x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

26.03.2015

Tokheim Update NL – maart 2015

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Terug van weggeweest: contante betalingen

Veel onbemande tankstations richten zich met name op kaartbetalingen, maar missen daardoor helaas een grote klantengroep die graag met contant geld wil betalen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan toeristen die bij uw onbemande station komen tanken, maar ook klanten die liever niet met een pinpas betalen. De Crypto BNA behoort net als de bekende Crypto DIT en Crypto Slimtouch tot ons aanbod van geavanceerde outdoor betalingssystemen en geeft stationshouders de mogelijkheid om een grotere groep klanten van dienst te zijn.

webTokheim 059_RT_1

Bank note acceptor
De BNA, of ook wel bank note acceptor genoemd, accepteert zowel bankbiljetten in 12 verschillende valuta als betalingen met kaarten en RFID. Maar hoe zit het met de veiligheid? De BNA is bijzonder veilig compleet met anti-fraude en anti-sabotagevoorzieningen. Het contante geld wordt opgeborgen in een veilig compartiment in de unit. Deze unit maakt uiteraard gebruik van de nieuwste sensor- en alarmtechnologie. Indien er getankt wordt voor een bedrag lager dan ingevoerd dan zal de BNA voor het verschil een tegoedbon aan uw klant verstrekken die hij voor een volgende tankbeurt kan gebruiken.

Succesvolle plaatsing bij Makro in Amsterdam
Onlangs heeft Tokheim de BNA geïnstalleerd bij de Makro in Amsterdam. Maurice Loozen van Makro is enthousiast:

De plaatsing van de BNA op ons station in Amsterdam  is een groot succes! We merken dat de wens van klanten om onbemand te tanken groot is, maar zij willen ook de mogelijkheid houden contant af te rekenen. Met de BNA van Tokheim kunnen wij onze klanten nog meer van dienst zijn.”

webTokheim 064

Wat zijn de mogelijkheden?
De Crypto BNA is beschikbaar als enkel- of dubbelzijdige oplossing en voorzien van de nieuwste touchscreen-technologie. Daarnaast kan de Crypto uitgerust worden met verschillende applicaties, bijvoorbeeld voor de wasstraat, e-ticketing en e-vouchers.

Wilt u meer informatie over de Crypto BNA? Neem dan vrijblijvend contact op met onze Sales afdeling via sales@dordrecht.tokheim.com of telefoonnummer +31 (0)88 147 15 30.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Terug in de tijd met Tokheim

Terug in de tijd met Tokheim
Tokheim heeft een bijzonder rijke historie en daar zijn we trots op. De Nederlandse geschiedenis brengt ons terug naar 1940, het jaar waarin Leo Koppens zijn ondernemerschap startte. In die tijd was de oprichting van Tokheim Manufacturing Company in Amerika al meer dan 50 jaar een feit. Aan het einde van de 20e eeuw kruisten de paden elkaar en is het Tokheim, zoals we het nu kennen, een feit.

Wijnakker

Dispenser evolutie
Door de jaren heen hebben onze dispensers veel veranderingen ondergaan. De dispensers van nu hebben een moderne uitstraling en zijn van vele gemakken en technische snufjes voorzien. Jan Wijnakker heeft er in de vele jaren dat hij dispensers verzamelt al heel wat voorbij zien komen. Jan verzamelt zijn dispensers specifiek van 1900 tot 1960 omdat hij een voorliefde heeft voor dispensers “met karakter en de nog oude vormgeving en kleuren”, aldus Jan.

Bijzonder bezoek
Toen wij Jan benaderden was hij gelijk enthousiast om zijn collectie van oude dispensers te laten zien. Naast het verzamelen van oude dispensers runt Jan ook nog een garage- en autoverhuurbedrijf in het plaatsje Zeeland. Dat beloofde dus wat! Bij binnenkomst in het garagebedrijf van Jan Wijnakker wordt direct duidelijk dat we hier met een echte liefhebber te maken hebben. Tussen de nieuwere modellen auto’s staan bijzondere oldtimers en oude dispensers. Bij zijn ‘coffee corner’ heeft hij een heuse Wall of Fame gecreëerd. De wand hangt vol met foto’s van zijn tentoongestelde auto’s die ook in diverse films en reclamespotjes worden gebruikt. Het blijkt dat dit nog maar het begin is en de rondleiding kan beginnen!

Wijnakker

Jan leidt ons naar een aantal dispensers achterin de ruimte. De dispensers vallen onmiddellijk op vanwege hun imposante hoogte.

Wijnakker

Jan vervolgt zijn rondleiding en leidt ons naar zijn naastgelegen loods. Wanneer de deur opengaat en Jan het licht aandoet, kan menig liefhebber hier zijn hart ophalen. De loods staat werkelijk vol met oldtimers van diverse automerken in allerlei soorten en maten. Ondanks de indrukwekkende collectie oldtimers zijn we hier voornamelijk voor de dispensers, maar ook hier komen we ogen tekort.

Op de vraag wanneer Jan begonnen is met het verzamelen van oude dispensers vertelt hij: “Als kleine jongen van een jaar of 10 mocht ik nog niet klussen aan de auto’s in mijn vaders garagebedrijf. Regelmatig kwam destijds de oud ijzerboer langs en op een dag had hij een oude pomp bij zich waar mijn oog direct op viel. Ik heb het oud ijzer toen geruild voor de pomp en ben begonnen met sleutelen.” De dispensers die Jan heeft gerestaureerd zien er erg mooi uit. Het is duidelijk dat hij veel tijd en aandacht in het restaureren van een dispenser steekt, maar hoe komt hij aan de kennis en inspiratie? “Inspiratie haal ik veelal uit Amerikaanse boeken en natuurlijk heb ik in de loop der jaren veel ervaring opgebouwd.” En het resultaat mag er zijn!  We vervolgen de rondleiding en zien veel verschillende oude dispensers voorbijkomen, elk met een compleet eigen uitstraling.

Wijnakker

De verzameling blijkt echt enorm te zijn als Jan ons vertelt dat er op de bovenverdieping nog meer dispensers staan. We zijn verbaasd en nieuwsgierig tegelijk, want hoe komt Jan eigenlijk aan zoveel oude dispensers? We kunnen het dan ook niet laten en stellen Jan de vraag wat zijn geheim is. Jan vertelt: “Ik heb de verzameling op verschillende manieren opgebouwd. De meeste dispensers komen van Amerikaanse beurzen, maar soms had een boer nog een oude pomp achter in zijn schuur staan. Ik ging gewoon kijken en als ik het leuk vond, kocht ik het.” Op de vraag of er nog een dispenser bestaat die hij heel graag aan zijn collectie zou willen toevoegen, antwoordt hij: “Die heb ik wel gehad, maar deze heb ik jaren terug op een beurs in Amerika al op de kop weten te tikken. In een brochure zag ik hem staan en was direct verkocht door de uitstraling,” Jan begint te lachen en vervolgt zijn verhaal “bijna liep het mis, want we werden het over een klein bedrag niet eens en mijn vader drong aan om weg te lopen. Nog geen 5 minuten later kreeg ik spijt en we zijn direct teruggegaan naar de stand. Ik heb de pomp alsnog gekocht en nog wel voor de prijs die ik ervoor wilde geven!” Een gouden zet bleek later, want de pomp heeft nog een aantal dagen op de beurs tentoongesteld gestaan (uiteraard met het bordje verkocht!) en de standhouder heeft diverse hogere biedingen af moeten slaan. “Ik heb een goedkeurend knikje van mijn vader gehad. Hij gaf toe dat dit toch wel een goede beslissing was geweest”. We waren natuurlijk direct benieuwd of we deze voor Jan speciale dispenser ergens konden bekijken, maar “hij moet nog steeds opgeknapt worden, het ontbreekt me aan tijd. Het gaat zeker een keer gebeuren en dan krijgt hij een mooi plekje in de collectie!”, aldus Jan.

Tokheim 32

We lopen de trap op en zien bij bovenkomst een compleet walhalla aan oldtimers en dispensers. Zelfs een replica van de auto van Harry Potter, die gebruikt is in de film, weten we te spotten! In de enorme ruimte staan links en rechts diverse dispensers. Jan geeft aan dat hij een echte verzamelaar is en de pompen niet wil verkopen. “Voor mij is het echt een hobby en zolang ik de ruimte heb, vind ik het eigenlijk wel prima.”

Jan heeft het tegenwoordig zo druk dat het opknappen van dispensers en het uitbreiden van zijn verzameling op een lager pitje staat. Naast zijn werkzaamheden in de garage en de organisatie om zijn oldtimers op de diverse filmsets te krijgen, blijft er momenteel niet veel tijd over. Daarnaast zou hij ook graag dit jaar nog een beurs bezoeken en naar Italië voor de Mille Miglia afreizen. Wil hij deze zelf ook rijden? “Nee,” Hij is hier heel duidelijk over “Ze rijden als gekken door de straten van de stad met een enorm hoge snelheid. Dat red ik niet met mijn auto’s, maar ik zou het ook niet willen. Ik vind het genoeg om te kijken, dat is machtig mooi.”

Kijkglas

Een pomp heeft eigenlijk geen geheimen voor Jan en daarom hebben we in overleg met Jan een leuke prijsvraag bedacht. “De meeste oude pompen beschikken over een kijkglas waarbij staat vermeld “Kijkglas moet vol zijn”. De vraag is, weet u waarom dit kijkglas gevuld moest zijn? Als u het antwoord weet, kunt u een leuk verrassingspakket (ter waarde                   van € 40,-) van Tokheim winnen! Zet uw antwoord op onze LinkedIn-pagina Tokheim Nederland en wie weet bent u straks de gelukkige winnaar! Wij maken de winnaar op woensdag 8 april 2015 bekend via onze website www.tokheim.nl en uiteraard op onze LinkedIn-pagina Tokheim Nederland.

LinkedIn Tokheim Nederland  Zet uw antwoord op de LinkedIn-pagina van Tokheim Nederland

Het is duidelijk, Jan Wijnakker is een verzamelaar pur sang en we zijn hem dankbaar dat we een kijkje mochten komen nemen bij zijn collectie. Hieronder vindt u nog een leuke fotoreportage van de uitgebreide verzameling oude dispensers.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe Fuel POS randapparatuur

Ondanks dat de producten waar we aandacht aan besteden in hun oude jasje nog prima jarenlang kunnen functioneren, worden deze op den duur wel ingehaald door de nieuwe technologische ontwikkelingen. Zo zijn QR codes een scan mogelijkheid waar ten tijde van de ontwikkeling van de ‘oude’ barcodescanner nog geen rekening mee is gehouden. 

Hieronder treft u een overzicht van de meest gebruikte randapparatuur op het bemande tankstation.

2D Barcodescanner
U kent ze wel, de QR codes die steeds vaker te zien zijn op producten en advertenties en  die je bij het scannen direct doorlinken naar de desbetreffende website met informatie.  QR codes, letterlijk Quick Response codes, zien eruit als een soort vierkante tweedimensionale barcode en zijn al bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

QR code Tokheim

Ook op tankstations is er steeds meer vraag naar de mogelijkheden. Tokheim heeft hier in de ontwikkeling van de nieuwe scanner rekening mee gehouden. De nieuwe 2D barcodescanner scant QR codes, maar uiteraard zijn de ‘ouderwetse’  EAN codes ook geen enkel probleem. Hij ziet er niet alleen een stuk moderner uit, ook qua functionaliteiten heeft deze scanner een flinke sprong voorwaarts gemaakt ten opzichte van zijn voorganger. Hij scant een stuk sneller en is makkelijker in gebruik, omdat hij onder verschillende hoeken goed scant en de kassier de klant dus sneller kan bedienen.

Tokheim

Dit nieuwe klantendisplay is te gebruiken vanaf softwareversie 33.

Klantendisplay
We kennen het klantendisplay als het laten zien van prijsinformatie aan de klant. Punt. Want meer ruimte dan enkel prijsinformatie was er niet. Het nieuwe klantendisplay springt echter volop in het oog bij uw klant. Naast het feit dat het display er een stuk moderner uitziet is er nu volop ruimte voor triggers en reclameboodschappen wat uw klant nét dat beetje extra informatie biedt voor shop aankopen.

Display2

Display3

 

Dit nieuwe klantendisplay is te gebruiken vanaf softwareversie 33.

Vanaf versie 36 is het daarbij tevens mogelijk om klantberichten op drie verschillende manieren weer te geven. Zo kunt u een klantbericht samenstellen met alleen een foto, alleen een tekst of een combinatie van beiden.

U kunt ook zelf aangeven wanneer het bericht zichtbaar is voor uw klanten. Kies bijvoorbeeld voor een slide show voor de momenten dat er geen transactie plaatsvindt of maak het bericht juist zichtbaar tijdens een transactie.

Zo is er tevens de mogelijkheid om een klantbericht te koppelen aan een willekeurig artikel of een promotie. Erg handig voor als u bijvoorbeeld een ‘ 2 voor de prijs van 1’  actie heeft!

Touchscreen
Ook het beeldscherm is vernieuwd. De laatste ontwikkeling is de optionele levering van een 17” touchscreen beeldscherm waar voorheen een 15” touchscreen werd geleverd.

Niet alleen groter maar ook op een handige voet geplaatst waarmee het scherm voor iedereen op een prettige positie is in te stellen.

Tokheim touchscreen

Wilt u meer informatie over de nieuwe productrange? Of wenst u een offerte op maat voor uw station(s)? Neem dan vrijblijvend contact op met onze Sales afdeling via sales@dordrecht.tokheim.com of  telefoonnummer +31 (0)88 147 15 30.

Previous article Next article