x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

21.06.2017

Tokheim Update NL – juni 2017

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe FuelPOS functionaliteiten

Verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen staan bij Tokheim altijd voorop, zo ook in de ontwikkeling van onze Fuel POS-software. Soms betreft het functionaliteiten waar iedereen met smart op wacht, zoals onlangs de ontwikkeling van Contactloos Betalen in versie 43. Een andere keer gaat het voornamelijk om de verbeteringen in het gebruikersgemak.  Inmiddels zijn we alweer aanbeland bij versie 45 en we vatten de belangrijkste ontwikkelingen graag voor u samen!

Kort en bondig

Vrijwel niemand zit te wachten op ellelange bonnen met informatie. Zeker niet wanneer dit ook korter kan. De automatische artikelcombinatie zorgt voor een overzichtelijker verkoopscherm voor de kassamedewerker en een bondigere kassabon voor de klant. De Fuel POS zal namelijk alle items van hetzelfde artikel combineren, zodat wanneer items van hetzelfde artikel door elkaar worden gescand deze toch netjes bij elkaar worden gezet.

v44-1

Samengestelde artikelen

De functionaliteit ‘samengestelde artikelen’ wordt vooral gebruikt bij de menu’s uit de bakery. Voor de verschillende gangen (voor-, hoofd-, nagerecht) worden diverse artikelen geprogrammeerd waarbij bepaald wordt welke artikelen voor welke gang gekozen kunnen worden. Voorheen diende de kassier de artikelknoppen van het scherm te gebruiken om een artikel op menu level te kiezen, nu is dit ook mogelijk door enkel de barcode van het artikel te scannen. Voor de uitgebreide bakery faciliteiten onder de tankstations is het maximaal aantal artikelen nu tevens uitgebreid van 63 naar 255. Meer informatie vindt u tevens in ons bericht over de Restaurant functionaliteiten. Bon appetit!

v44-2

Plaatjes maken het nóg duidelijker

Natuurlijk, het artikelknoppen overzicht op de Fuel POS bracht al voldoende overzicht, maar het kan altijd beter! Vanaf versie 42 is het mogelijk om plaatjes toe te voegen in de knoppen, waardoor het voor de kassier nog makkelijker is om bepaalde artikelen terug te vinden.  De afbeeldingen kunnen toegevoegd worden via de back office interface, via remote emis, of via het emis scherm lokaal. De afbeeldingen mogen van jpeg, BMP, PNG en ICO bestanden zijn en de Fuel POS zorgt ervoor dat ze automatisch aangepast worden naar een passend formaat voor de artikelknoppen.  Gewend aan het gebruik van enkel de tekst? Geen probleem, in de nieuwe situatie kunt u gebruik maken van enkel tekst,  enkel een afbeelding, of een combinatie van beiden.

afbeeldingen

Teruggave van artikelen

De site manager kan al sinds voorgaande Fuel POS versies gemakkelijk consulteren of er teruggebrachte artikelen in ontvangst zijn genomen. Nu kan hij daarnaast vanaf versie 44 voor bepaalde gebruikersprofielen definiëren of deze teruggebrachte artikelen in ontvangst genomen mogen worden zonder overleg. Indien deze functie voor een bepaald gebruikersprofiel geblokkeerd is, dient deze een collega (die wel deze rechten bezit) te consulteren alvorens de medewerker deze goederen kan ontvangen in de Fuel POS.

Wijziging aan het CVGA scherm

Wij helpen u graag uw klanten optimaal te informeren. Daarom is er een nieuwe optie ontwikkeld voor het Crypto VGA scherm wanneer er geen OPT papier meer beschikbaar is. In voorgaande versies werd reeds aangegeven dat uw klant geen ticket meer kan printen door een rode streep door het icoontje.

v44-3

Nu heeft u de mogelijkheid uw klant te informeren waar hij dit ticket wel kan verkrijgen. Het is namelijk mogelijk uw klant opties te bieden in dit scherm. Indien er tenminste één Fuel POS shift ingelogd is, verschijnt er op het scherm de boodschap dat uw klant zijn ticket kan verkrijgen bij de kassa. Zelfs wanneer u geen Fuel POS shift actief heeft op het station op het moment van de vertanking, krijgt uw klant de optie om dit ticket bij een andere OPT op te halen. Hij zal op de andere OPT duidelijke instructies krijgen hoe dit ticket te verkrijgen is.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of wenst u een offerte? Neem dan contact op met onze Sales afdeling.

Sales Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0) 88 147 15 30
E-mail: Sales.dordrecht@tokheimsolutions.com

Sales Turnhout, België:
Telnr.  +32 (0) 14 44 85 00
E-mail: Sales.turnhout@tokheimsolutions.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Fuel POS restaurant functie

Op tankstations is het steeds belangrijker om de klanten te voorzien van een totaalaanbod. Naast de brandstofafname, waar ze in de basis voor komen, worden steeds meer locaties uitgebreid met bijvoorbeeld een mooie koffiecorner of een vrijwel volledig restaurant met de mogelijkheid voor de klant om op het gemak een maaltijd te nuttigen. Verwacht u dan, naast het gebruik van Fuel POS, direct een horecakassa nodig te hebben met alle investeringen en naast elkaar werkende systemen van dien? Dan kunnen we u geruststellen, Fuel POS biedt een totaalaanbod met de beschikbare Restaurantfunctionaliteit. Uit de praktijk blijkt dat dit een wat minder bekende functionaliteit te zijn, terwijl deze van grote toegevoegde waarde op locaties kan zijn. Daarom lichten we de mogelijkheden graag verder toe.

Zo is er de tafelmanagement funtie, waarbij er diverse mogelijkheden zijn om de bezette tafels te beheren met een overzicht in één oogopslag:

 • Je hebt 64 tafels die op Fuel POS geprogrammeerd zijn. Op iedere tafel kan je een bonnetje maken, net zoals in een restaurant.
 • Je kan zowel een bon voor ‘hier opeten’ als ‘meenemen’ maken.
 • Je kunt tussentijds artikelen toevoegen en betalen.
 • Je kunt een subtotaal bon opmaken voor een tussentijdse rekening.
 • Je kunt artikelen van één tafel apart afrekenen in geval de klant de rekening wilt splitsen.
 • De kassier ziet meteen wanneer er nog een rekening van een tafel openstaat (het tafelnummer kleurt rood op het verkoopscherm van de Fuel POS).
 • Tevens is het mogelijk om een vertanking af te rekenen op een tafel.

tafelmanagement

Er zijn ook een aantal interessante functionaliteiten beschikbaar binnen de artikelprogrammatie en promoties die zeer geschikt zijn voor het gebruik in het restaurant. Een voorbeeld is het gebruik van samengestelde artikelen. Deze zijn al kort aan bod gekomen bij de nieuwe functionaliteiten, maar we zullen de 3 verschillende types samengestelde artikelen hieronder verder toelichten:

 1. Meerdere niveaus met enkelvoudige selectie
  Voor dit type kunnen tot 10 niveaus geprogrammeerd worden, waarbij aan ieder niveau  één of meerdere individuele artikelen kunnen worden gekoppeld. Bij de verkoop van een dergelijk artikel dient uit ieder niveau dat voor het samengesteld artikel gedefinieerd is, exact één component gekozen te worden.

Een typisch voorbeeld is een menu (samengesteld artikel) in het restaurant, waarbij één voorgerecht (niveau), één hoofdgerecht (niveau), één dessert (niveau) en één drankje (niveau) wordt gekozen.

Restaurant overzicht1

 

 1. Eén niveau met meervoudige selectie
  Het samengesteld artikel bevat één niveau dat standaard beschikbaar is wanneer het samengesteld artikel wordt aangemaakt. Eén of meerdere individuele artikelen kunnen aan dit niveau gekoppeld worden. Bij de verkoop van een dergelijk artikel dienen één of meerdere componenten gekozen te worden, die allen in hetzelfde niveau zitten. Een typisch voorbeeld is een broodje gezond (niveau) waarvan de verschillende ingrediënten (componenten) gekozen worden, bijvoorbeeld een broodje gezond met sla, komkommer, augurk, ei, zonder saus.

 1. Eén niveau zonder selectie
  Het samengesteld artikel bevat één niveau dat standaard beschikbaar is wanneer het samengesteld artikel wordt aangemaakt. Eén of meerdere individuele artikelen kunnen aan dit niveau gekoppeld worden, ieder met een welbepaalde hoeveelheid. Bij de verkoop van een dergelijk artikel dient geen enkele keuze gemaakt te worden wat betreft de samenstelling. Deze ligt volledig vast. Typische voorbeelden zijn drankverpakkingen zoals sixpacks (bestaande uit meerdere flessen), of sloffen sigaretten (bestaande uit meerdere pakjes).

Bestelling per direct naar de keuken

Sinds kort kunnen we een externe bonprinter koppelen voor in bijvoorbeeld de keuken of de koffiecorner. Zodra binnen op de Fuel POS een dergelijk artikel wordt verkocht, wordt de bestelling tevens uitgeprint op de bon in de keuken, zodat zij direct aan de slag kunnen. Geen onnodige wachttijden of misverstanden met het doorgeven van een bestelling!

Bent u geïnteresseerd in de restaurant-functie? Neem gerust contact op met onze Sales-afdeling over de juiste softwareversie en de activatie.

Meer informatie

Sales Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0) 88 147 15 30
E-mail: Sales.dordrecht@tokheimsolutions.com

Sales Turnhout, België:
Telnr.  +32 (0) 14 44 85 00
E-mail: Sales.turnhout@tokheimsolutions.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Samenwerking met Kärcher

Kärcher en de Tokheim Service Groep (TSG) hebben een overeenkomst gesloten om elkaars strategische partner te worden, waarbij de reinigingsspecialist en leverancier van service- en brandstofoplossingen voor benzinestations, hun krachten samen zullen bundelen richting de carwash industrie. Hieronder treft u nog eens het volledige persbericht. We houden u op de hoogte van de ontwikkeling van deze samenwerking.

Karcher CB Line

Winnenden, Parijs, 4 mei 2017 – Kärcher en de Tokheim Service Groep (TSG) hebben een overeenkomst gesloten om elkaars strategische partner te worden, waarbij de reinigingsspecialist en leverancier van service- en brandstofoplossingen voor benzinestations, hun krachten samen zullen bundelen richting de carwash industrie.

“Kärcher zal zich nog meer gaan richten op de verdere ontwikkeling en productie om zo superieure producten en fantastische innovaties op de markt te kunnen blijven introduceren” aldus Markus Asch, Deputy Chairman of the Management Board and Managing Director Professional Channels of Alfred Kärcher GmbH & Co.KG.

“TSG zal namens Kärcher voortaan zorgen voor de verkoop en verdeling van hun carwash equipment richting de benzinestations en oliemaatschappijen en zal ook de installatie, garantie en onderhoud op zich nemen van alle carwash klanten in Europa en Afrika.

Deze overeenkomst heeft betrekking op het hele productengamma van carwash technologie zoals wasstraten voor auto’s & vrachtwagens, jet wash- en self carwash systemen.

Met deze samenwerking breiden beide firma’s hun business in de carwash sector op benzinestations significant uit en versterken ze hiermee hun eigen positie in de markt.

“Tokheim Service Groep, marktleider op het gebied van verkoop van investeringsgoederen en dienstverlening in de brandstofsector, is voor ons de perfecte strategische partner. Vanaf nu kunnen we een nog betere service garanderen richting de carwash houders en creëren we hiermee een belangrijke basis voor een verdere succesvolle groei”, aldus Hartmut Jenner, Chief Executive Offices and Chairman of the Management Board of Alfred Kärcher GmbH & Co.KG.

Ook voor TSG is dit samenwerkingsverband van groot belang voor hun klanten. “Deze samenwerking is een doorbraak in de carwash industrie.  Iedereen kent Kärcher voor hun hoogwaardige kwaliteitsproducten en innovatie op gebied van reinigings- en wasoplossingen, en bundelt zijn krachten met TSG, gekend in heel Europa en Afrika voor zijn professionaliteit en deskundigheid van zijn verkoop- en serviceteams.

Voor carwash houders in de benzinestationsmarkt is deze samenwerking eveneens zeer goed nieuws. Via de door TSG’s gekende installatie en service know-how, krijgen zij toegang tot Kärchers innovatieve productengamma wat leidt tot dalende bedrijfskosten en een hogere rentabiliteit“ volgens Baudouin de la Tour, CEO van Tokheim Service Groep.

Kärcher, marktleider in de reinigingstechnologie, is een familiebedrijf met meer dan 12.000 werknemers in 65 landen en heeft meer dan 100 dochterondernemingen.

In 2016 behaalde Kärcher hun hoogste verkoopcijfers ooit, nl. € 2.33 miljard.

Tokheim Service Groep (TSG) is ’s werelds belangrijkste leverancier van apparatuur en services aan benzinestations en oliemaatschappijen in Europa en Afrika. Zij biedt haar cliënteel een compleet pakket aan, gaande van benzinepompen, betaalterminals, mediatoebehoren, tankinhoudmeetsystemen tot de productie van volledige AdBlue oplossingen.

De overeenkomst is onderworpen aan gebruikelijke informatie en goedkeuringen, met inbegrip van ondernemingsraad, waar van toepassing.

Previous article Next article