x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

31.03.2016

Tokheim Update NL – maart 2016

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

De Quantium 510 uitgelicht

Tokheim Quality is een kreet die we zeer serieus nemen in zowel onze service als in onze producten. In deze editie van de Tokheim Update besteden we extra aandacht aan onze Tokheim Quantium 510 dispenser.

“ It’s the inside that matters”, maar toch beginnen we met de buitenkant. De Quantium 510 wordt standaard aangeboden in een hoogwaardige aluminium behuizing. Het design van de dispenser zorgt voor een luxe uitstraling en robuust geheel. Het ontwerp biedt ruimte voor een optimale integratie met de Tokheim Crypto VGA betaalterminals en straalt hierdoor 1 geheel uit.

Q510

 

De dispensers kunnen geheel in de door u gewenste layout geleverd worden met indien gewenst diverse RVS onderdelen. We kunnen een geheel custom made layout verzorgen.

Alle Tokheim dispensers zijn uitgerust met de nieuwste generatie TQC telwerken (met optioneel VGA toevoeging), voorzien van toekomstbestendige technologieën. Denk hierbij onder andere aan het Linux operating system, Sitara processor, CAN-BUS, TCP/IP en SC card technology. Alles met als doel om een onderhoudsvriendelijke, betrouwbare  en toekomstgerichte pomp te kunnen leveren.

De SD kaart technologie zorgt ervoor dat de onderhoudsmonteur tijdens een mogelijke telwerkstoring geen kostbare minuten verspeelt met het herprogrammeren van het telwerk. Alles is netjes opgeslagen op de SD card en werkt volgens het plug & play principe.

Tokheim gebruikt standaard de gerenommeerde EPZ en PASV3, de zogenaamde High Speed, pompblokken in combinatie met de TQM ®,  meter. Deze meter is gekend bij alle vooraanstaande maatschappijen als één van de betrouwbaarste in de markt.

We werken met de 90 micron filter waardoor deze veel minder gevoelig is voor storingen die veroorzaakt worden door vuiltjes Dit in tegenstelling tot andere type meters die in de markt terug te vinden zijn.

TQM vergelijking

Optimaal debiet is gegarandeerd met de dispensers uit onze Quantium reeks. Zodra een meter begint af te wijken, zelfs met de allerkleinste marges, kan dit resulteren in een groot jaarlijks verlies op een station. Iets wat wij, maar zeker u, te allen tijde willen voorkomen. De typische afwijking geassocieerd met meters is echter vrijwel verdwenen uit de TQM ®, die getest is over 12 miljoen liter (wat de levensduur vertegenwoordigd van de meeste meters). De TQM ® is  getest en gecertificeerd door de toonaangevende onafhankelijke testorganisatie van Europa: NMi ®. Het resultaat is een lange termijn besparing voor uw tankstation en geoptimaliseerde verwerkte hoeveelheden.

Besparingen zijn tevens te realiseren door de geïntegreerde ATC mogelijkheid in de Tokheim Quantium dispensers. We hebben hier eerder uitgebreid aandacht aan besteed in de Tokheim Update. Door temperatuurverschillen kunnen pomphouders jaarlijks duizenden euro’s aan omzet mislopen. Automatische temperatuurcompensatie biedt de mogelijkheid deze verliezen tot een minimum te beperken.

Op gebied van veiligheid zorgen we ervoor dat onderhoud- en installatieteams geen risico lopen. Via een veiligheidsschakelaar in de pomp kan lokaal de elektra uitgeschakeld worden in de dispenser. Daarnaast worden de dispensers standaard voorzien van een uitsparing in het frame waardoor deze op een veilige, maar ook gemakkelijke, manier gelift kan worden met een gecertificeerde vorkheftruck.

Een effectief oprolsysteem voorkomt uithangende, losse slangen. Dit zorgt voor een nette uitstraling op het voorterrein en het voorkomt het gevaar dat aanrijdende wagens de slang mee trekken. De slanglengte tot het eindpunt van de nozzle bedraagt 4,10 meter, waarbij het terugtrek mechanisme slechts geleidelijk in werking treedt wanneer de slang verder dan 1,5 meter wordt uitgenomen. Ons terugtrekmechanisme maakt geen gebruik van de gekende ‘koordjes’ methode.

Vapour Recovery

De pompen kunnen worden voorzien van een gesloten dampretour systeem (closed loop) waarbij de meter zich constant kalibreert voor juiste uitgifte van product. Dit heeft ook tot voordeel dat de keuring voor dampretour eens in de drie jaar van toepassing is.

Er valt veel over onze dispensers en de daarbij behorende technologie te vertellen en we hebben hier een greep uit de belangrijkste aspecten toegelicht. Meer details vindt u tevens terug op onze website bij de Brandstofpompen onder de tab Producten en Oplossingen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of wenst u een offerte? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze Sales afdeling.

Sales Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0) 88 147 15 30
E-mail: Sales@dordrecht.tokheim.com

Sales Turnhout, België:
Telnr.  +32 (0) 14 44 85 00
E-mail: Sales@turnhout.tokheim.com

 

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Mix & Match

De regelgeving voor tankstations is vaak uitgebreid en aan verandering onderhevig. Hoe zit dit nu precies? De ‘oude’ keuringen kennen we ook wel als de  Nationale  toelating,  die vanaf 1937 tot 1990 in de ijkwet de standaard was.  Vanaf  1990 tot 2006 werd dit de ijkregeling  vloeistofmeetinstallaties waarvoor een overgangstermijn van 10 jaar geldt. Tot 1 november 2016 mogen  deze meetinstrumenten nog in de handel gebracht worden , ondanks het feit dat  de MID regelgeving  van af 2006 al  in werking  is  getreden.  Na 1 november 2016 mogen uitsluitend MID gekeurde meetinstallaties in de handel gebracht en geplaatst worden. Hoe  zit dit dan met bestaande installaties die nog onder de nationale toelating vallen? En wat als er nieuwe apparatuur geplaatst wordt op een bestaand station? Dan is er de zogenaamde “Mix & Match”  regeling van toepassing. Maar let op! Dit is alleen mogelijk indien dit van tevoren goed geregeld is.

Het voordeel van de dispensers van Tokheim is dat de gehele Quantium reeks in het veld omgebouwd kan worden naar MID. Nationaal gekeurde dispensers mogen na 1 november 2016 niet meer in het veld geplaatst worden.

Om een en ander verder te verduidelijken vermelden we hier een aantal praktijksituaties.

“ Op mijn locatie is er een dispenser  afgereden. Wat nu? Mag de nieuwe dispenser geplaatst worden in combinatie met mijn oudere apparatuur?”

 Ja dat mag. Belangrijk is dat het  ijkwettelijk traject gehandhaaft blijft . Indien alle overige dispensers  nog onder het oude regime zijn gekeurd ,  zal er door  de ijkinstelling of door een daartoe bevoegde erkend keurder  een keuring  uitgevoerd dienen te worden op de bijgeplaatste dispenser in combinatie met de zelfbediening. Ook zullen de diverse opschriften  op de zelfbediening aangepast moeten worden.

“Ik wil mijn station gaan uitbreiden met nieuwe dispensers, waar moet ik rekening mee  houden?”

 Met uitbreiden  (het woord zegt het al)  blijven er nationaal gekeurde dispensers  cq. zelfbediening staan. Na 1 november 2016  kan er alleen uitgebreid worden met MID meetinstrumenten . In dat geval is er sprake van Mix  & Match.  Het is belangrijk om vooraf te informeren of de bestaande dispensers een aanhangsel in de verklaring van toelating hebben. Hierin staat vermeld dat de dispensers aangesloten mogen worden aan een MID  zelfbediening  voorzien van  een ‘Partcertificate’  of ‘ Evaluation certificate’ . De opschriften  van de dispensers en/of zelfbediening zullen  eventueel aangepast moeten worden , gevolgd door een keuring .

“ Ik wil een extra betaalmogelijkheid op mijn station”

Indien  er op een bestaand station  met   dispensers en zelfbediening uit de oude ijkregeling  een  nieuwe betaalterminal  wordt bijgeplaatst ,  is het ook hier van belang dat  deze combinatie  in  het aanhangsel van toelating, zoals het ‘Partcertificate’  of ‘ Evaluation certificate’,   geregeld is. Ook hier zullen de opschriften aangepast moeten worden EN  zal er een keuring  plaats moeten vinden

“ Ik wil mijn station onbemand maken”

Om Nationaal gekeurde  dispensers te  voorzien  van een nieuw keurmerk voor de onbemande verkoop geldt eveneens dat de oude dispensers  voorzien moeten zijn van een ‘aanhangsel van toelating’.  Hierin moet vermeld staan dat de dispensers aangesloten mogen worden aan een MID  zelfbediening  voorzien van een ’ Partcertificate’ of ‘Evaluation certificate’.  Ook hier geldt dat de opschriften,  met name op de dispensers, aangepast dienen te worden.

Kort samengevat houdt het in dat na 1 november 2016 in de regel géén benzine of LPG meetinstallaties welke onder de nationale toelating vallen geïnstalleerd mogen worden. De apparatuur die bij geplaatst wordt cq. in de handel gebracht wordt, mag enkel MID zijn. De  combinatie van ‘oude’ en ‘nieuwe’ apparatuur, de zogenaamde “ Mix & Match”,  blijft  mogelijk, maar moet wel ergens geregeld zijn, onder andere in  het ‘aanhangsel van toelatingen’, ‘Evaluation certificates’ of ‘Part Certificates’.

Hoe weet u of uw dispenser of Fuel POS MID gekeurd zijn, of nog de nationale toelating hebben?
Hiervoor kunt u de desbetreffende keuringsstickers raadplegen. Voor MID dispensers geldt  dat het toelatingsnummer altijd boven de T10000  is  en daarbij is het te herkennen aan CEM  merktekens . We kunnen ons voorstellen dat voor u niet direct helder is wat van toepassing is op uw locatie. Hoe oud zijn uw dispensers? Zijn uw keuringen up to date? Heeft u alle keuringsrapporten? Wilt u inzicht in de situatie op uw locatie? Neem dan contact met ons op. Tokheim kan, naast het verzorgen van diverse keuringen, voor u uitzoeken waar u in de nabije toekomst rekening mee moet houden. Zorg ervoor dat u tijdig actie onderneemt om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan.

 

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Travel Alerts - follow up

In januari hebben we u geïnformeerd over de pilot voor de verbetering van onze dienstverlening. Middels een automatisch interventie meldsysteem kunnen we onze klanten per SMS of email informeren wanneer de monteur onderweg is naar de gemelde storing. Om deze dienstverlening te optimaliseren hebben we uw hulp ingeschakeld.
Tokheim Meldsysteem interventie telefoon testers gezocht

Inmiddels wordt er al volop gewerkt met de Travel Alerts en de resultaten zijn veelbelovend. Na de succesvolle pilot maken steeds meer stations gebruik van onze nieuwe dienst en de ontwikkelingen zijn in volle gang. Zo is na ervaringen uit de praktijk een “Cancel”  knop geactiveerd. Wanneer een monteur reeds onderweg is, maar hij wordt opgehouden, of er komt iets dringends tussendoor, dan kan hij middels deze functie laten weten dat de rit is afgebroken en dat de locatie zo spoedig mogelijk opnieuw wordt ingepland.

We verwachten binnen afzienbare tijd nog meer stations te kunnen voorzien van de Travel Alerts, zodat u te allen tijde op de hoogte kunt blijven van de opvolging van de door u gemelde storing. Maakt u nog geen gebruik van de Travel Alerts, maar bent u  wel geïnteresseerd? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar service@dordrecht.tokheim.com met hierin uw stationsgegevens, het contractnummer en of u de informatie per email of SMS wenst te ontvangen.

Bent u inmiddels al een van onze gebruikers van de Travel Alerts? Uw feedback blijft voor ons waardevol en u kunt ons, uzelf en andere stationshouders helpen deze dienst nog verder te verbeteren.

Previous article Next article