x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

22.10.2015

Tokheim Update NL – oktober 2015

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

ProGauge

Een goed tankinhoudmeetsysteem dat aansluit bij uw wensen en behoeften is belangrijk. Het zorgt ervoor dat u uw brandstof kunt beheren, inventarisatie- en leveringsinformatie kunt traceren. Tokheim ProGauge levert een complete serie milieu- en wetstockmanagement oplossingen en dit alles onder Tokheim Quality.

AlleProGauge producten zijn zorgvuldig ontworpen, getest en geproduceerd volgens de strengste normen. Onze productiecentra zijn daarnaast gecertificeerd volgens de welgekende ISO 9001:2008 norm. Daarbij sluit ProGauge naadloos aan op de Fuel POS.

progauge

Hoe werkt ProGauge precies?
De probe meet het niveau van de tankinhoud. Zo weet u precies hoeveel brandstof er nog in de tank zit. Door gebruik te maken van magnetostrictieve technologie meet de probe de tankinhoud zeer nauwkeurig. Afhankelijk van uw wensen en behoeften zijn de probes verkrijgbaar in verschillende maten (500 mm – 5.500 mm). Bovendien zijn ze geschikt voor alle soorten brandstoffen, inclusief LPG en AdBlue. Doordat de probes zijn vervaardigd van hard roestvrij staal bieden ze een duurzame, langdurige en hoogwaarde oplossing.

Het is zelfs mogelijk om op afstand het tankniveau uit te lezen door gebruik te maken van draadloze probes. U kunt niet alleen op afstand configureren, maar ook de diagnostiek raadplegen.

Tokheim ProGauge 4

Explosieveilige probes
Het verbinden van een console met een probe is niet altijd een vereiste. De door ATEX goedgekeurde XMT hybride probe/console biedt daarbij de perfecte uitkomst! Ingesloten in een harde en robuuste roestvrijstalen buis kan dit ProGauge product met alle soorten brandstoffen (inclusief LPG en AdBlue) worden gebruikt en het is daarnaast explosieveilig.

Mogelijkheid om probes van andere merken te koppelen
Het is tevens mogelijk om bestaande probes van andere merken te koppelen aan Tokheim ProGauge. Op die manier hoeft u niet direct alle probes te vervangen, maar kunnen bestaande probes blijven zitten. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als uw station beschikt over een bestaand tankinhoudmeetsysteem waarin een defect ontstaat aan één van deze probes. U kunt er dan voor kiezen om alleen deze defecte probe te vervangen door een ProGauge probe en de overige probes te laten zitten.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van ProGauge op uw station(s) of wenst u een offerte? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze Sales afdeling.

Sales Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0) 88 147 15 30
E-mail: Sales@dordrecht.tokheim.com

Sales Turnhout, België:
Telnr.  +32 (0) 14 44 85 00
E-mail: Sales@turnhout.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tip: Kassiersboodschap instellen

Het signaleren van veelvoorkomende vragen is een dagelijkse verantwoordelijkheid van onze Helpdesk. Als zij signaleren dat er vaak dezelfde vraag wordt gesteld, wordt daarop actie ondernomen. Uw ervaringen, maar ook vragen worden meegenomen in de verdere ontwikkeling en optimalisatie van onze bestaande én nieuwe producten en diensten. Blijf dus zeker uw ervaringen en vragen met ons delen!

Het viel ons op dat klanten regelmatig vragen hoe zij een boodschap voor de kassier kunnen instellen op de Fuel POS. Deze zogenaamde kassiersboodschap kan wenselijk of zelfs noodzakelijk zijn om de kassier extra informatie te geven als een specifiek artikel wordt verkocht. Te denken valt aan:

 1. Artikelen die niet aan jongeren onder een bepaalde leeftijd mogen worden verkocht, zoals rookwaren en alcohol. In dit geval is de kassiersboodschap een extra signaal of waarschuwing waarbij de kassier geattendeerd wordt op de minimum leeftijd.
 2. Artikelen die in de pomotie zijn, zoals bij aankoop van twee stuks ontvangt de klant het derde product gratis. De kassiersboodschap geeft in dit geval aan wat de inhoud van de promotie is en stelt de kassier in de gelegenheid de klant hierover te informeren zodat de klant van de promotie kan profiteren.

Op de Fuel POS kan de stationsmanager de kassiersboodschap instellen. Het is aan de manager van het station om te bepalen welke boodschappen getoond worden en voor welke artikelen. Zodra een aangeduid artikel wordt gescand, zal automatisch een pop-up venster in het verkoopscherm verschijnen. Door op OK te drukken, zal het artikel aan de transactie worden toegevoegd. Door op WEIGEREN te klikken, zal het artikel niet worden toegevoegd. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om de belangrijkheid van de boodschap aan te geven. Bij een belangrijke boodschap moet de kassier uitdrukkelijk bevestigen via de knop OK (of via de knop Weigeren indien u het artikel niet wenst toe te voegen), dit om er zeker van te zijn dat de kassier de boodschap heeft gezien. Andere boodschappen verdwijnen automatisch wanneer een volgend artikel wordt gescand. Indien meerdere artikelen waaraan dezelfde boodschap is gekoppeld worden gescand, zal deze boodschap maar één keer worden getoond.

Een nieuwe kassiersboodschap toevoegen

 1. Ga op de Fuel POS naar het eMIS-scherm.
 2. Ga in het eMIS-scherm naar 4 Shopartikelen en klik vervolgens op 6 Boodschappen, zoals u hieronder kunt zien.Kassiersboodschappen instellen en koppelen 3
 3. Klik aan de linkerkant op ‘Kassiersboodschappen’.Kassiersboodschappen instellen en koppelen 4
 4. Klik vervolgens bovenin op de het icoontje ‘Toevoegen’ (Wit vel met een groen plusje). Er verschijnt een pop-upvenster.Kassiersboodschappen instellen en koppelen 5
 5. Vul bij ‘Naam’ een unieke benaming (max. 20 karakters) voor de boodschap in. Deze naam wordt gebruikt om de boodschap te koppelen aan een rapportcode, promotie of individueel shopartikel en kan later niet meer gewijzigd worden.
  Kassiersboodschappen instellen en koppelen 7
 6. Druk vervolgens op de ENTER-toets.
 7. Indien de kassiersboodschap bedoeld is om de kassier informatie te geven telkens als hij een artikel kiest waaraan een boodschap gekoppeld is, vink dan het keuzevakje ‘Informatieve boodschap’ aan.
 8. Kies een gepast icoon (indien van toepassing).
 9. Geef bij ‘Omschrijving’ de daadwerkelijke boodschap in. Dit is de tekst die in het verkoopscherm getoond zal worden.
 10. Indien u wilt dat de kassier de boodschap bevestigt, kunt u het keuzevakje ‘Bevestigen noodzakelijk’ aanvinken. Als het keuzevakje is uitgeschakeld, dan zal de getoonde boodschap automatisch verdwijnen wanneer een bijkomend artikel wordt gekozen.
 11. Klik op ‘Voeg toe’.
 12. Klik vervolgens bovenin op opslaan (Diskette).
 13. De boodschap is nu aangemaakt.

Kassiersboodschap koppelen

 1. Afhankelijk van of u de kassiersboodschap wilt koppelen aan een promotie of artikel, klikt u onder de aangemaakte kassiersboodschap op ‘Promoties’ of ‘Rapportcode’, zodat deze blauw gearceerd wordt.
 2. Klik vervolgens bovenin op het icoon ‘Koppelen’ (Grote groene plus). Een popup-venster verschijnt.Kassiersboodschappen instellen en koppelen 2
 3. Kies de rapportcodes/promoties die u wilt koppelen aan de boodschap door deze te selecteren en vervolgens op ‘>’ te klikken. De gekozen rapportcodes/promoties komen aan de rechterkant te staan.Kassiersboodschappen instellen en koppelen 1 bewerkt
 4. Klik op ‘OK’ om te bevestigen.
 5. Klik vervolgens bovenin op opslaan (Diskette).
 6. De kassiersboodschap is nu gekoppeld.

Heeft u vragen over de Kassiersboodschap dan kunt u uiteraard contact opnemen met onze Helpdesk. Zij staan u graag te woord.

Helpdesk Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0)88 147 15 90
E-mail: helpdesk@dordrecht.tokheim.com

Helpdesk Turnhout, België:
Telnr. +32 (0)14 44 85 90
E-mail: helpdesk@turnhout.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Workshop met BETA-leden geslaagd

De samenwerking tussen BETA en Tokheim blijft zijn vruchten afwerpen. Zo ontstond ook het initiatief van de Tokheim Workshop. Een halve dag waarbij BETA-leden een exclusief kijkje kunnen nemen in de keuken van Tokheim. Na een aantal brainstormsessies om dit idee verder vorm te geven, hadden we een aantrekkelijk programma bedacht. Na de enthousiaste reactie van BETA op ons voorstel, besloten we ervoor te gaan. De Tokheim Workshop werd ingepland en alle voorbereidingen werden getroffen.

Tokheim Workshop

Op dinsdag 20 oktober 2015 waren we er dan ook helemaal klaar voor. Tussen 09.30 en 10.00 uur meldden zich al de eerste BETA-leden. Na een warm welkom en korte programmauitleg, uiteraard onder het genot van een bakje koffie of thee, gaf Frans Somers (Sales Manager) de aftrap voor de eerste workshop, Contactloos betalen. In de klaargelegde notitieblokjes met bijpassende Tokheim-pen werden ijverig aantekening gemaakt.

De tweede workshop stond geheel in het teken van de Helpdeskservice. Hugo Sluimer (Manager Helpdesk Benelux/Supervisor Dispatch) was hier de aangewezen persoon voor. Leuk detail is dat Hugo zelf ook jaren als monteur heeft gewerkt bij Tokheim en daardoor veel kennis en ervaring in huis heeft. Met behulp van een Powerpointpresentatie werd inzicht gegeven in het reilen en zeilen binnen de Helpdesk- en Service-afdeling. Interessante aspecten zoals hoe registreren wij een melding, hoe houden wij de wagenvoorraad van monteurs bij, met welke programma’s werken we tot welke contractvormen zijn er en wat mag je per contract van ons verwachten, werden belicht.

Na de eerste twee workshops had iedereen wel honger gekregen én daar hadden we natuurlijk op gerekend door een uitgebreide en smakelijke lunch te verzorgen. Dat ging er wel in!

Toen iedereen hernieuwde energie had opgedaan, startte de rondleiding door ons kantoor. Op elke etage zijn andere afdelingen aan het werk en het is erg leuk om te zien wie nou precies waar zit en wat doet. Peter Bal (Service Manager) liet iedereen dit graag zien. Bij de afdeling Helpdesk trokken een aantal tv-schermen de aandacht van de BETA-leden. Ze waren erg benieuwd wat daarop te zien was. Een leuke vraag die we graag beantwoorden! Op een aantal centrale plaatsen bij de afdeling Helpdesk hebben we namelijk tv-schermen opgehangen waarop de statistieken van dat moment te zien zijn. Denk aan het aantal telefoontjes, betalingstransacties (OASE) en de locaties waar storingen zijn gemeld. Maar ook calamiteiten en aankondigingen over updates zijn te zien. Dat geeft ons direct inzicht en houdt ons scherp!

We sloten de dag af met de laatste workshop over Automatische Temperatuurcompensatie (ATC) waarbij alle deelnemers naast veel interessante informatie ook nog een bijpassende gadget kregen.

Wij kijken terug op een geslaagde dag en danken de deelnemers en BETA voor hun komst!

Previous article Next article