x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

30.07.2015

Tokheim Update NL – juli 2015

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Prepaid functionaliteit

De prepaid functionaliteit is een nieuwe white list functionaliteit welke in combinatie met white list formaat 2.0 en Fuel POS versie 40 zal werken. Wilt u uw klant de gelegenheid geven met een prepaid kaart te betalen en werkt u momenteel met een OASE kaart in uw netwerk? Dan is de prepaid functionaliteit wellicht voor u interessant!

De voorloper van de prepaid functionaliteit is Budget Amount. Om Budget Amount te kunnen ondersteunen was echter een zeer secure back office administratie nodig en daarnaast was het prepaid tegoed na 90 dagen niet meer beschikbaar zonder white list aanpassing. Een werkbare situatie, maar het concept was niet waterdicht door de handmatige administratie.

Reden temeer dus voor een goede doorontwikkeling, zeker gezien er vanuit de markt vraag is naar een gedegen prepaid mogelijkheid.  De resultaten mogen er zijn nu we een sluitend prepaid concept kunnen presenteren!

Wat zijn de voordelen?
Natuurlijk zijn er voor iedereen diverse redenen om met een prepaid kaart te gaan werken. Een greep uit de voornaamste voordelen zetten wij echter graag voor u op een rijtje.

 • Prepaid is zowel op indoor als outdoor betaalterminals te gebruiken.
 • Het prepaid bedrag zal voor een onbeperkte periode beschikbaar zijn. Hiermee komt de 90 dagen beperking die van toepassing is met Budget Amount geheel te vervallen.
 • Het resterende saldo zal automatisch geprint worden op de bon van de klant.

ticket tokheim

 • Het saldo kan opgevraagd worden via de Fuel POS zonder een transactie te doen.
 • De prepaid kaarten worden apart weergegeven in de TSS Transaction Manager, waardoor te allen tijde een duidelijk overzicht beschikbaar is van de kaarten welke in omloop zijn inclusief het betreffende saldo van die kaarten.
 • Iedere nacht wordt er een rapportage gegenereerd waarin informatie betreffende alle Prepaid kaarten wordt getoond. Hierin staat beschreven welke kaarten in omloop zijn, wat hun saldo is, wanneer de laatste transactie heeft plaatsgevonden en of de kaart momenteel actief is.
 • Het is mogelijk om een apart transactiebestand aan te leveren van de Prepaid kaarten (standaard worden deze opgenomen in het bestaande transactiebestand).

Prepaid activatie
Om de prepaid functionaliteit toe te kunnen passen zal er een aparte range gedefinieerd worden in een bestaande of nog te ontwikkelen OASE kaart, deze kaart zal dan de prepaid kaart zijn van de klant die apart wordt uitgegeven. In de kaartconfiguratie wordt deze kaart ook apart toegevoegd. De rapportage wordt hiermee een stuk inzichtelijker, maar ook voor service support is direct duidelijk om welke kaart het gaat mochten hier vragen over zijn. De prepaid range van de kaart wordt via dezelfde white list aangestuurd als de reeds bestaande OASE kaart.

Het toevoegen of verminderen van het saldo op een kaart is vervolgens eenvoudig. Het gewenste bedrag wordt ingevoerd via de white list en dit bedrag wordt vervolgens automatisch bij het huidige saldo opgeteld. Het zal dus niet langer nodig zijn om deze berekening zelf te maken en dit was voorheen wel het geval bij Budget Amount.

Meer weten?
Wilt u meer informatie of een offerte over de mogelijkheden op uw kaart voor de Prepaid functionaliteit? Of heeft u nog geen OASE kaart, maar bent u hier wel in geïnteresseerd geraakt door de vele mogelijkheden? Neem dan contact op met onze Sales afdeling. Wij zullen bekijken of uw huidige kaart geschikt is om Prepaid te kunnen gebruiken.

Voor Dordrecht kan dit op telefoonnummer +31 (0) 88 147 15 30 of via Sales@dordrecht.tokheim.com . Voor Turnhout kunt u contact opnemen via telefoonnummer +32 (0) 14 44 85 00 of Sales@turnhout.tokheim.com.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim, voor uw totale tankstationoplossing

Tokheim biedt totaaloplossingen voor tankstations, maar niet iedereen realiseert zich hoe ver dit aanbod gaat. Denkt u in eerste instantie wellicht aan de dispensers op het voorterrein, onze diverse indoor en outdoor betaaloplossingen en de service verlening, Tokheim beschikt over een breed scala aan andere expertises, zoals elektra werkzaamheden, tankinstallatie, tankkeuringen, LPG en Project Management. We nemen u graag mee voor een uitgebreidere kijk in de wereld van Tokheim.

Tankinstallatie
Onze eigen afdeling Tankinstallatie beschikt over jarenlange expertise en is gespecialiseerd in boven- en ondergrondse tankinstallaties, tank- en bodemsanering, ontwerp en productie van eilanden en vulpuntenbakken, maar ook in advies en ontwerp van afwijkende situaties. Tokheim is tevens uw betrouwbare partner op het gebied van diverse installaties,  service en onderhoud. Daarnaast beschikken we over een eigen tankinhoudmeetsysteem, ProGauge.

Tankinstallatie Tokheim

Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van tanks is de Tankliner. De Tankliner biedt een geavanceerde oplossing en voorziet een duurzame binnenbekleding in tanks ter bescherming. Is er lekkage in de tank? Wordt er een nieuwe brandstof in de tank geplaatst omdat u van product wisselt? Is tankcoating voor u geen optie, wellicht in verband met corrosie? Tankliner biedt in deze gevallen de ideale oplossing. Naast de kostenbesparing die geldt ten opzichte van een nieuwe tank of speciale epoxybekleding, kan de Tankliner binnen enkele dagen in de tank geplaatst worden hetgeen downtime van het station minimaliseert. U bent snel weer operationeel!

Tankkeuringen
Op het gebied van tankkeuringen zijn diverse regelgevingen van toepassing. Zo dienen tanks regelmatig herkeurd te worden, maar de termijn is afhankelijk van de installatie op het terrein. Over het algemeen gelden de termijnen van 10, 15 of 20 jaar. Tokheim beschikt over de vereiste certificeringen waardoor we deze keuringen voor u kunnen uitvoeren. Wanneer een herclassificering van toepassing is kunnen we tevens voorzien in een noodoplossing.

Elektra – van oplossingen tot onderhoud
Voor de aanleg en het onderhoud van uw elektrische installaties op uw tankstation of bedrijf kiest u voor een deskundige partij die met u meedenkt en voor vernieuwende oplossingen kan zorgen. De Elektra afdeling van Tokheim beschikt over vakkundig opgeleide mensen en werkt samen met een aantal vaste leveranciers en partners. Tijdens een installatie begeleidt onze projectleider de gehele bouw, verbouw of renovatie van de locatie.

Bekabelingsystemen voor netwerkinfrastructuren van bijvoorbeeld computer- en telefonie-applicaties maken standaard deel uit van een elektrotechnische installatie, maar ook temperatuurdetectie controle en NEN 3140 keuringen behoren tot de mogelijkheden.

Het is een wettelijke verplichting vanuit de NEN 3140 en NEN-EN 50110-1 dat uw station beschikt over bijgewerkte revisietekeningen van de elektrische installatie. Concreet houdt dit in dat iedere wijziging moet worden bijgehouden op de tekeningen. Tokheim kan dit voor u verzorgen.

elektra Tokheim

Naast de elektra werkzaamheden kunnen we tevens voorzien in verlichting voor uw tankstation. We adviseren u graag over de mogelijkheden voor de luifel, wasstraat en terrein- en shopverlichting. Een goed zichtbaar verlichte locatie verhoogt de veiligheid van het tankstation en daarnaast bespaart u door het gebruik van LED  verlichting flink op de energiekosten.

Ook voor de elektra afdeling gelden volledige service- en onderhoudsmogelijkheden op elektra-installaties, verlichting en elektronische prijzenborden.

LPG
De LPG afdeling van Tokheim beschikt over jarenlange ervaring en is gespecialiseerd in ontwerp, aanleg, wijziging, service en onderhoud van vloeibaar gas installaties, zoals LPG, butaan, propaan en DME.

Tokheim verricht in Nederland en België service en onderhoud aan LPG installaties.

Onze service monteurs kunnen door regelmatige en doelgerichte opleidingen steeds aan de laatst gestelde eisen voldoen. De service is op een zo efficiënt mogelijke manier ingericht, moderne communicatiemiddelen voor de monteurs en overnight bevoorradingen dragen hier aan bij. Voor onze klanten zijn we 24/7 en 365 dagen per jaar bereikbaar en door het grote netwerk dat we bedienen zijn er altijd medewerkers op locatie door het hele land aanwezig en snel beschikbaar in het geval van calamiteiten. Daarnaast zijn we beschikbaar in het Nederlandse LPG hulpplan.

LPG_Tokheim

Naast service en onderhoud op de LPG installaties bent u bij Tokheim ook aan het juiste adres voor de zes jaarlijkse herbeoordeling of verlengingskeuring. We beschikken over eigen ontwikkelde keuringsmethoden (waaronder akoestische keuring) die er voor zorgen dat tank betreding niet meer noodzakelijk is. Uiteraard voldoen deze methoden aan alle wettelijke vereisten. Verstoring van het bedrijfsproces wordt door onze expertise, maar ook een duidelijke afstemming over de uitvoering met onze klant, tot een minimum beperkt.

In België zijn wij ook actief op het gebied van de 10 jaarlijkse keuringen en voeren deze werkzaamheden geheel turnkey voor u uit, inclusief de afstemming met de diverse keuringsinstanties.

Projectmanagement; begeleiding in het traject van A tot Z
Een renovatie van het huidige station, of de bouw van een geheel nieuw tankstation? Tokheim kan u hierbij van A tot Z ontzorgen. Dit begint al in het voortraject wanneer de plannen op tafel komen. Hoe wordt het station ingedeeld? Welke vergunningen zijn van toepassing? Veiligheid, milieu, leidingwerk, tankplaatsingen? Noem het maar op.  Bij iedere stap kan Tokheim de (her)bouw van het station begeleiden. Tokheim werkt tevens nauw samen met Ingenieursburo BQP B.V. om het totaalaanbod voor tankstations nog meer te kunnen optimaliseren en de klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

tokheim-project-man

Meer informatie over onze producten en diensten vindt u ook terug op www.tokheim.nl. Neem ook eens een kijkje bij de Projecten, hier vindt u meer informatie over projecten met diverse disciplines die we hebben uitgevoerd. Deze informatie wordt regelmatig aangevuld en wellicht dat we de volgende keer ook uw station kunnen belichten.

Op onze website vindt u uiteraard ook de uitgebreidere informatie terug over onze productrange en wordt u op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen.  

We hebben hier een beknopt overzicht gepresenteerd over de mogelijkheden, maar uiteraard is ieder tankstation uniek. Voor advies op maat nodigen we u graag uit, zodat we de mogelijkheden die voor uw specifieke situatie gelden kunnen bespreken. Voor Dordrecht kan dit op telefoonnummer +31 (0) 88 147 15 30 of via Sales@dordrecht.tokheim.com. Voor Turnhout kunt u contact opnemen via telefoonnummer +32 (0) 14 44 85 00 of Sales@turnhout.tokheim.com.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Pas op voor 'phishing'!

Op radio en televisie zien we regelmatig reclames waarin wordt gewaarschuwd voor ‘Phishing’. Veelal gebeurt dit via e-mail, maar recentelijk ontvingen wij een melding van een tankstationhouder die telefonisch was benaderd, en helaas in de val trapte. De criminelen maakte enkele honderden euro’s buit en de tankstationhouder bleef gedupeerd achter. Reden genoeg voor ons om u te waarschuwen voor deze frauduleuze praktijken.

Tokheim_Update_Juli_2015_475

Phishing
Phishing is een sluwe manier van criminelen om aan persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden en bankgegevens te komen. Veelal gebeurt dit via e-mail, maar ook via sms, nep websites en telefoon proberen de criminelen hun slag te slaan. De criminelen proberen u te misleiden door gebruik te maken van uitingen die lijken te komen van bekende en betrouwbare bedrijven. Met een goed verhaal leiden de oplichters u als het ware om de tuin, met alle gevolgen van dien.

Recente melding
Onlangs ontvingen wij een melding bij onze Helpdesk waarin een tankstationhouder slachtoffer was geworden van deze slinkse oplichtingtruc, phishing. De criminelen hadden telefonisch contact opgenomen en zich voorgedaan als een bekende organisatie van telefoonkaarten. Met de smoes dat ze wat testen wilden uitvoeren om het een en ander te controleren, haalden ze de tankstationhouder over om een aantal telefoonkaarten te scannen en vervolgens de opwaardeercodes te delen. Toen de tankstationhouder argwaan kreeg en vragen begon te stellen, werd de verbinding verbroken. Na controle bleek dat de opwaardeercodes waren gebruikt en dat het tegoed verdwenen was. Een flinke domper dus!

Wat kunt u doen?
Ondanks dat u denkt dat het u niet zal gebeuren, kunt u ook slachtoffer worden van phishing. Daarom geven we u een aantal tips waar u op kunt letten om phishing te voorkomen:

 • In veel gevallen van phishing wordt u gebeld door een geblokkeerd/anoniem nummer
 • Het telefoongesprek is gehaast
 • Men heeft een vlotte babbel en gebruikt de smoes dat ze het een en ander willen controleren
 • Men vraagt naar uw persoonlijke gegevens of om het geven van (tegoed- of opwaardeer)codes

Als er telefonisch contact met u wordt opgenomen, wees kritisch. Vertrouwt u het niet? Verbreek dan de verbinding. Bent u toch slachtoffer geworden van phishing? Maak er dan zo snel mogelijk melding van bij desbetreffende organisatie en geef het uiteraard ook door aan ons!

Helpdesk Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0)88 147 15 90
E-mail: helpdesk@dordrecht.tokheim.com

Helpdesk Turnhout, België:
Telnr. +32 (0)14 44 85 90
E-mail: helpdesk@turnhout.tokheim.com

Previous article Next article