x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

05.10.2016

Tokheim Update NL – oktober 2016

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

AdBlue voor personenwagens

Wat is AdBlue?
Om precies te zijn is AdBlue de gedeponeerde handelsnaam voor AUS32, een 32,5% ureum oplossing in gedemineraliseerd water, die gebruikt wordt als bijvoeging in voertuigen die diesel gebruiken. Vrachtwagens kunnen op deze manier een stuk schoner rijden. AdBlue is ontstaan uit het doel van de Europese besluiten om luchtverontreiniging te verminderen.

Huidige AdBlue technologie
Binnen het dispenser gamma van Tokheim mag AdBlue natuurlijk niet ontbreken. Snel, betrouwbaar en nauwkeurig tanken is het minste dat u van Tokheims AdBlue dispensers kunt verwachten en deze mogelijkheid wordt al geruime tijd geboden. Tokheim behoort qua AdBlue tanktechnologie het afgelopen decennium tot de voorhoede en de ontwikkelingen staan ook hierin niet stil.

adblue-combo-side_wp

AdBlue kennen we vooral als een product dat gebruik wordt voor vrachtwagens en zo is de technologie er om heen ook ontwikkeld. Ondersteunt de huidige Quantium reeks dan ook het tanken van AdBlue voor personenwagens? Het antwoord hier op is in feite ‘ja en nee’!

Het binnenwerk van de huidige dispenser is geschikt voor zowel personenwagens als vrachtverkeer. De reden dat het toch niet mogelijk is om de bestaande dispensers te gebruiken zit in het feit dat de nozzle en vulopening in de vrachtwagen voorzien is van een speciaal magneetcontact. Daarnaast is het debiet van de bestaande dispensers te hoog. Deze is namelijk 40 l/min terwijl het maximale debiet voor AdBlue in personenwagens 8 l/min mag zijn.

Het is mogelijk om bestaande dispensers om te bouwen maar u dient er wel rekening mee te houden dat de dispenser of geschikt is voor personenwagens, of voor vrachtverkeer. Het is niet mogelijk om 1 slang voor beide te gebruiken.

De oplossing voor personenwagens
Meer en meer auto’s maken gebruik van AdBlue om te voldoen aan de Euro6 normen. De meeste auto’s moeten hierdoor om de 2 tot 4 weken hun tank bijvullen. Gezien de groei van AdBlue bij personenwagens werd zeer recent de ontwikkeling van een AdBlue dispenser specifiek voor personenwagens afgerond. Deze speciale oplossing bestaat uit een kleine tank inclusief dispenser die speciaal op het pompeiland gemonteerd kan worden, zodat ook de personenwagens bediend kunnen worden. Voor deze kleinere tanks is een speciale nozzle ontwikkeld die het mogelijk maakt personenwagens van AdBlue te voorzien.

Deze AdBlue oplossing is niet geschikt voor het vullen van vrachtwagens.

adblue-nozzle-personenwagen_wp

Wenst u meer informatie te ontvangen over deze mogelijkheden voor uw station(s)? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Sales Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0) 88 147 15 30
E-mail: Sales.dordrecht@tokheimsolutions.com

Sales Turnhout, België:
Telnr.  +32 (0) 14 44 85 00
E-mail: Sales.turnhout@tokheimsolutions.com

 

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Webshop - binnenkort beschikbaar!

Tokheim opent binnenkort haar webshop, waardoor u losse artikelen eenvoudig online kunt bestellen. Denk hierbij aan reinigingssetjes voor de kaartlezers en de Safepay, toners en bonrollen. We zullen onze webshop steeds uitbreiden met artikelen die van toepassing zijn voor uw tankstation.

Mochten er artikelen zijn die u regelmatig gebruikt, of die u graag in de webshop terug zou willen zien, laat het ons weten. We stellen uw input op prijs, zodat we onze webshop zo compleet mogelijk voor u kunnen maken!

webshop_wp

We ontvangen uw input graag op sales.dordrecht@tokheimsolutions.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Update Contactloos betalen

We krijgen regelmatig de vraag hoe het staat met de activatie van contactloos betalen. Een terechte vraag, op veel plaatsen is contactloos betalen immers al mogelijk, dus waarom nog niet op de tankstations?

We geven u graag een update over de functionaliteit contactloos betalen voor onze branche. Momenteel zijn de eerste testen succesvol afgerond en zijn we inmiddels over gegaan op live testen op een klein aantal stations. We verzekeren u dat we er alles aan doen om het contactloos betalen op korte termijn mogelijk te maken en met het zetten van de laatste puntjes op de “i” is de gebruikersfunctionaliteit op grote schaal op tankstations nabij.

Waarom heeft het langer geduurd?
De reden dat het langer heeft geduurd voordat contactloos betalen werd geïntroduceerd heeft te maken met het protocol. De terminals van Tokheim gebruiken het IFSF protocol (International Forecourt Standards Forum). Dit protocol is opgesteld door steekhouders uit de petrolbranche en hierdoor uitermate geschikt voor het gebruik op een tankstation. De overige terminals in Nederland gebruiken het CTAP protocol. Aangezien IFSF in Nederland relatief klein is, werd de focus eerst gelegd op CTAP, en pas later op IFSF.

cl_wp

Hoe kun je contactloos betalen?
We zetten de functionaliteit nog even voor u op een rijtje. Contactloos betalen is een betaalfunctionaliteit die op steeds meer plaatsen beschikbaar wordt. Een belangrijk deel van de betaaltransacties op uw station vindt plaats via bankpassen. Veel van deze bankpassen hebben inmiddels de mogelijkheid om contactloze betalingen te doen. Er is een aantal vereisten waaraan uw station dient te voldoen om uw klanten contactloos te kunnen laten betalen. Softwarematig zullen we uw station moeten updaten naar versie 43, voor de ondersteuning van de contactloos betalen functionaliteit. Qua hardware is het nieuwe type PINpad Vx820 benodigd. Deze twee elementen, in combinatie met de module contactloos betalen, zorgen ervoor dat u binnenkort contactloos betalen aan kunt bieden als betaalfunctionaliteit op uw station(s).

De functionaliteit kort samengevat
De nieuwe bankpassen (Maestro en V-Pay) zijn uitgerust om contactloze betalingen te doen. Bij een contactloze betaling hoeft uw klant zijn of haar pas alleen maar langs de terminal te houden en niet meer in de kaartlezer te voeren. De Nederlandse Banken hebben besloten dat het zelfs niet nodig is om een pincode in te voeren bij bedragen tot en met € 25,00. Om de pashouder te beschermen vraagt de betaalterminal bij een cumulatief bedrag van € 50,00 wel om de pas in te voeren en een pincode in te voeren.

icoontje_wp

Contactloze betalingen nemen in rap tempo toe. Onderstaand overzicht geeft de stijgende lijn hierin weer:

bron: www.PIN.nl

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van contactloos betalen op uw station(s), of wenst u een offerte? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze Sales afdeling.

Sales Dordrecht, Nederland:
Telnr. +31 (0) 88 147 15 30
E-mail: Sales.dordrecht@tokheimsolutions.com

Sales Turnhout, België:
Telnr.  +32 (0) 14 44 85 00
E-mail: Sales.turnhout@toktheimsolutions.com

Previous article Next article