x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

13.11.2013

Winter 2013 – Connect

Connect Nieuwsbrief van Tokheim – Tokheim kreeg een contract toegekend door Rontec in UK, 1ste LPG dispenser met mediascherm geïnstalleerd door Tokheim, de 24 uur van Le Mans en Tokheims betrokkenheid, enz.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Rontec kiest Fuel POS voor zijnBritse netwerk

Tokheim is verheugd om aan te kondigen dat Rontec haar Fuel POS oplossing heeft gekozen voor 125 sites in het Verenigd Koninkrijk.  Rontec, die onder de merknaam Esso opereert, koos de verkooppuntoplossing van Tokheim om de strategische groei van haar business in Engeland en Wales te ondersteunen..

Rontec-forecourt

Rontec/ Esso Station in het Veringd Koninkrijk met Quantium Dispensers.

Rontec identificeerde een behoefte aan een nieuwe verkooppuntoplossing die in staat was om alle aspecten van hun brandstof- en convenience retailbusiness te beheren. Fuel POS werd gekozen om een aantal redenen, waaronder de moderne, intuïtieve gebruikersinterface, de uitgebreide functionaliteit, de mogelijkheid om andere tankstationproducten te controleren en de naadloze integratie met het webgebaseerde Tokheim Konnect hoofdkantoorsysteem.

webWVP_1453WVP_1453

250 Fuel POS worden in Rontecs winkels geinstalleerd.

Douglas Paton, Rontec IT Project Manager, zegt: “We hebben Tokheim als onze IT-partner gekozen vanwege de kracht van hun technologie met haar toekomstige upgrademogelijkheden, het merk Tokheim, hun Britse marktpositie, en het feit dat zij reeds een bewezen wereldwijde leverancier zijn. Met Tokheim Konnect in het bijzonder, zullen we over een toekomstvaste hoofdkantooroplossing beschikken waarvan we weten dat zij zich voortdurend in overeenstemming met de eisen van ons bedrijf en de grotere markt zal blijven ontwikkelen.”

Adrian Beeby, Sales Director bij Tokheim UK, zegt: “We zijn verheugd om samen te werken met Rontec op dit boeiende project. In de afgelopen maanden hebben we nauw samengewerkt met het IT-team van Rontec om onze oplossing aan te passen zodat aan hun specifieke eisen werd voldaan. Dankzij Tokheims nieuwste reeks van retailsystemen, kunnen we nu de klanten in het Verenigd Koninkrijk de meest geavanceerde EPOS, Back-Office en hoofdkantooroplossingen bieden. De toekenning van dit project toont het vertrouwen dat niet alleen in de kwaliteit en innovatie van onze systemen wordt gesteld, maar ook in onze eigen speciale IT-teams die dit project helpen realiseren. “

webWVP_0912WVP_0912

Als onderdeel van het project zullen de Rontec winkels profiteren van een full colour VGA-klantenbeeldscherm aan de kassa dat Rontecs aanbod verder zal helpen promoten op de steeds competitievere Britse brandstof-retailmarkt. Tokheim zal meer dan 250 Fuel POS-systemen in de komende 10 weken over het hele netwerk van Rontec installeren.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Allereerste LPG-dispenser met mediascherm in het Verenigd Koninkrijk geïnstalleerd.

Flogas maakt snel naam voor wat betreft innovatie op de Britse markt van LPG-pompen, door haar installaties op Britse tankstations in 2013 op te voeren. Eerder dit jaar werkten Tokheim en FLOGAS samen aan een project om de allereerste Britse LPG-dispenser met geïntegreerd mediascherm te installeren (model: Q510 LPG met TQC VGA).

Mark Clark, Regional Sales Manager voor FlogasBritain, zegt: “Het commerciële pleidooi voor LPG wint steeds meer terrein, dankzij bewijs dat aangeeft dat voertuigen die op LPG rijden, een lagere CO2 dan benzineauto’s uitstoten. Flogas is verheugd om een dergelijk baanbrekend project te ondersteunen, dat onze reeds gevestigde reputatie als energiepartner, dus niet alleen als LPG-leverancier, versterkt en aantoont hoe aanpasbaar en toekomstvriendelijk LPG is. “

webMark Adrian Stacey copy

Afgebeeld L-R: Mark Clark, FlogasBritain; Adrian Beeby, Tokheim; Stacey Davis, Impact FM.

De markt voor alternatieve brandstoffen zet in heel Europa haar groei voort, en de laatste cijfers bevestigen dat LPG – dat momenteel door bijna 3% van het complete wagenpark van personenauto’s in Europa wordt gebruikt – de meest gebruikte alternatieve brandstof is. Er zijn ongeveer 12 miljoen LPG-voertuigen wereldwijd, terwijl de voorspellingen aangeven dat alleen al in Europa LPG in het jaar 2020 tot maar liefst 10% van de brandstofmix voor personenauto’s, ofwel 23 miljoen voertuigen kan oplopen.

webMark and Adrian copy

Adrian Beeby, Tokheim UK Sales Director, zegt: “Er is zeker al een verhoogd niveau van discussie rond LPG in de afgelopen 2 Allereerste LPG-dispenser met mediascherm in het Verenigd Koninkrijk geïnstalleerd jaar geweest. Het is een zeer rendabele brandstof, dus een toenemend aantal automobilisten koopt LPG-voertuigen of bouwt een LPG-tank in; dit heeft geleid tot een grotere vraag op de tankstations. De kwaliteit van de onderdelen en het aanbod van oplossingen hebben ons de kracht op de Britse LPG-markt gegeven. Onze klanten houden ervan dat onze Quantium LPG echt modulair is – zodat ze functies kunnen toevoegen zoals outdoor betaling of in dit geval media om hun eindgebruikers van extra flexibiliteit te voorzien”.

In het Verenigd Koninkrijk zijn er ongeveer 1.400 LPG-tankstations, waardoor de brandstof beschikbaar is in het hele land, met Flogas die 30% van de autogasmarkt voor zijn rekening neemt. Momenteel zijn auto’s aangedreven door Flogas LPG direct uit de showroom van meer dan 20 verschillende autofabrikanten in Europa leverbaar, wat de automobilisten een besparing tot 40% op hun jaarlijkse energierekening oplevert.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Ipiranga kiest Tokheim dispensers in Brazilië

IIpiranga, een van de grootste oliemaatschappijen van Brazilië, heeft Tokheims Quantium dispensers gekozen via Tokheims partner Precision Brasil. Als onderdeel van de overeenkomst zal Precision Brasil Quantium 410, 310 en 210 brandstofpompen in Brazilië installeren.

Ipiranga Productos de Petroleo is het grootste particuliere brandstofdistributiebedrijf in Brazilië met een netwerk van bijna 6000 locaties over het land. De door Ipiranga geleverde dispensers ondergaan strenge elektronische en hydraulische tests om toekomstige betrouwbaarheid op locatie te verzekeren. Er worden ook aanvullende HSSE-gerelateerde omgevingen gesimuleerd zoals slangbreuk en vuur.

Quantium 410.

Quantium 410.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

TQC telwerk in Mexico goedgekeurd

Tokheims wereldwijde telwerkplatform TQC is nu gecertificeerd voor gebruik in Mexico. De Mexicaanse autoriteiten hebben nieuwe regels voor brandstofpompen uitgevaardigd – de zogenaamde “norm 185” – die certificering vereisten. De TQC software werd verbeterd om de gewenste functionaliteit met inbegrip van speciale diagnostiek voor maten en gewichten (W & M) te ondersteunen.

Eerder dit jaar brachten de Cenam inspecteurs (Mexicaanse W & M) een bezoek aan het TQC development team in Bladel om het ontwikkelingsproces en de softwareversiecontrole te beoordelen en de toepasselijke W&M validatietests uit te voeren. Na het beoordelingsproces waren de Cenam inspecteurs volledig tevreden over het TQC platform en bevestigden de certificering van het telwerk voor gebruik in Mexico.

webTokheim Dundee 500

Dee TQC is een zeer intelligent en betrouwbaar telwerk dat de nieuwste technologie op het gebied van communicatie en pretaties gebruikt.

 

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Dispensers en systemen in Brazilië getoond

webIMG_2667

Teams van Tokheim en Precision Brasil op de stand op de “Expxpostos & Conveniencia” beurs in Sao Paulo, Brazilie.

Precision Brasil, een partner van Tokheim in Zuid-Amerika, stelde zijn nieuwste oplossingen ten toon op de “Expopostos & Conveniencia” beurs in Sao Paulo, Brazilië. Met een zich snel ontwikkelende markt van meer dan 36.000 tankstations, heeft Precision Brasil zijn klantenbestand uitgebreid sinds zijn lancering in oktober 2012. Het evenement bood de gelegenheid om de belangrijkste beslissers in de tankstation- en supermarktsectoren van niet alleen Brazilië, maar ook geheel Latijns-Amerika te ontmoeten.

webIMG_2636

Precision Brasil stand at the trade fair in Sao Paulo.

Het team van Precision Brasil toonde een aantal brandstofpompen op de beurs, inclusief een aantal Quantium dispensers die dezelfde globale meter-, pomp- en telwerkplatforms van Tokheims beroemde reeks brandstofpompen delen. Ook andere systemen en tankniveaumeters werden op het evenement gedemonstreerd, en er werden gedetailleerde presentaties gegeven over de ondersteunende service- en onderhoudsoplossingen die in Brazilië worden geboden.

webIMG_2639

A range of Quantium dispensers were showcased in Sao Paulo.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Eurowag kiest Tokheim voor zijn onbemande locaties

webIMG_5879

Tokheim is trots om aan te kondigen dat Eurowag, een toonaangevende Europese leverancier van tankkaarten voor vloten, Tokheim heeft gekozen om dispensers, betaal- en CCTV-oplossingen voor hun nieuwe onbemande locaties in Polen te leveren.

webIMG_5827

Tokheim heeft een complete onbemande oplossing voor Eurowag verstrekt. De stations zijn uitgerust met Tokheim Quantium 510 Brandstofpompen, Crypto betaaloplossingen, een Fuel Homebase en de Tokheim EYE beveiligingsoplossing.

webIMG_5849

Tokheim Quantium 510 AdBlue dispenser (right) and Crypto payment terminal (left).

De Q510 dispensers zijn voorzien van een master/slave-configuratie die de Eurowag chauffeurs extra flexibiliteit biedt bij het tanken van Diesel, AdBlue en Bio Diesel over twee rijstroken om tanks aan beide kanten van hun voertuigen te vullen. Met behulp van de Tokheim Fuel Homebase en Crypto betaaloplossing beschikt de klant niet alleen over een betrouwbare en eenvoudig te gebruiken terminal, maar ook over een snelle en veilige betalingsinterface.

webIMG_5843

Tokheim heeft ook een innovatieve oplossing voor Eurowag via zijn Tokheim EYE beveiligingsoplossing geleverd. Het specialistische CCTV-systeem is met de Eurowag klantenwebsite geïntegreerd, zodat eindgebruikers niet alleen online naar de tanktransactie kunnen kijken, maar ook een videoclip van de transactie kunnen opvragen door op het videopictogram te klikken.

webIMG_5838

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe wereldwijde websites gelanceerd

Tokheim heeft een aantal nieuwe Sales and Service Division (SSD) websites gelanceerd, waardoor het totaal op 8 landspecifieke sites is gebracht. Naast haar wereldwijde website in het Engels en het Frans, zijn de lokale websites nu actief in Duitsland, Italië, België, Nederland, Luxemburg, Rusland, Ierland en Brazilië.

webTokheim new countries website

David MacHale, Tokheim Group Marketing Communications Manager, zegt: “Tokheim heeft veruit het grootste netwerk van SSD’s over de hele wereld. We willen dicht bij onze klanten zijn, waar ze ook ter wereld werken, met meer dan 5500 Tokheim medewerkers die onze klanten helpen om oplossingen voor hun bedrijven te vinden. Een van de manieren waarop we lokaal kunnen communiceren is via onze nieuwe SSD websites. Deze digitale platformen geven de lokale markten gedetailleerde beschrijvingen van wat wij bieden in elk land in hun lokale taal alsmede nieuws en inzichten die voor hun unieke markten relevant zijn. We nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in onze nieuwe sites, om tokheim.com te bezoeken en te kiezen uit de landselectiebalk bovenaan de pagina. “

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

24 uur van Le Mans. Let’s Go!

De 24 uur van Le Mans is ‘s werelds oudste actieve endurancerace voor sportwagens. Raceteams moeten de snelheid afwegen tegenover het vermogen van de auto’s om 24 uur te rijden en, wat van cruciaal belang is , ze moeten hun brandstof tot de laatste druppel zien te managen. Sinds 1955 heeft Tokheim tank- en opslagoplossingen aan het wereldberoemde Bugatti Circuit geleverd. Enkele van de grootste namen in de auto-industrie – waaronder Audi, BMW, Mercedes, Peugeot en Ferrari – hebben overwinningen behaald door Tokheims tankoplossingen te gebruiken.

webNCA07DIV_D22_9494

Niet altijd stonden alleen de auto’s centraal: ook legendarische piloten zoals Graham Hill en Mario Andretti, en Hollywood iconen als Paul Newman en Steve McQueen hebben hier geracet. Vandaag de dag trekt het evenement nog steeds getalenteerde coureurs zoals Nick Heidfeld, voormalig Lotus F1-coureur, en sterren als Patrick Dempsey van Grey’s Anatomy aan.

web19-Pit-Stop

De voorbereiding van de Tokheim apparatuur begint na de winter, ruim voor het nieuwe seizoen. 8 enorme tanks, bestaande uit 56 compartimenten, leveren 225.000 liter brandstof tijdens de race. Op Le Mans betekenen de unieke omstandigheden van een endurancerace dat een pitstop meer aandacht voor slijtage en brandstof vereist. De gemiddelde tijd die nodig is voor een pitstop bedraagt ongeveer 35 seconden, waarbij 10 seconden worden opgeteld als van coureur wordt verwisseld. De brandstof wordt met hoge snelheid afgegeven met behulp van “luchttanks” van 50 liter die steunen op hangende sokkels die het mogelijk maken brandstof af te geven met de zwaartekracht-tankmethode. Er zijn in totaal 80 “luchttanks” op de pitlanes. Er zijn flexibele koppelingen op het distributiesysteem aangesloten die voor een snellere en veiligere tankervaring voor de pitstopbemanningen zorgen.

web12704

Maar niet alleen het uithoudingsvermogen van de concurrerende teams wordt op de proef gesteld: de 24-uurs race vereist assistentie van de Tokheim ingenieurs zowel overdag als ‘s nachts tijdens de gehele duur van de wedstrijd. Twee Tokheim support teams zijn aanwezig om technische “rond de klok” service te bieden. Deze twee teams zijn beschikbaar via een hotline en nemen afwisselend rustpauzes. Het team beheert de pompbediening en de brandstoftankniveaus gedurende de race zelf en zorgt voor technische oplossingen als er eventuele storingen in de tankapparatuur in de pitstopzone optreden. Dit jaar zagen 245.000 toeschouwers Audi op Le Mans winnen, ondersteund door Tokheim tankoplossingen.

Tokheim en Le Mans geschiedenis:

1955 tot heden: Een verscheidenheid aan Tokheim servicemerken zijn betrokken geweest bij het onderhoud en de assistentie tijdens evenementen.

1954: Eerste gemeenschappelijke tankstopfaciliteiten ontwikkeld: leidingsysteem met zwaartekracht en distributie naar elke stand met afsluitklep.

webtill-of-steve-mcqueen-in-le-mans

Steve McQueen in “Le Mans” (1971)

1955: Tokheim (Boutillon) commissiesysteem met mechanische teller, slang en pistool.

Vanaf 1965: Eerste verschijning van de tankinstallatie genaamd “coupline”-systeem, meestal gebruikt om vliegtuigen en helikopters te vullen.

1968-1970: Uniek systeem ontwikkeld; vulkoppeling met overloopklep.

1991 tot heden: Nieuwe stands, nieuwe brandstofdistributie. Elke stand heeft zijn eigen distributie. Dit systeem is voorzien van een ondergrondse tank met een traditionele elektrische pompunit. In de loop der jaren zijn de veiligheidsmechanismen verder ontwikkeld door middel van automatische uitschakeling met veiligheidssensoren en positiecontroles.

webG0603_000_a756b

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Innovatieve aanpak van Olerex voor brandstofpompsystemen in Estland

Vanaf het herstel van de onafhankelijke staat in 1991, is Estland snel uitgegroeid tot een erkende innovator op het gebied van brandstofpompen, met vooruitstrevende bedrijven als Olerex voorop. Opgericht slechts drie jaar nadat het land zijn onafhankelijkheid herwon, is Olerex heden een van de oudste en grootste brandstofretailers in het land. Het bedrijf koos Tokheims Quantium reeks voor het leveren van innovatieve en betrouwbare brandstofdispenseroplossingen voor zijn 47 locaties, waaronder tien onbemande stations.

olerex-tokheim-quantium

Antti Moppel, Marketing Director van Olerex, legde uit dat hoewel ze in een relatief kleine markt opereren, ze hun aanbod wilden onderscheiden van de grote multinationals die aldaar actief zijn. Antti zegt: “Wij zijn het grootste onafhankelijke Estse brandstofretailbedrijf. Als zodanig steunen we de lokale gemeenschap door middel van diverse goede doelen en sponsorprogramma’s.

antti-mopel-olerex-square

Antti Moppel, Olerex Marketing Director

Olerex heeft een sterk gevoel van traditie, maar we hebben de afgelopen twee decennia ook het voortouw genomen op het gebied van innovatie; de eersten die LED-verlichting op tankstations installeerden, en als onze nieuwste innovatie, de eersten die bijvoorbeeld een schema van getrouwheidspremies op basis van lokale ID-kaarten hebben ingesteld. We kozen meer dan 5 jaar geleden Tokheim Quantium dispensers ter ondersteuning van onze strategie om klanten een verscheidenheid aan brandstofsoorten in combinatie met de betrouwbaarheid en snelle service die van Tokheims pompen worden verwacht, te bieden. De innovatie en flexibiliteit van de Quantium serie had de perfecte pasvorm voor onze business. “

Olerex-tokheim-quantium-310

Quantium 310 pump

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Uitrol van het Shell GSSP voltooid in Nederland

Tokheim is trots om aan te kondigen dat de uitrol voor het Shell Global Site Systems Programme (SGR) nu voltooid is in Nederland. Gekozen door Shell als een van de wereldwijde leveranciers die het GSSP uitvoerden, heeft Tokheim in slechts zes maanden betaal- en systeemterminals op de 287 Shell tankstations geïnstalleerd. Als onderdeel van het project, heeft Tokheim Fuel POS-software met indoor betaalterminals, Cypto VGA outdoor betaalterminals, en eCIS, een tankstation controller met een elektronische betalingsserver geleverd.

Tokheim payment and systems terminals installed at 287 Shell sites in the Netherlands.

Frans Somers, Sales Manager van Tokheim Nederland, zegt: “Dit was een grootschalig project dat met succes werd voltooid door de inzet van de support teams van Shell en Tokheim. Dankzij de inspanningen van de betrokkenen werd de uitrol op tijd voltooid en werden alle installaties op de in de overeenkomst genoemde data uitgevoerd. De voltooiing van het GSSP toont de vaardigheid van Tokheim aan om een succesvol projectbeheer van internationale systemen en betalingsprojecten voor grote oliemaatschappijen uit te voeren. Wij zouden dan ook iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van het programma willen bedanken. “

Feiten en cijfers:

–       Systemen ingezet op 287 Shell- stations in Nederland

–       Inclusief 60 grote snelweglocaties

–       In totaal meer dan 500 systemen geïnstalleerd

–       Startdatum uitrol 26 maart 2013, afgerond op 19 september

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe Tokheim ProFleet website gelanceerd

Een nieuwe Tokheim ProFleet website werd in oktober gelanceerd als onderdeel van Tokheims wereldwijde “rebranding” strategie. De nieuwe Tokheim ProFleet website geeft een overzicht van alle producten en diensten met betrekking tot de commerciële vlootmarkt. Het nieuws dat belangrijk is voor de commerciële vlootsector zal regelmatig worden bijgewerkt en klanten die actief zijn in deze sector kunnen zich aanmelden voor een regelmatige nieuwsbrief op de nieuwe website.ProFleet-website-470px

Kurt Dillen, General Manager van Systems and Electronic Business Unit, zegt: “We hebben de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in commerciële vloten om een reeks van schaalbare oplossingen te ontwikkelen die de maatstaven van het brandstofbeheer in deze nichesector verhogen. Het is belangrijk dat we in staat zijn om de interessante reeks producten en diensten die wij aanbieden op een duidelijke en innovatieve manier te delen. De lancering van onze nieuwe website en de voortdurende uitbreiding van onze Tokheim ProFleet support teams toont onze toewijding aan de commerciële vlootmarkt nog eens extra aan.”

De Tokheim ProFleet website is nu beschikbaar in het Engels en Duits, en sites in nieuwe zullen later dit jaar aan de nieuwe site worden toegevoegd. Ga, om de website direct te bezoeken, naar tokheimprofleet.com.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim ProFleet installatie voor Peugeot

Peugeot SA (PSA), Europa’s tweede grootste autofabrikant, koos Tokheim ProFleet om opslagfaciliteiten en brandstofdistributiemateriaal in de beroemde fabriek in Mulhouse, Frankrijk, te produceren en te installeren. De Mulhouse fabriek met zijn 8500 werknemers en die een gigantische hoeveelheid grond van 320 hectare bezet, produceert ongeveer 320.000 voertuigen per jaar. Het project met Tokheim is onderdeel van een nieuwe eenheid die ontworpen is om de emissies van de auto’s van Peugeot en Citroen die in de fabriek worden geproduceerd, op effectieve wijze te beheersen.

webSAM_0749

De tests worden door PSA uitgevoerd op 400 auto’s tegelijk die voor gebruik in heel Europa en Noord-Afrika zijn bestemd. Elk voertuigtank wordt gevuld met Tokheim pompen, waarbij ervoor gezorgd wordt dat aan de verschillende milieunormen voor elk afzonderlijk land wordt voldaan. De nieuw gebouwde tanklocatie is in de nabijheid van het testgebied gelegen en bestaat uit een aantal commerciële oplossingen van Tokheim ProFleet.

webSAM_0746

Een dubbelzijdige, commerciële, multiproduct Quantium 510 dispenser is naast twee Quantium 210 high-speed dispensers geïnstalleerd. Deze pompen geven diverse brandstoffen af, waaronder E85, E100, PSA5 en PSA10. Twee DiaLOG brandstofmanagementsystemen – een op elk eiland – zorgen voor effectief brandstofmanagement en afgifte van gelokaliseerde, speciale producten.

webSAM_0748

Na voltooiing van het ProFleet project werd aan Tokheim vervolgens de installatie van een unieke AdBlue ® distributie- en opslagoplossing op de Mulhouse locatie opgedragen. Dit ongewone, maar effectieve systeem zorgt ervoor dat de Tokheim AdBlue ® distributiepunten direct de auto’s op de productielijn van brandstof voorzien. Deze oplossing bestaat uit 350 ml leidingen, RVS 304 L pijp 2’’ door het gebouw, 3 Mouvex pompen met roestvrij stalen behuizing (een voor de dumpfunctie van het netwerk naar de opslagtanks) en 22 RVS filterzeven.

webad-blue-in-the-building (1)

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe full colour klantendisplay voor Fuel POS

Vanaf Fuel POS release 33, lanceert Tokheim een full-colour 8,4 inch VGA klantendisplay. Het nieuwe VGA-scherm biedt extra informatie aan de klant en een rijkere gebruikerservaring. Ontworpen in overeenstemming met de nieuwste Fuel POS user-interface, biedt het een krachtig communicatie-instrument voor tankstationbeheerders.

Het beeldscherm kan worden aangepast voor weergave van het klantlogo op het scherm om het merkbeheer te helpen verbeteren. Om de verkoop te stimuleren, kunnen 100 tekens van een reclame-schuifbalk via EMIS of een back office interface geconfigureerd worden. Deze kosteneffectieve 8.4-inch display wordt gevoed via een USB-aansluiting, zodat er geen extra voedingsadapter nodig is. In de volgende ontwikkelingsfase zal het mogelijk zijn om krachtig in-store reclame- en promotiecampagnes via het display op het verkooppunt te leveren.

webFuel POS display

8.4-inch klantendisplay.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Beveiliging van contanten via de Crypto BNA

webTokheim 851

Links: Stolen en sensoren gecertificeerd op EN1300 niveau. Rechts: Vooraanzicht van enkelzijdige Crypto BNA.

De Crypto BNA, een outdoor betaaloplossing die bankbiljetten accepteert, en die vorig jaar op het Automechanika evenement werd gelanceerd, is nu in zes Europese landen geïnstalleerd. De feedback van klanten met betrekking tot de transactiesnelheid, de betrouwbaarheid van het platform en in het bijzonder de veiligheidsprestaties van de oplossing is zeer positief geweest.

Om te beginnen, het product is gebaseerd op het zeer veilige Crypto VGA-platform, compleet met een groot aantal anti-fraude en anti-sabotage voorzieningen. Een volledige herziening van het ontwerp van de veilige behuizing zorgt ervoor dat de bankbiljetten in een veiligere eenheid worden opgeslagen. Uitgerust met de nieuwste sensor- en alarmtechnologie; de veilige behuizing, deuren en sloten zijn gekeurd op EN1300 niveau. Sinds de lancering van de nieuwe oplossing in 2012, is 0% van de Crypto BNA kluizen gekraakt.

Afhankelijk van de eisen van de klant, wordt de Crypto BNA als enkelzijdige of als dubbelzijdige oplossing geleverd. Een verwijderbare stapelaar-box biedt plaats aan maximaal 1000 bankbiljetten. De enkelzijdige oplossing wordt geleverd met een geldzak of bankbiljetstapelaar, terwijl de dubbelzijdige optie alleen de geldzakoptie biedt. Het innovatieve ontwerp accepteert maximaal 12 bankbiljetformaten, plus tank-/credit/debit cards en RFID-betaling. Crypto BNA’s geïntegreerde bonprinter stelt cliënten in staat om hun klanten te voorzien van terugbetalingsvouchers – als de afgegeven hoeveelheid kleiner is dan die betaald is (bijvoorbeeld als de tank vol is) – die gebruikt kunnen worden voor toekomstige brandstofaankopen.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Repsol kent veiligheidsprijs aan Tokheim Spanje toe

Voor het tweede jaar op rij heeft Tokheim Spanje een veiligheidsprijs van Repsol ontvangen. Tokheim kreeg de eerste prijs voor de verbeteringen van de veiligheid die in 2012 werden geïmplementeerd.

Jose María de Lara, Repsol Account Manager, zegt: “HSSE is een fundamenteel onderdeel van ons werk. Wij zijn trots om deze prijs te winnen aangezien het de inzet van al onze medewerkers voor deze belangrijke doelstelling aantoont.”

webRepsol award Spain

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Evenementen

We zullen blij zijn om u, onze klanten, te verwelkomen op onze stand op het volgende sectorevenement:

– Solutrans, Lyon, Frankrijk: 19-23 november 2013 (ProFleet)

In de afgelopen weken nam Tokheim aan verschillende shows en tentoonstellingen deel waar de nieuwste oplossingen werden getoond, met inbegrip van producten voor zowel de brandstofretail- als de commerciële vlootsector.

IMG_3154web
 Rome, Italy
webAutocomplex 23-25 Oct
Tokheim bij Autocomplex, 23-25 oktober in Moskou, Rusland
webProFleet-NUFAM-26-29Sept
NUFAM,  26-29 september in Karlsruhe, Duitsland

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Versie voor afdrukken

webwinter2013

Versie voor afdrukken (PDF) hier.

Previous article Next article