x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

28.05.2015

Tokheim Update NL – mei 2015

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Voorkom stationsuitval - KPN omzettingen

We merken dat steeds meer klanten benaderd worden door hun provider voor sneller internet. Stations ontvangen van KPN een Servicebericht waarbij een nieuwe gratis modem wordt aangeboden om hiermee in de toekomst een snelle internetverbinding te garanderen.  Een voorbeeld van het Servicebericht is toegevoegd onderaan dit artikel. Uiteraard willen we iedere kostenbesparing voor een locatie ondersteunen, maar als Tokheim vooraf niet op de hoogte wordt gesteld van deze omzetting kan dit tot gevolg hebben dat een station volledig uitvalt met alle gevolgen van dien. Al het betalingsverkeer gaat immers over de ADSL-verbinding waar momenteel de bestaande Tokheim-router mee geprogrammeerd is. Iedere wijziging in de verbinding waar wij niet van op de hoogte zijn, kan tot gevolg hebben dat uw station de volledige verbinding verliest. Uiteraard hebben we deze ontwikkeling intern opgenomen en onze Netwerkafdeling kan een simpele oplossing bieden, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

Tokheim No Connection

Oplossing
Uw provider, in dit geval KPN,  levert en plaatst een modem met een internet connectiviteit. Dit modem kan in de meeste gevallen gekoppeld worden aan de Tokheim-router die op uw station staat. Voor een juiste koppeling hebben wij het IP-adres nodig voor onze router, de Subnetmask en de Default Gateway. Daarnaast zullen alle technische gegevens, zoals gebruikers ID en wachtwoorden van het KPN-modem beschikbaar gesteld moeten worden, zodat er een nieuwe routerconfiguratie voor de Tokheim-router geschreven kan worden.

Als wij de gegevens uiterlijk vijf dagen voordat uw provider het modem komt plaatsen ontvangen, kunnen wij tijdig het nieuwe routerscript voorbereiden. Ten tijde van de plaatsing van het modem kunt u zelf in overleg met ons de omzetting realiseren door onze router in de ethernetuitgang van het KPN-modem te koppelen. Wel dient KPN zijn eigen modem zo te configureren dat de pakketten, welke door de Tokheim-router gestuurd worden, zowel toegelaten als doorgestuurd worden.

In principe kan ieder nieuw type router gekoppeld worden aan het KPN-modem mits er netwerktechnisch geen struikelblokken zijn. In dit geval zijn enkel de kosten voor het aanmaken van een nieuw routerscript inclusief download van toepassing. Mocht het niet lukken om de Tokheim-router te koppelen aan het KPN-modem, of mocht KPN de benodigde aanvullende informatie niet kunnen leveren, zijn er kosten van toepassing voor een nieuwe router die geschikt is voor analoog verkeer.

Servicebericht KPN

Voor vragen kunt u contact opnemen met Tokheim via onze Helpdesk op +31 (0)88 147 15 90 en helpdesk@dordrecht.tokheim.com of de afdeling Sales op  +31 (0)88 147 15 30 en sales@dordrecht.tokheim.com.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim Bladel - het logistieke hart

Onze kantoren in Dordrecht (Nederland) en Turnhout (België) zijn welbekend, maar daarnaast kent Tokheim in Bladel nog een bijzondere locatie. In Bladel is namelijk de fabriek gevestigd die een ware spilfunctie heeft. Tokheim Bladel is het logistieke centrum waar vele geavanceerde processen plaatsvinden. De fabriek bestaat al even, maar aan de buitenkant is daar op het eerste gezicht niets van te zien.  Tokheim_Bladel

Dit verandert zodra je binnenstapt en de vele authentieke elementen ziet die de fabriek haar karakter geven. Jan van den Bersselaar, Location Manager bij Tokheim Bladel, ontvangt ons in zijn domein. Met trots vertelt hij over de vooruitgang van Tokheim Bladel en de veranderingen die hij  in de loop der jaren heeft gezien. Jan werkt inmiddels al 26 jaar in Bladel.

Gerard Swaanen, Project- en HSSE-manager bij Tokheim Bladel, verzorgt de rondleiding en vertelt bevlogen over de logistieke processen die er in Bladel zijn. Gerard werkt zelf al bijna 40 jaar bij Tokheim en is net als Jan een oudgediende.

Logistiek proces
Wanneer je door de fabriek loopt is er een logisch logistiek proces te volgen. De orders die worden ingezet worden gepickt op de werkvloer. Hoge stellingen gevuld met producten zover als we kunnen kijken en het geluid dat wordt geproduceerd bij het verzetten van arbeid zijn kenmerkend voor de fabriek. In de fabriek is een duidelijke indeling te zien en dat maakt dat je de route van een product goed kunt volgen.

Een bestelling begint bij het maken van orders, het bestellen van materialen, het uitdraaien van picklijsten tot het uiteindelijk samenstellen en verzenden van de order(s). Dit gehele proces is in Bladel zeer doordacht en er wordt dan ook niets aan het toeval overgelaten. Na uitvoerige controle (zowel automatisch als handmatig) wordt de zending klaargezet om aan te leveren bij de Tokheim-monteurs. Onze monteurs worden ’s nachts bevoorraad waardoor ze de volgende ochtend direct naar de locatie kunnen voor de installatie- en/of servicewerkzaamheden.

Tokheim_Bladel

De werkzaamheden zijn tot in de kleinste puntjes goed uitgedacht om de logistieke processen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Als één van de  belangrijkste voorwaarden in het picksysteem is de frequentie van benodigdheid meegenomen. Door het gebruik van een ABC-analyse komen de producten die veel gebruikt worden vooraan te staan  en producten die niet vaak gebruikt worden staan achteraan. Omdat de vraag vanuit de markt vaak verandert, moet deze ABC-analyse regelmatig uitgevoerd worden om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Het besparen van loopmeters is de beste en gemakkelijkste besparing binnen het pickproces.

SEBU
Op de 2e verdieping van Tokheim Bladel is SEBU gevestigd. De Systems and Electronic Business Unit bestaat uit:

  • Productie van Crypto VGA, kassasystemen en andere electrische en electronische apparatuur welke wereldwijd geleverd wordt.
  • Een testgroep die verantwoordelijk is voor alle benodigde tests van alle nieuw ontwikkelde producten binnen Tokheim wereldwijd, zoals de Crypto VGA en Multi Media.
  • Een ontwikkelingsafdeling welke nauw samenwerkt met de andere afdelingen wereldwijd, waaronder China, India, Dundee en Frankrijk.
  • Wereldwijd opererende Marketing.
  • Daarnaast is ook de Tokheim Quality department gedeeltelijk gevestigd in de fabriek in Bladel.

Op deze verdieping worden ook de Tokheim Crypto betaalterminals in  een volledig veilige omgeving geproduceerd waar slechts een handjevol mensen toegang toe hebben. Deze mensen zijn gescreend en hebben een bewijs van goed gedrag. Er wordt geproduceerd in een afgesloten ruimte met continue videobewaking. De veiligheidsmaatregelen zijn streng en Tokheim Bladel staat onder regelmatige controle van onder andere betaalorganisaties als VISA.

Historie
De fabriek is gebouwd in 1959 en in die tijd was het nog Koppens Automatic Fabrieken B.V., een familiebedrijf opgericht in 1940 door Leo Koppens.

Koppens Bladel

In 1984 en 1985 is het familiebedrijf Koppens Automatic Fabrieken B.V. verkocht aan Schlumberger. Het is in de Schlumberger periode best spannend geweest wat de toekomst voor de fabriek in Bladel zou brengen en wat de toekomstige functie zou zijn. Er is in die tijd bij het hoofdkantoor in Frankrijk met succes voor gepleit om Bladel, met al zijn ervaringen, te behouden als het logistieke centrum met daarbij een repair- en refurbishingfunctie.

Later in 1998 is  Schlumberger overgenomen door Tokheim. Het is in deze transitieperiode dat de fabriek in Bladel is gaan opereren onder de vlag van de Benelux en later Noord-Europa. In 2002 is het Bladel zoals wij het nu kennen een belangrijke logistieke rol gaan spelen voor het speelveld van de Benelux-organisatie.

Vroeger werd er nog geproduceerd in Bladel, maar dit is bijna niet meer het geval. Met behulp van diverse toeleveranciers en slimme inkoop van materialen worden op een zo efficiënt mogelijke manier producten geassembleerd en/of gerepareerd. Tokheim Dundee levert onder andere de Quantium dispensers voorzien van lege Crypto behuizingen die dan in Bladel worden voorzien van de Crypto terminal. Verder levert de fabriek in Grentheville de Slimtouch behuizingen inclusief printer waarna in Bladel de Crypto terminal wordt geïnstalleerd. De Slimtouch ondergaat vervolgens een eindtest voordat hij voor installatie wordt verstuurd.

Bladel is over het algemeen een mannenwereld, maar met de uitbreiding van Customer Service en Helpdesk om klanten (waaronder Tokheim Dordrecht en Tokheim Turnhout) nog beter van dienst te zijn en problemen tijdig te ondervangen, zijn hier ook steeds meer vrouwen werkzaam. Met ruim 100 medewerkers is Bladel dan ook een locatie waar we trots op zijn. Veel van deze medewerkers hebben Bladel gedurende vele jaren zien groeien tot een waar logistiek centrum. Kenmerkend zijn dan ook de vele medewerkers met tientallen jaren dienstverband.

Naast onze fabriek in Bladel zijn er tevens de fabrieken in Dundee en Grentheville. We vertellen u hier in een latere Tokheim Update graag meer over!

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

ATC

Het is in Nederland uitsluitend toegestaan om MID gekeurde dispensers te voorzien van ATC, maar we kunnen de dispensers in de Quantium reeks die nu nationaal gekeurd zijn in het veld ombouwen naar MID, zodat ook hier ATC mogelijk is. Om het effect voor u helder te maken hebben we tevens een rekenmodel opgesteld. De voordelen voor u op een rijtje!

Wat is Automatische Temperatuurcompensatie (ATC)
ATC of ook wel automatische temperatuurcompensatie genoemd is een systeem wat automatisch de temperatuur van brandstoffen in de tank stabiliseert. Wanneer uw station wordt bevoorraad is de temperatuur van de brandstof in de tankwagen (meestal) gecompenseerd tot 15°C.  Zodra de brandstof zich in de tank bevindt, past het volume zich aan afhankelijk van de temperatuur in de tank. Brandstoffen zetten uit bij warme temperaturen en krimpen wanneer het kouder wordt. Wanneer er geen ATC in de tank wordt toegepast, kan gesteld worden dat hoe lager de temperatuur van de brandstof, hoe meer verkoopverlies een station heeft. Dit verlies neemt nog meer toe wanneer er sprake is van veel temperatuurschommelingen. ATC biedt zowel tankstationhouders als eindgebruikers een eerlijke manier van tanken. Door de temperatuur vast te stellen op 15°C worden verschillen in het brandstofvolume vermeden én betaalt de klant daadwerkelijk voor hetgeen aan product is afgenomen. Wel zo eerlijk voor u als stationeigenaar, maar ook voor uw klant.

15

Rekenvoorbeeld
Wat is nu het daadwerkelijke effect van ATC? Om de werking van ATC te kunnen verduidelijken hebben we een rekenmodel opgesteld.

Voorbeeld
Bij het Euro-product houden we rekening met een uitzettingscoëfficiënt van 0,0013. Wanneer we uitgaan van 2 miljoen verkochte Euro-liters op jaarbasis, waarbij de gemiddelde temperatuur in de tank 10 graden Celsius is welke gecompenseerd wordt naar 15 graden Celsius wanneer de liters daadwerkelijk getankt worden, kunnen we het volgende rekenvoorbeeld aanhouden:

2.000.000 verkochte Euro-liters x 0,0013 (uitzettingscoëfficiënt)  x 5 graden (het verschil) x € 1,50 (gemiddelde verkoopprijs per verkochte liter)  = € 19.500 op jaarbasis.

Bij het Diesel-product kunnen we uitgaan van een uitzettingscoëfficiënt van 0,0009. Uitgaande van hetzelfde aantal verkochte liters tegen een gemiddelde Dieselprijs van € 1,30 is het verschil:

2.000.000 verkochte Diesel-liters x 0,0009 x 5 graden x 1,30 = € 11.700 op jaarbasis.

De brandstofverkoopprijs in bovengenoemd rekenvoorbeeld is uiteraard geheel indicatief en heeft als doel om een inzicht te verschaffen wat ATC voor u kan betekenen. Daarbij is er geen rekening gehouden met accijnzen.

Tokheim mogelijkheden
U kunt uw station(s) op twee manieren voorzien van automatische temperatuurcompensatie. Alle nieuwe dispensers kunnen met geïntegreerde automatische temperatuurcompensatie worden aangeboden, maar ook bestaande dispensers (welke MID gekeurd zijn) kunnen worden voorzien van ATC door middel van de Retrofit ATC kit. Deze Retrofit ATC kit wordt eenvoudig in een aantal uur door onze monteur ingebouwd. Doordat een deel van de kit zo dicht mogelijk naast de volumemeter wordt geplaatst, kan de temperatuur in de tank tot op 0,5°C nauwkeurig worden afgelezen.

Tokheim_ATC_1

Het Tokheim ATC-systeem is Europees MID goedgekeurd en daarnaast ook Benelux goedgekeurd door zowel het NMI als de Belgische Metrologische Dienst.

Facts & figures

  • Tokheim beschikt over een eigen ATC Retrofit kit welke toe te passen is op diverse dispensertypes
  • ATC is alleen toe te passen op MID gekeurde dispensers
  • Sinds 2008 is ATC tot 15°C verplicht in België voor alle nieuw te plaatsen dispensers
  •  Sinds 1 januari 2015 moeten alle bestaande dispensers in België voorzien zijn van ATC
  • Vuistregel: per 1.000 liter brandstof is het verschil 1 liter per graad. Uitgaande van een gemiddelde temperatuur van de brandstof van 12,5°C, kan het verschil bij 1.000 liter brandstof oplopen tot 2,5 liter. De  levering van de brandstof gebeurt niet altijd op 15 graden, dus het verschil kan zelfs vele malen groter zijn!

Meer informatie over ATC vindt u hier

Wilt u automatische temperatuurcompensatie toepassen op uw station? Neem dan contact op met onze Sales afdeling voor een vrijblijvende offerte. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)88 147 15 30 of via sales@dordrecht.tokheim.com.

Previous article Next article