x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

13.11.2014

Tokheim Update November 2014

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuw in softwareversie 37

Tokheim streeft naar een continue ontwikkeling op Fuel POS niveau. We bieden u hiermee graag de mogelijkheid om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van onze apparatuur. Om deze reden lanceren we geregeld nieuwe softwareversies waarin verbeteringen en nieuwe functionaliteiten gepresenteerd worden. Inmiddels hebben we softwareversie 37 ontwikkeld en zetten we graag een aantal nieuwe functionaliteiten voor u op een rijtje.

Tokheim

Herprinten van bonnen via remote eMIS
Als uw klant terugkomt naar de kassa voor een bon, omdat hij er oorspronkelijk geen wilde of omdat hij een extra kopie wil hebben, kunt u de bon alsnog via eMIS printen. De Fuel POS kan geconfigureerd worden om een aantal dagen (maximum 10) of de laatste 200 transacties terug te zoeken.

Het opnieuw ophalen van een transactiebon kan nu ook via remote eMIS. De bon wordt dan geprint op A4-formaat, met exact dezelfde lay-out zoals deze door de ticketprinter op het station geprint zou worden. De bon kan tevens als PDF-document opgeslagen worden, waardoor u deze op verzoek van uw klant ook via e-mail kunt verstrekken.

Aparte klantenbon voor brandstoffen

Het gebeurt u ook vast wel eens: klanten vragen naar een bon waar enkel de brandstof op staat in geval van een gemengde verkoop (brandstof & shop). De optie om zo’n bon te printen kan geactiveerd worden. De aparte bon zal altijd als kopiebon gemarkeerd worden en zal geen informatie bevatten betreffende betalingswijze of fiscale gegevens, zodat deze duidelijk onderscheiden kan worden van het origineel.

Restauranttafels en vertankingen

restaurant

Een vertanking kan nu tegelijk betaald worden met de artikelen die gelinkt zijn aan een tafel. Voorheen diende de vertanking altijd in een aparte transactie betaald te worden, maar dat is nu niet meer nodig. 

Offline betaalvouchers
Offline betaalvouchers konden al op afstand beheerd worden via een back office computer of lokaal via eMIS, maar het beheren van de vouchers via eMIS is nu een stuk eenvoudiger gemaakt door de volgende 2 verbeteringen:

Willekeurig vouchernummer en barcode:

  • De site manager kan de barcodestructuur van een offline betaalvoucher instellen door het programmeren van een barcode prefix.
  • Als een nieuwe voucher wordt toegevoegd, kan de Fuel POS automatisch een willekeurig vouchernummer en willekeurige barcode genereren.
  • De Fuel POS zorgt er voor dat iedere voucher een unieke barcode heeft. Het is ook niet langer meer nodig dat de barcode beschikbaar is voordat u een nieuwe voucher toevoegt.

Vouchers printen:

  • Waar het in het verleden enkel mogelijk was om inactieve vouchers te printen op het moment dat deze verkocht werden op de kassa, is het nu ook mogelijk om een actieve voucher via eMIS te printen.
  • Het printen van actieve vouchers wordt zowel lokaal als via remote eMIS ondersteund.
  • Via remote eMIS kan de voucher ook opgeslagen worden als PDF-bestand.

Wilt u uw station(s) voorzien van de nieuwste softwareversie? Neem dan contact op met onze Sales afdeling voor een vrijblijvende offerte. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 147 15 30 of via Sales@dordrecht.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim bouwt noodshop AVIA Deurningen

De ravage was groot toen een vrachtwagen de shop binnen reed op donderdagavond 16 oktober 2014 bij het AVIA-tankstation aan de Rijksweg A1 in Deurningen. Gelukkig raakte er niemand ernstig gewond, maar de schade was aanzienlijk. Tokheim zorgde ervoor dat het station snel weer operationeel was door de bouw van een noodshop.

Avia2

Schade
De schrik zat er goed in toen er donderdagavond 16 oktober 2014 een vrachtwagen geladen met groenten rond 22.00 uur de shop binnen reed. In de shop waren 2 medewerkers en een aantal klanten aanwezig, maar er raakte gelukkig niemand ernstig gewond. De shop daarentegen kwam er minder goed vanaf, deze werd na inspectie ‘total loss’ verklaard.

Noodshop
Ondanks de schrik en de aanzienlijke schade wilde het station snel weer operationeel zijn voor haar klanten. Om dit zo spoedig mogelijk te realiseren heeft Tokheim in opdracht van AVIA een noodshop gebouwd. Een opdracht waar we trots op zijn!

Werkzaamheden
Vrijdag 17 oktober zijn we direct ter plaatse gegaan om de schade op het station te inventariseren en de Fuel POS veilig te stellen. Op zaterdagochtend kon vervolgens worden gestart met de plaatsing van een tijdelijke shop. Deze noodshop heeft een afmeting van circa 15 x 12 meter en is compleet uitgerust met onder andere sanitaire voorzieningen, watervoorziening, verlichting, verlaagd plafond en centrale verwarming. Uit de beschadigde shop hebben wij de CCU-besturingskast en de elektraverdeelkast gehaald. Daarnaast is alle bekabeling omgelegd. Onze monteurs hebben alles op alles gezet, zodat het station snel weer operationeel zou zijn.

Avia3

Avia4

Op maandag 20 oktober kon er door het snelle handelen al begonnen worden met het plaatsen van de noodbalie. Deze balie biedt voldoende ruimte voor onder andere de Fuel POS en randapparatuur. Daarnaast is er met de plaatsing van de noodshop rekening gehouden met het zicht op het terrein, direct zicht op de pompen en het verkeer is behouden gebleven.

Avia5

Avia6

Na het afronden van de baliewerkzaamheden kon het inrichten beginnen. In de shop is meer dan voldoende ruimte voor artikelen, zoals drink- en etenswaren en autobenodigdheden. De noodshop is tevens voorzien van een ruime opslagruimte, zodat artikelen op voorraad gehouden kunnen worden.

Avia7

Dat de shop van alle benodigde gemakken voorzien is, blijkt wel uit de sanitaire voorzieningen. In de noodshop is er een koudwatervoorziening met 5 beschikbare toiletten.

Avia8

Het harde werken van onze monteurs heeft geleid tot een succesvol resultaat. In slechts 1 week tijd was de noodshop bedrijfsklaar waardoor op vrijdagmiddag 24 oktober  het station operationeel was en klanten weer bij AVIA Deurningen terecht konden voor een volle tank en een bakje koffie.

Mogelijkheden noodshop
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een noodshop, dan kunt u hiervoor contact opnemen met de afdeling Installatie via telefoonnummer 088 147 15 00 of via e-mail installatie@dordrecht.tokheim.com

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Rijvaardigheidstraining vrachtwagen

Enige tijd geleden volgden onze monteurs die met een bedrijfsbus rijden een rijvaardigheidstraining bij PRODRIVE TRAINING. De training was een absoluut succes en dat smaakte natuurlijk naar meer. Dit keer stonden onze monteurs die in een vrachtwagen rijden al te trappelen om te beginnen!

Rijvaardigheidstraining2

Door weer en wind rijden onze monteurs met een vrachtwagen door het hele land om installatiewerkzaamheden te verrichten. Om deze werkzaamheden uit te voeren, hebben zij diverse materialen nodig. Onze vrachtwagens zijn door hun omvang ingericht om nog meer gereedschap en (groter) materiaal op te slaan voor het uitvoeren van de installatiewerkzaamheden. Dit betekent dat onze monteurs te maken krijgen met een zwaardere lading. De hoogste tijd dus voor de vrachtwagen rijvaardigheidstraining!

Rijvaardigheidscentrum
PRODRIVE TRAINING heeft een ultramodern rijvaardigheidscentrum in Lelystad wat uitermate geschikt is voor trainingen. Enige tijd geleden hebben onze monteurs in een bedrijfsbus hier al de nodige oefeningen mogen doen, maar dit keer was het tijd voor het ‘zwaardere geschut’: de vrachtwagen.

Klaar voor de start
Op zaterdag 18 oktober 2014 was het zover, maar voordat onze monteurs op de trainingsbaan in actie mochten komen, werd er in de ochtend eerst aandacht besteed aan de theorie. Het dagelijks verkeer brengt risico’s met zich mee en daarom worden er tijdens de theorieles verschillende gevaarlijke situaties behandeld. De training is er namelijk op gericht om bestuurders te leren om gevaren te herkennen en natuurlijk om ongevallen te voorkomen.

Na de theorieles was het tijd om alles in de praktijk te brengen. En dat lieten onze monteurs zich natuurlijk geen twee keer zeggen. De vrachtwagens stonden al klaar voor de start!

Rijvaardigheidstraining3

Tijd om aan de eerste oefening te beginnen: de hellingproef. De monteurs rijden met de vrachtwagen vanuit een stilstaande positie vooruit zonder daarbij eerst nog een stukje achteruit te rijden. Een goede beheersing van het voertuig is hierbij een absolute must, maar door de vele jaren aan ervaring is dit voor de Tokheim monteurs geen enkel probleem!

Rijvaardigheidstraining4

Eenmaal boven is het tijd voor de uitwijkmanoeuvre en de remproef. Het rijvaardigheidscentrum is zo ingericht dat dit zowel op droog als nat wegdek geoefend kan worden.

Rijvaardigheidstraining5

De remweg op een droog wegdek is natuurlijk korter dan op een nat wegdek en daarom speelt ABS een belangrijk onderdeel van de training. ABS staat voor antiblokkeersysteem en zorgt ervoor dat de wielen van een voertuig niet blokkeren tijdens het remmen. Wanneer er hard geremd moet worden of als de ondergrond nat is, maakt ABS een aanzienlijk verschil. Onze monteurs hebben de remproef met en zonder ABS geoefend en merkten het verschil direct. De rijvaardigheidstraining werd afgesloten met de bermproef. De monteurs weten nu precies wat zij juist wel, maar ook juist niet moeten doen indien de vrachtwagen met twee wielen in de berm terecht komt.

Rijvaardigheidstraining6

Het was een zeer intensieve, maar leervolle dag die werd afgesloten met de toekenning van een geheel verdiend certificaat. Petje af voor onze monteurs!

Previous article Next article