x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

07.08.2013

Zomer 2013 – Connect

Connect Tokheim Newsletter - Shells grootste tankstation maakt upgrade naar Tokheim, Delek kiest Fuel POS, nieuwe look Q410, TQM prijs en nog veel meer.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Shells grootste tankstation maakt upgrade naar Tokheim

Shell-Berchem-Tokheim-trucks

Hoe ga je over tot het vervangen van de systemen ter plekke op het grootste en drukste Shell tankstation ter wereld zonder veiligheidsrisico’s of verkoopsonderbrekingen te veroorzaken? Het Berchem tankstation in Luxemburg is enorm en de taak om hun systemen te upgraden was even groot. Op de drukste dagen verwelkomt Berchem meer dan 1.500 vrachtwagens, 7.500 auto’s en 5.000 klanten in de winkel. Er zijn 14 Tokheim Fuel POS verkooppuntsystemen, 35 Crypto VGA externe betaalterminals, 5 backoffice-systemen en 63 Quantium dispensers die langs 12 speciale rijvakken voor vrachtwagens en 5 speciale rijvakken voor personenauto’s staan.

De uitdaging

Als onderdeel van het Global Site Systems Programme (SGR) van Shell, werkte Tokheim samen met twee andere gekozen leveranciers, AT&T en Red Prairie, om dit complexe IT-project in Berchem af te leveren. Er waren twee onmiddellijke doelstellingen: veiligheid en geen verlies van inkomsten.  Het team moest garanderen dat het tankstation hoe dan ook niet gesloten zou moeten worden vanwege HSSE-risico’s – als vrachtwagens op brandstof zouden moesten wachten, zou er een onverwachte verstoring van het snelwegverkeer kunnen optreden, die een ernstig veiligheidsrisico zou kunnen veroorzaken. Bovendien, als gevolg van de enorme omvang van het aantal transacties op het tankstation, moest dit draaiende gehouden worden om een aanzienlijke verlies van inkomsten te voorkomen.

Plannen voor de toekomst

Olivier Dandois, de tankstationhouder, zei: “Ik raakte meer dan een jaar geleden betrokken bij het Berchem implementatieproject. Dit heeft ons in staat gesteld om alle operationele processen te beoordelen en aan het toekomstige systeem aan te passen. Dit tijdschema werd ook gebruikt om grondige testen voor het nieuwe systeem te organiseren en backup-plannen te ontwikkelen. Daarbij was ik erg blij te zien dat het Shell projectteam ter plaatse suggesties in overweging nam om een ​​soepele realisatie te garanderen.

Het complete team bracht 5 uitdagende nachten ter plaatse door om de nieuwe tankstationsystemen te realiseren. Dankzij deze steun en het vele werk van de centrale teams en plaatselijke GSSP-teams zijn we erin geslaagd om de verandering door te voeren zonder de klantenstroom te verstoren. ”

Olivier voegde hieraan toe “Het GSSP-systeem is nieuw en enige verfijning is nog steeds nodig, maar ik ben er volledig van overtuigd dat het een robuust platform is dat ons zal steunen en ervoor zal zorgen dat iedere klant na elk bezoek het tankstation met een lach op zijn gezicht verlaat.”

Shell-Berchem-Tokheim-closed

Samenwerkingsverbanden op lange termijn opbouwen

Tokheim is sinds de jaren ’80 een belangrijke partner bij Shell Berchem. Bovendien zijn we in de tussenliggende jaren betrokken geweest bij een aantal dispenser- en systeemupgrades van het tankstation. Als onderdeel van de GSSP-realisatie, zal het tankstation in Berchem profiteren van Tokheims innovatieve productoplossingen zoals externe betaling (Crypto VGA), verkooppunten (Fuel POS), elektronische betalingsservers (e-CIS) en tankstationcontrollers. Het nieuwste project is een van de recente internationale programma’s waarbij Tokheim betrokken is, welke kosteneffectieve retail IT-oplossingen voor complexe systemen en betalingsprojecten biedt.

Joop van der Wal, GSSP Project Manager voor Nederland, Luxemburg en Frankrijk zei: “Het meest opmerkelijke aan deze implementatie was dat Tokheim, AT&T, Red Prairie en GSSP als één team handelden en op de levering waren gericht.  De grenzen tussen de bedrijven waren tijdens de implementatie verdwenen, iedereen streefde naar hetzelfde doel – het werk verrichten en het tankstation op een veilige manier draaiende houden”.

Het werk van het Global Site Systems Programme ondersteunt bovendien de strategie van Shell om de beste brandstoffenverkoper ter wereld te zijn. Het GSSP zorgt ervoor dat het gemakkelijk en betrouwbaar is om zaken te doen met Shell, dankzij zijn moderne en veilige betalingssystemen. De nieuwe tankstationsystemen ondersteunen de toekomstige groei en staan klanten toe om te betalen met een systeem dat hen tegen de toenemende dreiging van fraude beschermt.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

TQM ontvangt 'Product van het Jaar' prijs

TQM-Poland-Awards-2

Tokheims innovatieve TQM meter heeft een onderscheiding in de categorie ‘Product van het Jaar” ontvangen op de Internationale beurs voor tankstations 2013 in Warschau, Polen. Het jaarlijkse evenement, dat zijn twintigste jaar viert, vond plaats van 8 tot 10 mei en trok een groot lokaal en internationaal publiek.

TQM-Poland-Awards

De jury nam de volgende belangrijke criteria in overweging: moderne technologie, innovatie, functionaliteit, naleving van regelgeving  en esthetiek. De TQM ontving een speciaal onderscheidingsdiploma van de jurycommissie. De prijzen en onderscheidingen werden uitgereikt op een officiële gala-avond. De ceremonie werd voorgezeten door mevrouw Halina Pupacz, de voorzitter van Polska Izba Paliw Płynnych (organisator van de beurs), begeleid door mevrouw Iwona Kozłowska, een lid van het Poolse parlement.

TQM-Poland-Awards-3

David MacHale, Tokheim Group Marketing Communications Manager, zei: “Dit is een fantastische prestatie voor een onderdeel dat is ontworpen om de klanten aanzienlijke TCO-besparingen te bieden gedurende de levensduur van onze Quantium dispensers. De onderscheiding erkent het leiderschap van Tokheim in technologie en innovatie in de brandstofdretail. Wij willen vooral onze lokale Poolse verkoop- en servicedivisie bedanken, die de onderscheiding namens de organisatie in ontvangst heeft genomen.”

De TQM meter is zorgvuldig ontworpen om zijn precisie over zijn volledige levensduur te behouden. Hij heeft de laagste afwijkingskenmerken op de markt, aangezien hij getest en gecertificeerd is door Europa’s grootste onafhankelijke testorganisatie, NMi. Het robuuste ontwerp van de TQM zorgt ervoor dat hij geschikt is om onder de zwaarste omstandigheden met een grote verscheidenheid aan brandstoffen te werken en wordt standaard geleverd in Tokheims Quantium brandstofpompen.

TQM-tested-at-DMC

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim Quantium brandstofpompen gekozen voor het allergrootste tankstation in het Verenigd Koninkrijk

Shell-Tokheim-Cobham-2

Shell heeft onlangs het allergrootste tankstation in het Verenigd Koninkrijk geopend en Tokheim als leverancier van brandstofpompen voor dit baanbrekende tankstation gekozen. Het Cobham tankstation ligt aan de snelweg M25 in Surrey, Engeland. Met maar liefst 24 brandstofpompen – voor standaard benzine, LPG, HGV diesel en AdBlue® met in totaal 158 tankpistolen – kan het tankstation in Surrey rond de 3400 voertuigen per dag bedienen. Tokheim is trots om tijdens dit project partner van Shell te zijn met haar Quantium brandstofpompen die brandstof leveren aan een deel van de 150.000 voertuigen die elke dag over de M25 rijden.

De lancering van Shell Cobham maakte deel uit van een enorm investeringsprogramma voor Shell, dat het bedrijf ertoe verplichtte om kwaliteitsbrandstoffen aan meer Britse automobilisten te leveren. Het door Tokheim geleverde verdeelzuilengamma omvat de binnen de sector bekende Quantium 510 multiproduct-dispensers met elektronische damprecuperatie en variabele snelheidsinstellingen; Quantium 510 verdeelzuilen met hoge snelheid; een Quantium 510 LPG combo-dispenser; een aantal Quantium AdBlue ® tank- en brandstofdispensercombinaties.

Shell-Tokheim-Cobham

Bill Arundel, Sales en Marketing Director van Tokheim, zegt dat het bedrijf er trots op is betrokken te zijn bij zo’n groot Brits project, als onderdeel van haar wereldwijde overeenkomst als leverancier van brandstofpompen, automatiseringsoplossingen, service en onderhoud aan Shell tankstations . Hij zegt: “Het is fantastisch om de inzet van Shell te zien voor een betere dienstverlening aan klanten in dit gebied; natuurlijk zijn we erg blij om hier en ook voor toekomstige Shell projecten de gekozen leverancier te zijn. Onze toewijding aan kwaliteit in termen van productie en ons vermogen om onze klanten plaatselijk te ondersteunen hebben bewezen een kwaliteit te zijn die duidelijk gewaardeerd wordt door de markt. ”

Quantium dispensers Shell Cobham

Tokheims dispenser-, betalings- en serviceoplossingen zijn een integraal onderdeel geweest van een aantal van ‘s werelds grootste tankstations, waaronder die van Shell Berchem in Luxemburg, waar naar schatting 280 miljoen liter brandstof per jaar wordt verkocht . Bill Arundel zegt: “Het is zeker positief wanneer onze oplossingen voor grote projecten zoals dit in het Verenigd Koninkrijk gekozen worden, maar dat geeft niet echt een afspiegeling van de diverse projecten waarbij we elke dag betrokken zijn. Zo komt ongeveer een derde van onze omzet van onafhankelijke retailers over de hele wereld. De balans van onze klanten bestaat uit een mix van grote en nationale oliemaatschappijen en hypermarkten. We beschikken over een uitgebreid assortiment projectmanagement-,  dispenser-,  systeem- en service-oplossingen waaruit al onze klanten kunnen kiezen. “

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim lanceert Q510 E

De 510E is een speciaal MPD-product op instapniveau met een beperkte serie functies en opties dat een plaats verdient in de bestaande, meer gevestigde portfolio van Tokheim brandstofpompen. De eerste feedback van de installaties in het Verenigd Koninkrijk is zeer bemoedigend geweest en we zijn blij dat dit product nu beschikbaar is voor markten buiten het Verenigd Koninkrijkde officiële commerciële release is voor het derde kwartaal van 2013 gepland. De markten die op dit moment de meeste interesse in het product tonen zijn Oekraïne, Roemenië, Hongarije en Rusland.

Tokheim-Q510E

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe look Q410 uitgebracht

De nieuwe look van de Quantium 410, gelanceerd op Automechanika 2012, is inmiddels op talrijke Europese tankstations geïnstalleerd.  Het verbeterde ontwerp omvat kenmerken zoals aluminiumpanelen en een innovatief slangbeheersysteem. Tevens zijn bijzondere HSSE-eisen van begin tot einde in het ontwerpproces opgenomen. De verbeterde Q410 is ontworpen om veiliger en sneller geassembleerd, geïnstalleerd en onderhouden te worden.

Tokheim-new-Q410-470px

De nieuwe Q410 wordt geleverd met geïntegreerde hijsoplossing aan de onderkant van de verdeelzuil zodat de installatie op een veiligere en efficiëntere wijze kan worden uitgevoerd. Het gebruik van gecoate en poedergespoten externe bekledingspanelen op een versterkt inwendig frame zorgt voor een frisse en moderne uitstraling van een dispenser die voor een langdurig leven ontworpen is. Net als zijn voorganger zit de nieuwe Q410 ook boordevol standaardkenmerken zoals de TQM meter en de TQP pomp, evenals extra upgrade-opties voor betaling en media.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Delek kiest Fuel POS voor haar Franse netwerk

FuelPOS-delek

Tokheim is trots aan te kondigen dat Delek de Tokheim Fuel POS-oplossing heeft gekozen als haar nieuwe verkooppuntoplossing voor haar netwerk van meer dan 400 tankstations in Frankrijk.

Delekopereert onder het BP merk in Frankrijk en onder het Texaco merk in België. Zij kozen de verkooppunt oplossing van Tokheim om de strategische groei van het bedrijf in het gebied te ondersteunen. Delek heeft een aantal jaren de functierijke Fuel POS in haar Benelux-netwerk gebruikt. Zodra de realisatie in Frankrijk is afgerond, zal de organisatie de Tokheim EPOS in meer dan 1.000 tankstations geïnstalleerd hebben.

Delek koos Fuel POS aangezien zij op zoek was naar een EPOS-specialist die niet alleen helpt bij het ​​verbeteren van het beheer van de brandstofvoorraden, maar ook een krachtige serie retailapplicaties biedt om de winstgevendheid in de winkels te verbeteren. Voedselmenu’s en reclames zijn nu eenvoudiger op te stellen en te integreren binnen de Fuel POS. Extra diensten zijn bedoeld om de efficiëntie te verbeteren – zoals de nieuwe persmanagementapplicatie die ervoor zorgt dat de voorraden aan kranten en tijdschriften op het optimale niveau blijven en dat retourneringen gemakkelijker te beheren zijn door het winkelpersoneel via een geïntegreerde oplossing. Daarnaast zal een nieuw loyaltyprogramma dat diverse kortingsbonnen gebruikt, zich op een toename van herhaalde verkoop aan de klant richten. De rijkere servicefuncties  en de snellere transacties hebben tot doel om de totale winkelervaring te verbeteren.

De realisatie van installaties in Frankrijk blijft dit jaar doorgaan na een aantal succesvolle proefprojecten. Fuel POS, de toonaangevende EPOS van Tokheim, helpt tankstations van alle soorten en maten – van de netwerken van grote oliemaatschappijen tot en met de  onafhankelijke kleine tankstations – om alle aspecten van hun brandstof- en retailbusiness te beheren.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim installeert haar 10.000ste Crypto VGA

crypto-vga-overview-470px

Eerder dit jaar kondigde Tokheim de installatie van haar 10.000ste Crypto VGA externe betaaloplossing bij een tankstation gevestigd in Venlo, Nederland aan. Terwijl Tokheim tienduizenden betaalterminals wereldwijd geïnstalleerd heeft, werd de laatste mijlpaal bereikt met de PCI V3 goedgekeurde terminal, de Crypto VGA.

Kurt Dillen, General Manager van Tokheims Systems and Electronic Business Unit (SEBU), zei: “Dit is een fantastische prestatie voor ons bedrijf. Het toont het vertrouwen dat onze klanten wereldwijd, in meer dan dertig landen, in de kwaliteit en de innovatie van de Crypto VGA hebben. De door de betaalkaartindustrie gecertificeerde touchscreeninterface van Crypto VGA is uniek en onze nieuwste installatie bevestigt de vraag naar een innovatief ontwerp dat voldoet aan de strenge goedkeuringscriteria die door de betaalkaartindustrie zijn bepaald. ”

Frans Heesters, Product Marketing Manager SEBU zei: “We zullen doorgaan met het ontwikkelen van al onze systemen en betalingsoplossingen overeenkomstig met de strengste normen en kijken uit naar het bereiken van de volgende mijlpaal van 20.000 door de betaalkaartindustrie goedgekeurde installaties.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Eni kiest betalingsoplossingen van Tokheim

Eni, een grote Europese oliemaatschappij, heeft Tokheims betalings- en systeemoplossingen voor haar netwerk in Zwitserland gekozen. Het project omvat de installatie van Tokheim interne en externe betalingsoplossingen in meer dan 250 tankstations. Het project is verdeeld tussen benzinestations met winkels en andere volledig onbemande tankstations. De tankstations met een winkel zullen Tokheims Fuel POS verkooppuntoplossing geïntegreerd met het Multifill externe betalingssysteem gebruiken, een speciaal voor de Zwitserse markt ontworpen oplossing.

e-CIS

De overige onbemande tankstations zullen Multifill aangesloten op Tokheims e-CIS tanksstationcontroller gebruiken. Multifill wordt vervaardigd door ProEda, een door Tokheim beheerde systeemprovider op de Zwitserse markt. De Multifill oplossing die in het Eni netwerk geïnstalleerd wordt, omvat de functie voor kaartbetaling, gecertificeerd in overeenstemming met de Zwitserse EP2 veiligheidsvoorschriften, alsook een geïntegreerde bankbiljet-acceptor voor Zwitserse franken. Na een reeks succesvolle proefprojecten, zal de realisatie van het project dit jaar in heel Zwitserland voortgezet worden.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Fairbanks applicatie beschikbaar via Fuel POS

fairbanks_logo_180x144

Klanten die gebruik maken van de nieuwste Tokheim Fuel POS release, versie 32, zullen nu de mogelijkheid hebben om de industrieleidende Fairbanks analyseservice voor brandstofvoorraden te gebruiken na de ontwikkeling van een nieuwe interface. De nieuwe applicatie zorgt ervoor dat de klanten geen extra hardware nodig hebben om zich met Fairbanks krachtige monitoringservice van brandstofvoorraden te verbinden. De Fairbanks /Tokheim-oplossing  biedt een effectieve en innovatieve tank- en brandstofbeheersoplossing voor retailers die de veiligheid, de beveiliging en de rentabiliteit op tankstations willen verbeteren.

Fairbanks, een partner van Tokheim voor het beheer van brandstofvoorraden, heeft een team van meer dan 150 opgeleide analisten die het brandstofbeheer van duizenden benzinestations over de hele wereld helpen verbeteren. De dienst wordt door zowel onafhankelijke dealers, als door oliemaatschappijen gebruikt om lekken op te sporen, de veiligheid te verbeteren, fraude te verminderen en om de kleinhandel in brandstoffen winstgevender voor de klanten te maken.

Tokheim-933

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe geïntegreerde parkeeroplossing beschikbaar

Tokheim-parking

Een nieuwe oplossing voor betaald parkeren is nu verkrijgbaar via Tokheims verkooppuntsysteem, Fuel POS, en via het Crypto VGA externe betalingssysteem. De nieuwe betalingsoplossing is gelanceerd na een succesvol integratieproject met SKIDATA, een wereldwijde leverancier van parkeeroplossingen. Het volledig geïntegreerde systeem biedt een naadloze oplossing voor zowel de kassier als de automobilist.  Zodra een klant op de betalende parkeerplaats komt, ontvangt hij een ticket via de SKIDATA parkeerplaatspoort. Wanneer hij de parkeerplaats wil verlaten, kan hij het verschuldigde bedrag via de Tokheim Fuel POS of op een van de Crypto VGA externe betaalsystemen betalen. De kassier kan het ticket snel scannen op de toonbank met een barcodescanner of de automobilist kan de geïntegreerde barcode-optie van Crypto VGA gebruiken om de parkeerkaart te scannen en te betalen voordat hij de parkeerplaats verlaat.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Metrologisch laboratorium in Italië geopend

Tokheim-Italy-Metrology

Tokheim Italy heeft een nieuw metrologisch laboratorium in Asti, Noord-Italië, geopend om periodieke veldcontroles van MID brandstofpompen en bijbehorende apparatuur uit te kunnen voeren. Het nieuwe laboratorium verschaft werk aan meer dan 60 ervaren en geschoolde technici die een gemeenschappelijke serie richtlijnen en instrumenten en een gemeenschappelijke rapportage-aanpak volgen. Alle technici hebben een uitgebreid programma inzake veiligheid, regelgeving en training op de apparatuur van derden voltooid. Het laboratorium is ISO 9001 gecertificeerd en werkt volgens de beheerseisen en technische eisen van de UNI CEI EN ISO / IEC 17025 regelgeving en de meest strenge veiligheidscriteria die aangetoond worden door middel van het OHSAS 18001-certificaat.

Tokheim-Italy-Metrology-2

Fabiano Clerico, GM van Tokheim Italië, zegt: “We hebben een lang gevestigde traditie van deskundigheid en professionaliteit inzake de detailhandel in brandstoffen over de hele wereld. Deze onlangs geaccrediteerde faciliteit onderstreept tevens het vertrouwen dat in Italië aan het merk Tokheim wordt toegekend. We streven naar het leveren van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening aan tankstations in het hele land. ”

Tokheim-Italy-Metrology-3

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Fiat kiest Tokheim ProFleet

DiaLOG-470px

De Fiat Group (Automobile Research & Development P.D. Services) heeft Tokheim ProFleet apparatuur en diensten voor haar tankstations in Balocco, Italië gekozen. De high-speed Q110 brandstofpompen en DiaLOG-brandstofbeheersystemen werden op het privé-tankstation, gelegen naast de beroemde testbaan van Fiat in Balocco (Vercelli), geïnstalleerd. Tokheim Italië zorgde voor de voltooiing van het nieuwe tankstation, inclusief de installatie van Tokheim commerciële dispensers, brandstofbeheersystemen, tankmeters, sondes en leverde de volledige installatiewerken op het tankstation.

Fiat-Balocco-470px

Meer dan 20.000 voertuigen maken elk jaar van de testbaan gebruik, met een kilometrage van meer dan 9.000.000 km. De testbaan bestaat uit een volledig F1-circuit voor het testen op hoge snelheden. Voertuigen die gebruik maken van de faciliteit zijn de bekende merken Ferrari, Abarth, Maserati en vanzelfsprekend Fiats eigen autoserie.

Fiat was op zoek naar een systeem dat sneller de voertuigen autoriseert en van brandstof voorziet. Daarnaast zocht Fiat naar een oplossing om het beheer van de brandstofvoorraden op het tankstation te verbeteren. Het Tokheim ProFleet brandstofbeheersysteem, DiaLOG, heeft bijgedragen aan het stroomlijnen van het tank proces. Meer dan 200 RFID-badges zijn afgegeven aan de bestuurders om een sneller en veiliger autorisatieproces te garanderen. De medewerkers van Fiat zijn volledig opgeleid in het gebruik van de krachtige rapportage- en analysetools van DiaLOG, wat heeft bijgedragen tot een verbetering van het brandstofvoorradenbeheer, de facturatie en de timing van de leveringen aan het drukke tankstation.

.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

BP veiligheidsprijs in Duitsland

Tokheim-BP-Safety-Award

BP heeft Tokheim bekroond voor haar werk aan twee HSSE-projecten in Duitsland. Denis Thome, Tokheim Duitsland HSSE Manager, heeft een veiligheidsprijs in ontvangst genomen voor zijn aandeel in een werkgroep, die een nieuw HSSE-handboek voor BP heeft opgesteld. Het nieuw geproduceerde handboek werd geprezen vanwege het feit dat het duidelijker, beknopter en gunstiger voor BP-aannemers was. De Tokheim Service Group werd tijdens het evenement ook genomineerd voor een prijs in dezelfde categorie voor de verrichte “bijna-ongevallen” rapportage.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Succesvolle HSSE-audits in het Verenigd Koninkrijk en Ierland

Uk-ireland-health-safety

Tokheim UK behaalde onlangs een uitzonderlijke 100%-nalevingsscore voor de recente JCI HSSE audit voor het werk verbonden met het contract met Shell. JCI Regional Operations Manager Kevin Airey complimenteerde Tokheim voor het jarenlange werk om deze prestatie te bereiken en feliciteerde de organisatie met dit succes.

Tokheim Ierland is eerder dit jaar geslaagd voor de jaarlijkse DNV-controle voor de beoordeling van het veiligheidssysteem van internationale aannemers van Exxon Mobil. De hoofdconsultant van DNV, Colin Bennett, merkte op dat de normen gehandhaafd en zelfs uitgebreid zijn ten opzichte van de vorige controle.

Mark Husband, HSSE Manager van Tokheim UK & Ierland, zei: “Dit zijn uitstekende prestaties voor onze verkoop- en servicedivisie. Het toont onze vastberadenheid om ervoor te zorgen dat er volgens de hoogst mogelijke veiligheidsnormen wordt gewerkt, zodat iedereen elke dag veilig naar huis kan terugkeren. Alle betrokkenen hebben heel hard gewerkt om de HSSE-normen en prestaties jaar na jaar te verbeteren. “

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Grentheville breidt ISO 14001 accreditatie uit

Tokheim-Grentheville

De Tokheim productiefaciliteit in Grentheville, Frankrijk, heeft haar ISO 14001 accreditatie opnieuw bevestigd gekregen. De audit, die eerder dit jaar plaatsvond, erkende de continue verbetering van Tokheim met betrekking tot het milieubeheer. De internationaal erkende norm voor milieubeheer heeft vele praktische implicaties, zoals de analyse van de milieu-impact die tijdens de ontwerpfase van Tokheims brandstofpompen wordt uitgevoerd. Het proces heeft ook indirecte gevolgen voor de leveranciers van Tokheim, die worden verzocht om het afval te verminderen en milieuvriendelijke producten te ontwikkelen.

De Grentheville fabriek heeft ook geïnvesteerd in een nieuwe digitale drukkerij waar een aantal state-of-the-art commerciële printers geïnstalleerd zijn. De nieuwe faciliteit biedt een hoogwaardige en flexibele printoplossing voor het “livrei” van de tankstationapparatuur. De resistente stickers zijn afgestemd op de specifieke behoeften van tankstations; ze zijn bestand tegen olie en bieden bescherming tegen UV-straling, temperatuurwijzigingen en krassen.

Tokheim-Grentheville-print

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

ISO 9001 kwaliteitscertificering

ISO 9001

Tokheim heeft het genoegen om aan te kondigen dat de Tokheim Service Group in Duitsland, alsook Tokheim Service in Zwitserland. Beiden zijn geslaagd voor hun ISO 9001 audits die in maart 2013 plaatsvonden. ISO 9001 is de internationaal erkende norm voor het kwaliteitsbeheer van bedrijven.  Deze norm geldt voor de processen die de door Tokheim geleverde producten en diensten maken en controleren, en schrijft de systematische controle van de activiteiten voor om ervoor te zorgen dat aan de behoeften en verwachtingen van onze klanten wordt voldaan.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nationale veiligheidsdag in India

Tokheim-India-470px

Tokheim India heeft op 4 maart een cursus voor specialisten en een prijsuitreiking in het kader van de Nationale Veiligheidsdag georganiseerd. Het hoofddoel van de dag was om de deelname van werkgevers en hun werknemers aan HSSE-activiteiten te bevorderen, training over HSSE-beheersystemen op de werkplek te organiseren en werkgevers, werknemers en andere betrokkenen te herinneren aan hun verantwoordelijkheid om hun activiteiten en de werkplek veiliger en milieuvriendelijker te maken. Een aantal prijzen werden op het evenement uitgereikt aan werknemers van Tokheim voor hun uitstekende prestaties op het gebied van veiligheid. Een artikel over het evenement van Girish Kukian, Tokheim HSSE manager India, zal gepubliceerd worden in het kwartaalblad van de Indische Nationale Veiligheidsraad.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Sao Paulo onthaalt de Latijns-Amerikaanse verkoopconferentie

Precision-Brasil-training-1

Meer dan honderd deelnemers woonden in maart 2013 Tokheims Latijns-Amerika Verkoopconferentie in Sao Paulo, Brazilië, bij. Dit evenement van een week omvatte een rondleiding door de nieuwe state-of-the-art productiefaciliteiten van Precision Brasil. Daar worden brandstofpompen – speciaal ontworpen voor de unieke behoeften van de Centraal- en Zuid-Amerikaanse markten – geassembleerd en over de hele regio gedistribueerd.

Precision-Brasil-training-2

Er werden een aantal trainingsmodules en verkoopbijeenkomsten voor de afgevaardigden in het Marriot Hotel gehouden. Vertegenwoordigers uit heel Latijns-Amerika woonden de conferentie bij, waaronder distributeurs uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Peru, Honduras en Venezuela.

Precision-Brasil-training

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim zorgt voor leerbenodigdheden in Senegal

Tokheim-Senegal-1

Medewerkers van Tokheim bezochten onlangs opnieuw Gassane, een klein dorpje diep in  Senegal, om te helpen schriften en leerbenodigdheden aan de nieuwe plaatselijke school af te geven. Thierry Paluch, directeur van Tokheim Cosetam (de lokale dochteronderneming), en zijn team werden verwelkomd in het dorp door Mass Seck en andere lokale hoogwaardigheidsbekleders. Ze werden rondgeleid in de nieuwe school en een ziekenhuis in een gebied waar de dagelijkse temperaturen hoger zijn dan 40°C en de woestijnerosie de lokale bevolking dikwijls een zwaar leven bezorgt. Tijdens dit bezoek leverde Tokheim goederen af waaronder een duizendtal schriften, honderden linialen en gummen, 1000 pennen en 10.000 potloden.

Tokheim-Senegal

Dit laatste bezoek is onderdeel van een overkoepelend initiatief van Tokheim (dat tien jaar geleden is gestart) om humanitaire hulpgoederen aan gemeenschappen in Senegal te leveren.

Tokheim-Senegal-2

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim wint financiële prijs in Parijs

Thierry-Dervieux-Tokheim-470px

Thierry DERVIEUX, hoofddirecteur financiën, heeft namens Tokheim een onderscheiding in ontvangst genomen op de prestigieuze “Finance Leaders Awards” in Parijs op 18 april. Tokheim won de Gouden Trofee voor de financiële afdeling van een groeiend bedrijf, waarmee de ‘rationele benadering en methodologie in het financiële beheer van een complex bedrijf ” wordt beloond.

Finance-Awards

Voor het derde jaar bewijst deze avond eer aan het werk van vrouwen en mannen die, door hun inspiratie en leiderschap, professionele excellentie belichamen. De prijsuitreiking werd bijgewoond door meer dan 600 financieel directeurs en bankiers, managers van grote investeringsbanken, juristen, financiële experts en de pers.

Thierry-Dervieux-Tokheim-470px-3

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Beurzen

Tradeshows

We heten u, onze klanten, van harte welkom op onze stand op de volgende branche-evenementen:

Nufam, Karlsruhe

Duitsland  26-29/09/2013

NACS, Atlanta

USA 12-15/10/2013

Transport CH, Bern

Zwitserland 07-10/11/2013

Solutrans Lyon

Frankrijk 19-23/11/2013

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Versie voor afdrukken

Versie voor afdrukken hier

Previous article Next article