x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

30.06.2015

Tokheim Update NL – juni 2015

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Shell Safety Day 2015

Op woensdag 3 juni 2015 vond de jaarlijkse Shell Safety Day plaats. Ook dit jaar wilden wij weer ons steentje bijdragen. In Dordrecht, Bladel en Pesse werden daarom diverse presentaties, discussies en workshops door ons gehouden. Vooral de posterworkshop was een groot succes! We kijken dan ook terug op wederom een succesvolle Safety Day.

Programma
Vanaf 07.30 uur druppelden de eerste deelnemers binnen op ons kantoor in Dordrecht. De eerste sessie zou om 08.00 uur van start gaan. Tijdens de ontvangst met een kopje koffie of thee zien we de deelnemers de ruimte rondkijken. In de ruimte staan diverse tafels waarop tekenmaterialen liggen. Wat zouden we daarmee gaan doen? is de vraag die van de gezichten is af te lezen. Veel tijd om daarover na te denken is er niet. Presentielijsten worden getekend, men neemt plaats en de eerste sessie begint.

Shell Safety Day @Tokheim

“Achieving goal zero, because we care!”

Zo luidt de introductietekst van de presentatie. En dat is ook zeker zo! Binnen Tokheim zijn wij continue bezig met veiligheid. Niet alleen op onze kantoren, maar zeker ook tijdens service- en installatiewerkzaamheden op locatie. Na een korte introductie  wordt het programma van de sessie doorgenomen.

Hoe kunnen wij laten zien dat we veiligheid belangrijk vinden?
In deze sessie/workshop is stilgestaan bij wat wij uit onze functie belangrijk vinden op het gebied van veiligheid.  Met andere woorden, wat vinden wij belangrijk om veilig te kunnen werken? Om de tegenstelling scherp te stellen, zijn groepjes geformeerd van medewerkers en leidinggevenden die elk van hun verantwoordelijkheid punten hebben ingebracht. Deze punten zijn daarna per groep gepresenteerd en later met de gehele groep besproken.

Life Saving Rules
Shell kent 12 Life Saving Rules. Deze regels zijn door Shell opgesteld met als doel levens te sparen. Het is dus zeker de moeite waard om stil te staan bij een aantal van deze regels. Sommige regels leiden tot interessante discussies waarbij ervaringen worden uitgewisseld. De sfeer zit er goed in! Zodra er groepjes worden aangewezen wordt volop gediscussieerd over wat men belangrijk vindt. Deze ideeën worden vervolgens centraal gedeeld. De conclusie die men uiteindelijk trok, is dat veiligheid met elkaar wordt bereikt. Met andere woorden: samen sta je sterk! Daarom ging elke groep aan de slag om samen een poster te maken van één van de Life Saving Rules. Shell heeft aangegeven de beste poster(s) daadwerkelijk te gaan gebruiken, dus de strijd om de eeuwige roem was begonnen! Alle creativiteit werd ingezet en velen waren erg fanatiek. De resultaten mogen er zeker zijn.  We laten graag een greep uit de creaties zien.

Verkeersveiligheid
Toeval of niet. Op de dag van de Safety Day was ‘s ochtends op de A16 richting Rotterdam op de Moerdijkbrug een vrachtwagen gekanteld. De lading (ijzer) van de vrachtwagen lag verspreid over de rijbanen, waardoor alleen de vluchtstrook nog beschikbaar was. Het verkeer liep hierdoor veel vertraging op. Een vraag die iedereen aan het denken zette was ‘Hoeveel personen denken jullie dat er uiteindelijk betrokken zijn bij een dergelijk ongeval?’. In dit geval was het niet alleen de vrachtwagenchauffeur, maar ook zijn familie, vrienden en kennissen. En wat te denken van de hulpdiensten, verzekeringsmaatschappij en daarbij ook nog alle weggebruikers die door het ongeval vertraging hebben en/of moeten omrijden.

Het aantal wereldwijde verkeersslachtoffers is schrikbarend. Ruim 1,2 miljoen slachtoffers per jaar. Elke dag komen er ongeveer 3.000 mensen om het leven door een verkeersongeval. Het lijkt misschien een “ver van mijn bed show”, maar een ongeluk kan iedereen overkomen. Het is daarom des te belangrijker om je verantwoord te gedragen in het verkeer. We maken allemaal wel eens een foutje, dus het is goed om daar rekening mee te houden. We willen immers allemaal veilig thuiskomen! Om dit kracht bij te zetten, hebben we tijdens de Safety Day twee video’s van verkeersveiligheid laten zien. Deze video’s kwamen behoorlijk aan en zorgden voor een stilte in de ruimte. Iedereen was onder de indruk. Precies wat we wilden bereiken! Het is dan ook niet voor niets dat wij onze medewerkers regelmatig rijvaardigheidstrainingen laten volgen. Dat is niet alleen in hun belang, maar in het belang van ons allemaal.

Shell Safety Day @Tokheim

De Safety Day werd afgesloten met een dankwoord van Hans Kuijvenhoven, Regional Manager, Soil and Groundwater – Europe and South Africa for the Downstream Businesses bij Shell. Ook ontvingen de deelnemers ter afsluiting nog een spel kaarten met daarop veiligheidsvragen. Wij willen graag alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage en deelname. Met trots kijken wij terug op een succesvolle Safety Day. Op naar volgend jaar!

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim Fleet biedt meer dan u denkt

De Tokheim Fleet mogelijkheden zijn eindeloos. We hebben oplossingen van A tot Z. Het is meer dan alleen het installeren van de brandstofdispensers en registratiesystemen. Denk gerust een stuk breder! Bijvoorbeeld aan het keuren van tanks en het verzorgen van leidingwerk. Zelfs het ontwerpen van de tankplaats in zijn geheel is mogelijk. Volledige ontzorging dus!

DiaLOG registratiesysteem
Het DiaLOG registratiesysteem is een bewezen oplossing die speciaal ontworpen is voor fleet en commerciële bedrijven van alle afmetingen. Het stelt u in staat om uw brandstof op een efficiënte wijze te controleren. En dit heel gemakkelijk via een willekeurige computer!

DiaLog

DiaLOG is een browsergebaseerd platform en er hoeft dus geen aparte software geïnstalleerd te worden. Het is zelfs mogelijk om de gegevens te raadplegen via een tablet of smartphone. Zo heeft u dus te allen tijde inzicht in de gegevens van uw brandstof. Voor de DiaLOG hardware kunt u kiezen uit een stand-alone terminal voor de controle van meerdere verdeelzuilen of een brandstofmanagementsysteem (BMS) geïntegreerd in de Quantium 110 of 210 verdeelzuil. Vrijwel ieder type dispenser kan, naast onze eigen Quantium reeks, gekoppeld worden aan het DiaLOG registratiesysteem. Voor uw bestaande dispenser is slechts één registratiesysteem nodig. We kunnen hierin zelfs gaan tot 16 slangen. De DiaLOG kan daarnaast gekoppeld worden over verschillende locaties. Zo kunnen uw voertuigen op meerdere locaties terecht.

Exporteren van gegevens
Uit het registratiesysteem kunt u de gegevens exporteren in CSV of Excel. Hierdoor kunnen de vertankingen snel verwerkt worden in een fleetmanagementprogramma.

DiaLog screen

Dispensers
Binnen de Fleet oplossingen zijn diverse dispensertypes beschikbaar, van 1 tot 4 slangen, enkel– en multiproduct, maar ook dispensers voor AdBlue en LPG (CNG). De dispensers hebben de Tokheim Quality vereisten die u van ons gewend bent, maar zijn specifiek ontwikkeld voor de Fleet markt. Ze kunnen aangepast worden naar uw specifieke wensen en die van uw station. Zo zijn diverse slanglengtes mogelijk, maar is er ook een keuzemogelijkheid binnen de slangbeheersystemen.

Klik hier voor meer informatie over onze Fleet dispensers.

Q210

SmartFuel voor DiaLOG
Is SmartFuel ook mogelijk voor de fleet? Jazeker! Het geautomatiseerde tanksysteem dat betaling gebaseerd op voertuigidentificatie omvat, is zowel voor tankstationeigenaars als fleetmanagers inzetbaar. SmartFuel is ontworpen om de beperkingen van de traditionele tankkaartechnologie weg te nemen. Het grote voordeel van SmartFuel is dat het fraude tegengaat. Brandstof in een ander voertuig tanken of een jerrycan vullen, behoren tot het verleden. Minder fraude en een versterkte klantenbinding. De meeste automobilisten gebruiken maximaal 3 tankkaarten. Dit betekent dat het gemiddelde tankstation slechts één derde van de verkoop binnenhaalt. Nadat SmartFuel is geïnstalleerd, wordt het de enige betalingsmethode, zodat tankstations het volledige brandstofvolume veilig kunnen stellen. Kortom, SmartFuel biedt uitkomst voor de Fleet!

Gebruik van lokale passen
Wat nog redelijk onbekend is, is het feit dat op de DiaLOG ook afgerekend kan worden met lokale passen. Denk hierbij aan uw eigen lokale pas, maar ook de kaarten van de grotere oliemaatschappijen kunnen geaccepteerd worden. Een combinatie van passen, RFID-chips en codes of Dallas keys behoort ook tot de mogelijkheden. Het voertuig kan hiermee gekoppeld worden aan een specifieke chauffeur.

Onderhoudscontract
Tokheim ProFleet benut de ervaring van het uitgebreide Tokheim servicenetwerk. Het ondersteunend personeel is volledig opgeleid in service en onderhoud van Tokheim en ProFleet dispensers en systemen. Dit betekent dat u kunt rekenen op het grootste professionele servicenetwerk binnen de industrie om uw bedrijf draaiende te helpen houden. Eén van Tokheims kernwaarden is dat onze producten slechts goed zijn als de ondersteuning die we hierbij bieden even zo goed is. Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract met ons aan te gaan. Wij komen dan jaarlijks de apparatuur controleren en onderhouden. Onze teams van ervaren onderhoudstechnici zorgen ervoor dat de apparatuur overeenkomstig de eisen van de meest recente Arbo-wetgeving wordt gerepareerd. Tokheim gebruikt een gemeenschappelijke serie regels, richtlijnen en rapportagemiddelen in de hele Groep om daar waar we werken een hoog niveau van professionaliteit en inachtneming van plaatselijke en algemene normen te verzekeren. U kunt erop rekenen dat de werkzaamheden op uw site snel, veilig en degelijk worden verricht. Met meer dan 60 onderhoudsmonteurs onderweg zijn wij u graag van dienst!

Wilt u meer informatie over de Tokheim Fleet oplossingen of wenst u een offerte? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze Sales afdeling. Voor Dordrecht (Nederland) kan dit op telefoonnummer +31 (0) 88 147 15 30 of via Sales@dordrecht.tokheim.com. Voor Turnhout (België) kunt u contact opnemen via telefoonnummer +32 (0) 14 44 85 00 of via Sales@turnhout.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim SmartFuel blijft in ontwikkeling

Onze producten zijn ontworpen voor een naadloze verbinding met het Fuel POS systeem. SmartFuel vormt daarop geen uitzondering. SmartFuel herkent het voertuig aan de pomp, maar hoe werkt dit nu precies?

Smartfuel_wp

Hoe werkt SmartFuel?

  1. De nozzle wordt in de opening van de tank geplaatst. De gegevens beschikbaar op de voertuigbadge worden op de host gevalideerd. Er volgt een autorisatieproces waarbij informatie als voertuiggegevens, kilometerstand of motordraaiuren volledig draadloos naar de Fuel POS wordt verzonden.
  2. Er wordt communicatie tussen de voertuigbadge en de nozzle unit gerealiseerd waardoor de transactie plaats kan vinden. Zolang deze communicatie tussen nozzle en badge actief is, kan de brandstof getankt worden. Onbevoegd tanken wordt hiermee beperkt.
  3. Zodra de klant klaar is met tanken wordt de nozzle terug in de pomp gehangen als gebruikelijk. De details van de tankbeurt worden volledig automatisch opgeslagen en er komen geen tankpas of papieren die ondertekend moeten worden aan te pas. Een eventueel gewenste bon kan altijd opgevraagd worden bij de pompbediende of achteraf op de OPT bij een onbemand station.

 Speciaal voor de trucks met een lage opbouw heeft Tokheim een nieuwe RFN (Radio Frequency Nozzle) voor high speed nozzles ontwikkeld die kleiner is waardoor deze nog beter past.  

Installatie SmartFuel
Tokheim installeert zelf SmartFuel in diverse voertuigen en we kunnen een afspraak maken waar dan ook op locatie. Wij zorgen voor een perfecte montage en inregeling van het product en hebben diverse installatiematerialen die speciaal voor SmartFuel ontwikkeld zijn.

Klantenbinding dankzij SmartFuel
Met de fluctuerende brandstofprijzen zijn wijzigingen in het gedrag van de tankende klant duidelijk waarneembaar. Consumenten worden prijsbewuster en minder trouw aan een bepaald tankstation. Daarbij richten bedrijven hun aandacht voornamelijk op brandstofkosten als primair middel voor het beheersen van de operationele kosten.

Tokheim biedt met SmartFuel één van de meest innovatieve oplossingen om in te spelen op de huidige veranderingen in de markt. Het systeem zorgt voor klantenbinding door het bieden van meerwaarde in gebruiksgemak, brandstofbeheer en het voorkomen van fraude.

De SmartFuel oplossing is ook beschikbaar in onze Fleet range. De koppeling met DiaLOG is geen enkel probleem en wordt op vele locaties reeds toegepast.

Bent u nieuwsgierig naar wat SmartFuel voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met onze Sales afdeling. Voor Dordrecht kan dit op telefoonnummer +31 (0) 88 147 15 30 of via Sales@dordrecht.tokheim.com. Voor Turnhout kunt u contact opnemen via telefoonnummer +32 (0) 14 44 85 00 of Sales@turnhout.tokheim.com

Previous article Next article