x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

24.02.2015

Winter 2014/2015 – Connect

Connect nieuwsbrief van Tokheim - Tokheim zal volledig onbemande stations aan API-IP in Italië leveren, Meer dan 1000 dispensers geïnstalleerd in Taiwan, Q8 in Luxemburg - 's werelds derde grootste station.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

API-IP kiest Tokheim voor het leveren van volledig onbemande tankstations

Tokheim is door API-IP, een vooraanstaande Italiaanse oliemaatschappij, gekozen om een volledig onbemand tankstationconcept genaamd “IP-Matic” te helpen leveren. Het eerste IP-Matic tankstation is met succes in Genua gelanceerd en verdere installaties zullen de komende maanden volgen. Het concept zorgt ervoor dat de automobilist tijdens het tanken en het betalingsproces wordt begeleid via instructies en via de intuïtieve gebruikersinterface ter plekke. Alle handelingen worden op afstand beheerd op het API-IP hoofdkantoor en worden ook gecontroleerd door het Tokheim Italy serviceteam.

webIMG_20141003_104039

Quantium 510 brandstofpomp en outdoor betaalterminal Crypto VGA.

De volledig geautomatiseerde tankstations maken gebruik van Tokheim brandstofpompen, outdoor betaalterminals, wetstockoplossingen en software voor tankstationbeheer. Een van de belangrijkste kenmerken van het concept is het gebruik van Tokheims outdoor betaalterminal, de Crypto VGA. De touchscreen-interface leidt niet alleen de automobilist door het betaalproces, maar verricht ook terugbetalingen, biedt een veilige behuizing voor contanten en biedt tevens een centraal punt voor tankwagenchauffeurs om hun ID-kaarten te gebruiken om ondergrondse opslagtanks te bevoorraden. Het Tokheim ProGauge assortiment van tankinhoudsmeters, consoles en sondes biedt een complete serie milieu- en wetstockmanagementoplossingen voor API-IP. Bovendien profiteren de IP-Matic tankstations van Tokheims Quantium multi-product brandstofpompen, die bewezen hebben minder onderhoudswerkzaamheden te vereisen dan andere toonaangevende dispensers op de markt.

webIMG_20141003_115836Fabiano Clerico, GM van Tokheim Italië, zegt: “We zijn verheugd om samen te werken met API-IP aan dit innovatieve concept. Ze zijn overduidelijk een belangrijke speler op de markt, met duizenden stations in heel Italië. Tokheims ervaring in het stelselmatig leveren van geautomatiseerde oplossingen van hoge kwaliteit aan onze klanten is een belangrijke factor in het veiligstellen van dit contract geweest. Wij verheugen ons op het leveren van een oplossing die waarde aan de business van onze klant zal toevoegen.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim levert meer dan 1000 brandstofpompen aan CPC Taiwan

Tokheim kreeg de opdracht 1002 Quantium brandstofpompen te bouwen en aan CPC te leveren. Alle dispensers werden vervaardigd in de Tokheim fabriek in Dundee voordat ze werden verscheept naar Taiwan waar Tokheims distributeur, Golden Gate Engineering & Development, in nauwe samenwerking met CPC en gecertificeerde installateurs, de producten in de komende vijf jaar zal installeren en certificeren. CPC koos voor een mix van Tokheims high-end multi-product Quantium 410 dispensers samen met Quantium 210 dispensers voor hun netwerk.

webIMG_1838

Tokheims high-end multi-product Quantium 410 op het CPC station in Taiwan.

Met een bevolking van 23 miljoen mensen, heeft Taiwan een snel groeiende economie, die heden op de wereldtop op plaats 20 staat. CPC bezit meer dan 70% van de binnenlandse markt met haar netwerk over het hele eiland van 2028 tankstations dat uit zowel direct bediende als franchisevestigingen bestaat. Het CPC distributienetwerk voorziet ook in levering aan luchtvaartdepots en mariene tankstations rond Taiwan.

webIMG_1829Bill Arundel, Tokheim Sales en Marketing Director, zegt: “We zijn zeer verheugd dat CPC ons dit contract heeft toegekend. Dit was een uitdagend productie- en logistiek project voor Tokheim en onze fabriek in Dundee. Het is vrij ongebruikelijk een gunning te ontvangen met het verzoek om een dergelijk groot aantal dispensers te bouwen en ze allemaal tegelijk af te leveren. We hebben nauw samengewerkt met onze distributeur in Taiwan, Golden Gate, die opmerkelijk werk heeft verricht om de best mogelijke oplossing voor de klant te vinden. We kijken uit naar het ondersteunen van CPC in haar missie om hun klanten van de hoogste kwaliteit en betrouwbare energievoorziening te voorzien.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

ENI kiest Tokheim voor betaal- en systeemoplossingen in Italië

Tokheim is door ENI, Italië’s grootste netwerk van tankstations gekozen om systemen en betaaloplossingen voor de komende drie jaar te leveren. Tokheims primaire point-of-sale oplossing, Fuel POS, en de outdoor betaaloplossing Crypto VGA zullen geïnstalleerd worden op ENI-tankstations in het hele land.

webTokheim 010_RT_1_LR

Tokheim nieuwste POS-oplossing door ENI in Italië gekozen.

ENI beschikt over een breed scala aan tankstations in haar netwerk van 4000 locaties, inclusief kleine kiosklocaties, volledig onbemande stations, middelgrote stations met café en winkel, tot en met grote snelwegstations. De door Tokheim voorgestelde oplossing vereist een aantal configuraties om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Paolo Demaria, sales manager van Tokheim Italy, zegt: “We zijn er trots op dat we door ENI met dit driejarig contract zijn beloond. Het feit dat in de afgelopen maanden twee van Italië’s grootste oliemaatschappijen aan Tokheim contracten voor systemen en betaaloplossingen hebben gegund, toont het vertrouwen aan dat onze klanten in onze oplossingen hebben. We kijken uit naar het uitrollen van deze maatoplossing over de komende jaren en we zijn ervan overtuigd dat het de zaken van ENI verder voordeel zal brengen.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Q8 en Tokheim werken samen om 's werelds derde grootste tankstation te ontwikkelen

Tokheim kondigt met trots aan dat zij als partner van Q8 gekozen is om één van ‘s werelds grootste tankstations ooit te ontwikkelen. Gebouwd op 7 hectare (gelijk aan 7 voetbalvelden), is de locatie in Capellen, Luxemburg, officieel ‘s werelds derde grootste tankstation langs een snelweg. Het levert meer dan een duizelingwekkende 100 miljoen liter brandstof per jaar via Tokheims Quantium brandstofpompen.

web3K4B4665

Tokheim werd door Q8 gekozen om een scala aan brandstofpompen, systemen en betaalterminals op de mega-locatie te leveren en te installeren. In totaal heeft Tokheim 41 Quantium brandstofpompen waaronder multi-product, high-speed, AdBlue® en LPG brandstofpompen geïnstalleerd. Tokheim installeerde ook zes Fuel POS-systemen, die gekoppeld zijn aan Tokheims host service, OASE, die alle credit/debit cards en tankkaarten afhandelt. Tien Crypto VGA-terminals zijn geïnstalleerd om outdoor betaling via een gebruikersvriendelijke touchscreen-interface te verwerken. Tokheims medewerkers hebben alle installatiewerkzaamheden met succes uitgevoerd in slechts 85 uur.

web3K4B5192

Tokheim Quantium 510 op het Q8-station in Luxemburg.

Tankstations langs autosnelwegen in Luxemburg zijn bekende stops voor toeristen, omdat het tanken in Luxemburg over het algemeen voordeliger is dan in andere Europese landen. Het nieuwe Q8 tankstation op de snelweg E25 zal niet alleen aan de prijsgerelateerde verwachtingen van de klanten voldoen, maar ook ‘de reis verlichten’ voor automobilisten die op zoek zijn naar een 24-uurs tankstation dat volledige diensten aanbiedt.

web3K4B5290

“We zijn natuurlijk erg trots op het feit dat de Q8 vlag nu boven het derde grootste tankstation van de wereld wappert”, zegt Azzam Al Mutawa, Managing Director van Kuwait Petroleum Noordwest-Europa. “Deze opening is zeker een belangrijke stap in onze ontwikkelingsstrategie in de Benelux. Wij zullen groei en winstgevendheid blijven najagen en er altijd naar streven om onze klanten van kwalitatief hoogwaardige producten en een superieure service te voorzien.”.

webIMG_6391

Q8 tankstation in getallen:

 • 100 miljoen = per jaar verkochte liters
 • 350 = Grootte (m²) van de nieuwe Delhaize Shop & Go winkellocatie
 • 300 = Mensen betrokken bij de ontwikkeling van het tankstation
 • 85 Uren benodigd om het project te voltooien
 • 41 Aantal tankeilanden
 • 14 Geïnstalleerde high-speed Quantium dispensers
 • 14  Geïnstalleerde Quantium AdBlue dispensers
 • 11  Aantal nieuwe multi-product Quantium 510 dispensers
 • 10  Geïnstalleerde Crypto VGA outdoor betaalterminals
 • 7  Totale grootte in hectaren van het station
 • 6  Geïnstalleerde Fuel POS-systemen
 • 2  Geïnstalleerde Quantium LPG dispensers
 • 1  Tevreden klant
 • 1  Tevreden leverancier

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim sleept titel voor businessinnovatie in Londen in de wacht

Tokheim en OneAccess ontvingen gezamenlijk een onderscheiding op de 2014 Global Telecoms Business (GTB) Innovation Awards die in Londen werden gehouden. De oplossing voor netwerktoegang – die veilige, high-availability multi-service VPN levert, waardoor gecentraliseerd beheer van tankstations over de hele wereld mogelijk is – heeft geduchte concurrenten verslagen om de “Business Service Innovation Award” te kunnen ontvangen.

Tokheim verbindt de tankstations van haar klanten via een speciaal opgezet internationaal netwerk dat een scala aan kritieke bedrijfsprocessen, waaronder beheer, toezicht, betaling, onderhoud en support, ondersteunt. Tokheim koos OneAccess vanwege hun vermogen om strategische en technische ondersteuning in combinatie met apparatuur voor netwerktoegang te leveren.

In samenwerking met OneAccess, die het grootste assortiment toegangstechnologieën dat op de markt beschikbaar is biedt, is een zeer betrouwbaar, veilig en toekomstvast netwerk ontwikkeld door het configureren van de OneAccess multi-service access routers. De oplossing is in de bestaande infrastructuur geïntegreerd teneinde de controle- en beheermogelijkheden van het netwerk te centraliseren en de prestaties van de applicaties die de brandstofpompen, de POS-terminals en andere apparaten die gebruikt worden op de tankstations van haar klantente optimaliseren.

Tokheim kan nu op afstand een netwerkverbinding tot stand brengen, zodat het zijn operationele efficiëntie kan verbeteren en, als gevolg van deze implementatie, veilig gebruik kan maken van de lokale ISP-netwerkverbindingen overeenkomstig de beschikbare toegangsmethoden van elke locatie.

“Door samen te werken met Tokheim, zijn we in staat geweest om een toekomstbestendig, centraal beheerd netwerk te configureren dat flexibel en schaalbaar in overeenstemming met de veranderende eisen van de business kan zijn”, aldus Bertrand Meis, CEO, OneAccess. “Het eindresultaat is een netwerkarchitectuur die niet alleen aan de huidige behoeften voldoet, maar tevens de introductie ondersteunt van toekomstige diensten die de prestaties verder kunnen verbeteren. We zijn blij dat aan dit project een GTB-titel door de telecom-industrie is toegekend.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Installaties in Argentinië en Guatemala

webla foto5

Quantium 410 op het YPF station in Argentinië.

Tokheim heeft aan YPF in Argentinië een serie Quantium 410 brandstofpompen op hun nieuw ontwikkelde tankstation geleverd. De dispensers zijn voorzien van het 17-inch telwerk en alles-in-één mediascherm van Tokheim om de inkomsten op het tankstation en via de winkelverkoop verder te stimuleren.

webIMG_4849

Quantium 410 brandstofpompen op het Texaco station in Guatemala.

Tokheim high-end Quantium 410 dispensers werden ook geselecteerd voor een ongewone locatie in Escuintla Guatemala. Het tankstation is gelegen aan de voet van de spectaculaire vulkanen van Agua, Fuego en Acatenango.

webIMG_5013

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Verdere uitbreiding in Latijns-Amerika

Tokheim heeft haar klantenbestand alsmede haar productiecapaciteit verder uitgebreid in Centraal- en Zuid-Amerika. In Mexico, heeft Tokheims partner Quantium Quality een bijzonder moderne fabriek in Puebla geopend. Dit is de tweede fabriek in Latijns-Amerika, na de fabriek van Precision Brasil in Sao Paolo, die 2 jaar geleden geopend werd.

Quantium Quality zal dispensers met Tokheim onderdelen voor de Mexicaanse markt assembleren, leveren, installeren en onderhouden.

webDSC_0013 (2).JPG

Productiefaciliteit van Quantium Quality in Mexico.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Producttraining voor de Latijns-Amerikaanse markt

Er heeft training voor Latijns-Amerikaanse klanten en partners in de kantoren van Tokheim in Madrid plaatsgevonden.

webDSC_1949

Tokheim klanten en partners wonen de producttraining in Spanje bij.

De aanwezigen waren onder andere Quantium Quality uit Mexico, Adquim SPA uit Chili, Concentra Servicios uit Guatemala, Petroamerica uit Peru, Gasolinera Urcuqui uit Ecuador en Kallpa Gas uit Peru.

webDSC_1948

Alle deelnemers waren betrokken bij een uitgebreide training die dispensers, systemen en tankniveaumeters als onderwerpen had.

webDSC_1953

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

DiaHOST service door Tokheim ProFleet gelanceerd

webTohheim Profleet BD v6 FULL

Tokheim ProFleet lanceert een nieuwe veilige hosting service genaamd DiaHOST voor de markt van commerciële wagenparken. De oorspronkelijke Dialog brandstofmanagementsystemen waren ontworpen voor interne verbinding binnen het netwerk van de klant, waarbij de klant na installatie voor alle datahantering en -opslag zorgde. DiaHOST biedt nu een nieuwe oplossing waarbij Tokheim ProFleet de gegevens van de klant via de cloud kan opslaan en beheren.

De belangrijkste voordelen van DiaHOST t.o.v. een interne verbinding zijn:

 • Een gebruiksklare oplossing, losgekoppeld van het netwerk van de klant
 • Lagere installatiekosten, geen extra hardware nodig
 • Online gegevensback-up
 • Toegenomen beveiliging door HTTPS-encryptie
 • Software-updates met de nieuwste functies
 • Lagere onderhoudskosten (ondersteuning op afstand, preventief onderhoud)
 • Onmiddellijke toegang (set-up database en training vóór installatie)

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Eerste "Automatric" installatie in Spanje

In juni van dit jaar installeerde Tokheim Spanje de allereerste “Automatric” oplossing.

webTokheim 136

Crypto VGA touchscreen.

De Automatric betaaloplossing is gebaseerd op automatische kentekenherkenning (ANPR) door een camerabewakingssysteem, in plaats van op een fysieke betaalkaart zoals een creditcard of bankpas.

De digitale CCTV-camera-oplossing, Tokheim Eye, leest de kentekenplaat en voert kruiscontroles uit in de Fuel POS-database voor wat betreft de betalingen. Deze veilige oplossing reduceert de tijd die nodig is voor het uitvoeren en betalen van een tankbeurt. Aanvullende informatie en een pincode kunnen indien nodig ingevoerd worden op het Crypto VGA touchscreen, Tokheims outdoor betaalterminal. Tokheim is van plan om de “Automatric” oplossing na de succesvolle installatie in Spanje uit te breiden.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

DISA opent tankstation van nieuw concept op Tenerife

DISA heeft op Tenerife haar eerste tankstation geopend dat haar compleet nieuwe merkconcept etaleert. Tokheim werkte samen met DISA om complete service inclusief multi-product brandstofpompen en point-of-sale (POS)-oplossingen te leveren.

Op het tankstation werden Quantium dispensers geïnstalleerd tussen de kolommen die de luifels ondersteunen, voor een ‘slanke’ nieuwe look. In de winkel zal Tokheim Fuel POS alle wetstock- en c-store-functies via een featurerijk kassasysteem behandelen. DISA had ook een oplossing nodig voor een gecentraliseerde klantendatabase voor factureringsdoeleinden op basis van het BTW-nummer van de klanten. Dit wordt nu afgehandeld via een verbinding vanaf het Tokheim Konnect back-office en de front-end Fuel POS.

webDISA

Disa tankstation op Tenerife uitgerust met Tokheim brandstofpompen en point-of-sale oplossingen.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim Acis gehercertificeerd in Tsjechië

Het bedrijf Tokheim Acis in Tsjechië is met succes geslaagd voor de hercertificering van de ISO 14001: 2004, OHSAS 18001: 2007 en VCA: 2011 normen. De VCA: 2011 – Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers – is een specifieke internationale norm voor veiligheidsbeheersystemen die op de petrochemische en offshore-industrie gericht is. De onafhankelijke, internationaal erkende autoriteit, Bureau Veritas, verrichtte de hercertificatieaudit.

De certificeringen bevestigen dat het beheersysteem van het bedrijf voor de veiligheid op het werk en de bescherming van het milieu gehandhaafd wordt, degelijk gedocumenteerd is en voortdurend verbeterd wordt. Het belangrijkste voordeel van deze normencertificering is de transparantie van de prestaties van het bedrijf, een hogere klanttevredenheid, een groter bedrijfsprestige en een versterking van de geloofwaardigheid van het bedrijf.

De certificaten zijn geldig tot 25 juni 2017.

webTokheim 469

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim aanwezig op de NACS in Las Vegas

webIMG_0456

Quantium 410

Tokheim heeft haar aanwezigheid op de NACS 2014 in Las Vegas, USA, aanzienlijk zien toenemen. Op een van de grootste evenementen in de petrol branche stelde Tokheim haar nieuwste producten en diensten voor de Noord-Amerikaanse en Latijns-Amerikaanse markten ten toon. Samen metde Zuid- en Latijns-Amerikaanse partners van de Groep – Precision Brasil en ATS Meridian – toonde Tokheim haar Quantium assortiment brandstofpompen met geïntegreerde media, ProFleet oplossingen voor de Fleet, ProGauge tankinhoudsmeters en consoles en Fairbanks wetstockmanagementoplossingen.

Een volledig verslag van de  NACS, inclusief een interview met Bill Arundel, Tokheim Sales en Marketing Director en Dario Goy, General Manager voor Spanje, Portugal en Latijns-Amerika.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim op de Internationale Beurs in Peru

Tokheim heeft de FIGAS beurs in Lima, Peru bijgewoond.

Tokheim heeft de FIGAS beurs in Lima, Peru bijgewoond. Tweejaarlijks gehouden sinds 2004, is FIGAS & VEHIGAS de enige internationale beurs in Peru die gespecialiseerd is in Aardgas (NG), vloeibaar petroleumgas (LPG) en gecomprimeerd aardgas (CNG). De Peruaanse markt voor dergelijke apparatuur en voertuigen is al groot en groeit gestaag; een groot aantal merken van buitenlandse en lokale leveranciers woonden de beurs samen met Tokheim bij.

web171657

Tokheim stand op de FIGAS beurs in Peru

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Evenementen

We heten u, onze klant, graag van harte welkom op onze stand op de volgende branche-evenementen:

The Forecourt Show, Stand C50, 20 – 22 april 2015, Birmingham, UK

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Versie voor afdrukken

Dutch News Site PDF Download

Versie voor afdrukken (PDF) hier.

Previous article Next article