x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

27.05.2016

Tokheim Update NL – mei 2016

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe functionaliteiten in versie 42

In softwareversie 42 zijn weer nieuwe functionaliteiten opgenomen en bestaande functionaliteiten verbeterd. Hierbij treft u een overzicht.

Artikelknoppen in een flitsend jasje
De stationsmanager kan een aantal artikelknoppen (snelknoppen) configureren welke in het verkoopscherm gebruikt kunnen worden om gemakkelijk een shopartikel aan te slaan. Wanneer je het artikel selectiescherm opent, ziet de kassier een scherm met 32 knoppen. Elke knop in dit scherm kan als individueel shopartikel of als artikelgroep ingesteld worden, de keuze hierin is geheel vrij. Indien er gekozen wordt voor een artikelgroep, zal een tweede scherm zichtbaar worden met wederom 32 knoppen. In totaal kan je op deze manier tot 1024 artikelen programmeren via de snelkoppeling (32 artikelgroepen met elk 32 artikelen).

V42-verkoopscherm

Tot op heden kon je een kleur toekennen aan de knoppen om zo eenvoudig een bepaald artikel of artikelgroep te vinden. In Fuel POS versie 42 wordt dit u nog gemakkelijker gemaakt met de optie om afbeeldingen toe te voegen aan de snelknoppen.Je kunt een afbeelding aan een artikelknop koppelen via de back office interface, remote eMIS of eMIS lokaal op station. Naast een afbeelding kunt u uiteraard tekst toevoegen en indien gewenst een extra afbeelding van een map om een artikelgroep aan te duiden. Zeer gebruiksvriendelijk en wel zo overzichtelijk!

V42-verkoopscherm2

Uitbreiding van de brandstofbonusbon
De brandstofbonusbon bestaat al een tijdje, maar nog steeds blijft deze module actueel. In versie 42 hebben we de brandstofbonusbon, ook wel koffiebon genoemd, uitgebreid. Een brandstofbonusbon wordt geprint wanneer een klant een minimum aantal liters of bedrag heeft getankt.  Dit minimum wordt ingesteld door de stationsmanager. De klant kan vervolgens met deze bonusbon bijvoorbeeld een gratis kop koffie ontvangen.

Vanaf versie 42 is het tevens mogelijk gemaakt om twee verschillende bonusbonnen in te stellen en toe te kennen binnen één transactie. Handig! De stationsmanager stelt eenvoudig in welke bonusbonnen worden geprint: alleen de eerste, alleen de tweede, of beiden.

V42

Alternatieve prijzen – bon opties
Voor iedere alternatieve prijs was het al mogelijk om zowel de basisprijs als de korting per liter te printen. Twee nieuwe opties zijn toegevoegd in de bonconfiguratie indien een alternatieve brandstofprijs wordt toegepast:

  • Het totale verschil (alleen in geval de alternatieve prijs lager is dan de basisprijs. Dit bedrag is het totale voordeel voor de klant)
  • Een vrij tekstveld

Crypto VGA start scherm
Indien u op uw locatie loyaltykaarten accepteert op de Crypto VGA, wordt de klant via het startscherm geïnformeerd dat ze eerst hun loyaltykaart dienen in te voeren alvorens de betaalkaart gebruikt wordt. Het scherm aan de linkerzijde wordt getoond indien u geen loyaltykaarten op de outdoor terminal accepteert, het scherm aan de rechterzijde wordt getoond wanneer dit wel het geval is.

V42cryptoscherm

Nieuwe optie
Er is een nieuwe optie ontwikkeld waarmee u een vrije tekst kunt programmeren die getoond wordt op het Crypto VGA startscherm. Indien u loyaltykaarten aanvaardt op Crypto VGA, dan zullen de vrije tekst en de loyaltytekst zich afwisselen om de x aantal seconden (dit kunt u zelf instellen in eMIS).

V42_1

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of wenst u een offerte? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze Sales afdeling.

Sales Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0) 88 147 15 30
E-mail: Sales@dordrecht.tokheim.com

Sales Turnhout, België:
Telnr.  +32 (0) 14 44 85 00
E-mail: Sales@turnhout.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Loogman ontwikkelt de tankstraat

De Loogman Groep presenteert een totaal nieuw en innovatief concept. Iets wat niet eerder in de tankstation branche is ontwikkeld. Neem het idee van de wasstraat, de auto wordt op de lopende band geplaatst, u hoeft werkelijk niets te doen en uw auto komt er spik en span weer uit. Heeft u het beeld voor zich? Bedenkt u zich nu eens hoe het zou voelen om bij een tankstation uw auto op een lopende band te plaatsen, u lekker in de auto kunt blijven zitten, uw auto langzaam over de lopende band voortbeweegt en intussen een pompbediende ervoor zorgt dat u tank gevuld wordt met de benodigde brandstof. We hebben het hier over ouderwetse service, maar dan in een nieuw jasje!

Loogman-comfortlane

Loogman werkt momenteel aan een grondige verbouwing van haar locatie in Aalsmeer welke volledig vernieuwd zal worden. Compactere tankposities, totaal vernieuwde shop, een binnenreinigingsband grenzend aan de tankwinkel en een echte FEBO in het concept van de shop en de binnenreinigingsband. De complete vernieuwing zal de locatie in Aalsmeer een enorme boost geven, maar hier blijft het dus niet bij, want volgens de planning zal medio juli de allereerste “tankstraat” genaamd de Comfort Lane in gebruik worden genomen waarbij de tankende klant van nog meer gemakken zal worden voorzien. Tanken op de Comfort Lane betekent lekker blijven zitten, geen vieze handen meer en direct door naar de plaats van bestemming.

Het patent van deze unieke tankstraat ligt bij Loogman zodat deze ontwikkeling gedoseerd beschikbaar gesteld kan worden.

Het idee van de Comfort Lane heeft Loogman uit kunnen werken en tot werkelijkheid kunnen brengen door de samenwerking met De Koning, Romonta, Lowik, Visser Elektrotechniek, Facta, Rasser & De Haan en Tokheim.

Loogman-comfortlane2

De technische specificaties van de Comfort Lane zijn beschikbaar op www.loogman.nl/techniekcomfortlane. Indien u verdere vragen heeft kunt u contact opnemen met Ger Loogman op 06 53 45 90 41.

We feliciteren De Loogman Groep met deze mooie ontwikkeling!

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Op pad met de Tokheim monteur

Iedere dag zijn er tientallen monteurs door het hele land voor u op pad. Vandaag volgen we Robert Biemold, Senior monteur elektronica, en inmiddels alweer bijna 25 jaar werkzaam bij Tokheim. Gemiddeld begint de werkdag voor Robert om 7.00u. Zijn geplande werkzaamheden zijn de avond voorafgaand aan de nieuwe werkdag al in zijn tablet gezet door de collega’s van de planning.

Geen dag is echter hetzelfde en voordat hij daadwerkelijk in zijn auto stapt wordt er overlegd met zijn collega’s op de planning om te bespreken of er dringende zaken tussen zijn gekomen.

Dit is niet het geval, dus Robert gaat op pad naar zijn eerste adres. Het betreft een storingsmelding van een niet goed werkend PINpad. Op locatie aangekomen wordt al vrij snel duidelijk dat de apparatuur niet te herstellen is. Robert: “In dit geval wordt het PINpad vervangen. De procedure is dat het defecte apparaat wordt voorzien van een ‘defect’ label en wordt gestuurd naar de reparatie afdeling in Bladel. Door het volautomatische proces van mijn tablet verwerk ik het PINpad als reparatie, wordt het nieuw geplaatste PINpad gescand en hierdoor wordt mijn voorraad van mijn auto automatisch weer aangevuld. Op deze manier zit ik nooit zonder.”

Biemold_tablet1Biemold_tablet2

Robert bepaalt per situatie wanneer iets vervangen moet worden. Robert: “Bij twijfel overleg ik mijn bevindingen met collega;s van Technical Support of het verstandig is om het betreffende onderdeel te vervangen.”

Door de vervanging van het PINpad is deze melding afgerond. Op het moment dat hij op het punt staat naar zijn volgende adres te rijden belt de planning. Er is zojuist een urgente melding binnen gekomen van een station waarbij de FuelPOS regelmatig uitvalt. Hierdoor ontstaat een onwerkbare situatie op het station waardoor dit voorrang krijgt op de andere werkzaamheden.

Er is niet altijd direct duidelijk wat de oorzaak is van de storing en er wordt naar binnen gebeld voor technische ondersteuning. Door de combinatie van de monteur on site en Technical Support op kantoor die in de configuratie meekijken wordt geconstateerd dat de storingen veroorzaakt worden door een defect in de voeding. “Door Technical Support te vragen kunnen een aantal zaken die de storing veroorzaken uitgesloten of juist bevestigd worden.” Als bijvoorbeeld de software die gemaakt is niet goed is, wordt er overlegd met Technical Support. Robert kan de voeding van de FuelPOS direct vervangen en de klacht is hiermee inderdaad opgelost. Het station is hiermee weer volledig in bedrijf en de werkzaamheden worden in de tablet verwerkt.“De tablet staat in directe verbinding met het systeem dat op de planning en helpdesk van Tokheim wordt gebruikt. Op deze manier hebben we de historie van een storingsmelding direct bij de hand voor het geval een locatie wederom een storing moet melden.”

Biemold_at work

Robert kan zijn weg vervolgen naar de volgende storing. Een lekkende nozzle is een probleem dat voor Robert eenvoudig te verhelpen is. Na verwerking in de tablet volgen er nog een aantal interventies waaronder het vervangen van een pompblok. “In verband met het gewicht van een pompblok wordt deze altijd door twee monteurs gedemonteerd en gemonteerd. Mijn collega is dan al on site en ik ondersteun hem hierbij. We maken hiervoor altijd samen een afspraak.”

Rond 17:00u gaat Robert richting huis. Hij blijft echter stand-by tot een eventuele urgente storingsmelding wordt gedaan. “Door de diversiteit aan storingen en werkzaamheden is geen dag hetzelfde, morgen sta ik weer klaar voor nieuwe uitdagingen”.

Biemold_auto

Previous article Next article