/of alcohol wordt verkocht. U kunt zelf instellen of de boodschap informatief is of daadwerkelijk bevestigd dient te worden door de kassier voordat de boodschap verdwijnt. Uitgebreide informatie over kassiersboodschap leest u hier.

Tokheim Kassiersboodschap

Externe kortingsbonnen
Denk hierbij aan een samenwerking met de slager of bakker uit het dorp. U spreekt met de externe partij af wanneer iemand een kortingsbon ontvangt. Zodra iemand met zo’n bon langskomt, zal de kassa automatisch de door u afgesproken korting verrekenen. U kunt hierbij zelf bepalen of er een drempel van toepassing is. Bijvoorbeeld bij één kilo vlees ontvangt een klant een kortingsbon voor 2 eurocent per liter. U bepaalt zelf de minimale en maximale hoeveelheid, bijvoorbeeld: vanaf 20 liter, maar niet boven de 50 liter brandstof.

Tokheim externe kortingsbon

Multimedia telwerk
Uit onderzoek is gebleken dat 75 % van uw klanten op het voorterrein kijkt naar het telwerk. Mediaboodschappen tonen op het telwerk is dan vanzelfsprekend een goede manier om uw boodschap onder de aandacht te brengen. U kunt hierbij natuurlijk rekening houden bij de aanschaf van nieuwe dispensers en deze direct voorzien van Multimedia Telwerken (TQC VGA). Tokheim heeft ook een oplossing voor bestaande dispensers waarbij een Media Pole geplaatst kan worden. Op deze Media Pole kunt u naast media ook de gegevens van het telwerk tonen, mits u beschikt over Tokheim dispensers.

Tokheim SafePay
Misschien denkt u hier niet gelijk aan, maar een cashmanagementsysteem zorgt ook voor een betere service-ervaring! Met de Tokheim SafePay worden contante betalingen volledig verwerkt door een machine. Het geld wordt ingebracht in de SafePay en zowel munt- als briefgeld wordt als wisselgeld teruggegeven. De kassier hoeft hierdoor niet meer bij het contante geld en kan bovendien ook geen fouten maken bij teruggeven van wisselgeld. De kassier kan zich volledig richten op uw klanten. Werken met meerdere personen in één shift? Geen probleem, want kasverschillen zijn niet meer mogelijk.

SAFEPAY-overview-1

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of wenst u een offerte? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze Sales afdeling.

Sales Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0) 88 147 15 30
E-mail: Sales@dordrecht.tokheim.com

Sales Turnhout, België:
Telnr.  +32 (0) 14 44 85 00
E-mail: Sales@turnhout.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Mogelijke contracttypes en -vormen

Wanneer u bij ons een contract wilt afsluiten, bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende contracttypes. Welk contracttype het beste bij u past, is afhankelijk van uw wensen en behoeften. Van alleen helpdeskondersteuning tot een alles in één contract, er is altijd een op maat contract mogelijk. We zetten de meest voorkomende mogelijkheden voor u op een rijtje.

Tokheim contractvormen 2015

HD-contract
Het HD-contract biedt zoals het woord eigenlijk al zegt alleen helpdeskondersteuning en -begeleiding. Dit betekent dat u onze Helpdesk telefonisch (088 – 147 15 90) of per e-mail (Helpdesk@dordrecht.tokheim.com) kunt bereiken indien u vragen heeft en/of een storing wilt melden. De Helpdesk zal uw vragen beantwoorden en indien mogelijk de storing op afstand oplossen.

Het Helpdeskcontract voorziet in:

 • Helpdeskondersteuning en -begeleiding
 • Afspraken omtrent reactietijden

Indien u aangeeft dat er alsnog een monteursbezoek gewenst is, zullen wij de werkuren, het bezoek en de verbruikte onderdelen apart aan u factureren.

SNP: Service No Pumps-contract
Een ander voorbeeld en iets uitgebreider contract is het SNP-contract. Dit voorziet net als het HD-contract in ondersteuning van de Helpdesk, maar daarnaast bieden wij u ook service op betaalapparatuur. Mocht u bijvoorbeeld een storing hebben aan uw pinpad, dan zijn de kosten voor dit monteursbezoek en de materialen voor eventuele vervaging in uw contract inbegrepen.

Het SNP-contract voorziet in:

 • Helpdeskondersteuning en -begeleiding
 • Afspraken omtrent reactietijden
 • Service op betaalapparatuur (Fuel Homebase, Fuel POS inclusief de standaard randapparatuur)

Tokheim service op betaalapparatuur

AIS: All In Service-contract
Een zeer uitgebreid contract is ons AIS-contract. Met dit contract bent u zeker van de meeste optimale dienstverlening. Naast helpdeskondersteuning en -begeleiding, service op betaalapparatuur en elektronisch onderhoud van dispensers (elektronisch onderhoud duidt op storingen van het elektrische gedeelte van de pomp, hierbij valt te denken aan telwerken, pulsgevers, nozzlecontact en de accu) bevat het AIS-contract ook het mechanisch onderhoud van dispensers. Dit onderhoud duidt op storingen gerelateerd aan bijvoorbeeld de nozzle en/of de slang, maar ook het op regelmatige basis ijken en het (wettelijk verplicht) jaarlijks of driejaarlijks uitvoeren van dampretourinspectie zijn hierin opgenomen.

Het AIS-contract voorziet in:

 • Helpdeskondersteuning en -begeleiding
 • Afspraken omtrent reactietijden
 • Service op betaalapparatuur
 • Elektronisch onderhoud van dispensers
 • Mechanisch onderhoud van dispensers
 • Op regelmatige basis ijken van de slangen
 • (Wettelijk verplicht) Jaarlijks of driejaarlijks dampretourinspectie, incl. herstelwerkzaamheden

Naast deze drie meest voorkomende contracten, kunnen we ook op maat contracten aanbieden voor bijvoorbeeld onderhoud LPG, AdBlue, CNG, etc.

Contractvormen
Afhankelijk van het door uw gekozen contracttype, kiest u een contractvorm. U kunt kiezen tussen een 6-dagen, 7-dagen of een 24 uurs-contract. De keuze die u maakt, bepaalt de bereikbaarheid en de dagen waarop uw contract geldig is.

Om het voor u te verduidelijken hebben we de verschillende contracttypes en -vormen overzichtelijk in een overzicht gezet. Klik op onderstaande link om het overzicht “Tokheim Contractenoverzicht” te bekijken/downloaden.

Tokheim Contractenoverzicht

Wilt u meer informatie over de contracttypes en -vormen of wenst u een persoonlijk advies? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met de afdeling Contracten.

Afdeling Contracten, Nederland:
Telnr. +31 (0) 88 147 15 00
E-mail: Service@dordrecht.tokheim.com

Afdeling Contracten, België:
Telnr. +32 (0) 14 44 85 00
E-mail: Service@turnhout.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Aan welke kant zit het tankklepje?

Kent u dat, van die weetjes die ontzettend handig zijn? Wij bij Tokheim zijn daar dol op. In onze branche weten we graag van de hoed én de rand en dat zorgt soms voor verrassende weetjes. Zo ook deze!

Brandstofmbeter 1

In vrijwel elke auto is een brandstofmeter aanwezig. Een handig hulpmiddel om te zien of het al tijd is om te tanken. Zodra het brandstofpeil te laag wordt, rijden we gauw even langs het tankstation en voorzien we de auto weer van de nodige brandstof. Dat lijkt heel simpel, maar soms is het toch wel even gissen waar nou precies het tankklepje zit. Zit het links, of toch rechts? Daar is een handig trucje voor!

Wat veel mensen niet weten, is dat je in sommige gevallen aan de brandstofmeter kunt zien aan welke kant het tankklepje zit. Het typische dispenser-symbool bij de brandstofmeter is soms voorzien van een extra symbool, namelijk een pijltje. Dit pijltje staat rechts of links van het dispenser-symbool en wijst precies aan, aan welke kant het tankklepje zit. Heel handig! We laten u een aantal voorbeelden zien, want onze medewerkers hebben natuurlijk wel even gecontroleerd of het klopt door een foto te maken in hun stilstaande auto.

Brandstofmbeter 4

En zoals u ziet, het klopt! Op alle drie de foto’s staat het pijltje aan de rechterkant van het dispenser-symbool en wijst het naar rechts. Het tankklepje zit dus aan de rechterkant!

Brandstofmbeter 3

Toch passen autofabrikanten dit niet toe bij alle auto’s, zoals ook te zien is in bovenstaande twee foto’s. Mocht het in uw auto niet staan aangegeven met een pijltje, dan kunt u natuurlijk altijd de gok wagen. U heeft 50 % kans!

Heeft u nog leuke weetjes die u met ons wilt delen, laat het ons dan zeker weten via Sales@dordrecht.tokheim.com en wie weet ziet u het weetje binnenkort wel terug in de nieuwsbrief!

Previous article Next article