x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

10.08.2015

Zomer 2015 – Connect Klantennieuwsbrief

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tank Liner– lancering en veldproeven

Erdtank_300Tokheim ontwikkelt in samenwerking met Fenotec een nieuwe, innovatieve oplossing voor tankbekleding die beschikbaar is voor de petrol branche en commerciële en huishoudelijke toepassingen. Het gepatenteerde proces is aanzienlijk veiliger, sneller en goedkoper in vergelijking met de traditionele methode van tankvervanging of -renovatie.

Het proces is onbemand aangezien er geen personeel in de tank komt, wat de gezondheids- en veiligheidsrisico’s beperkt. De installatie van de Tank Liner kan in een paar dagen worden afgerond, waardoor de downtime van het tankstation aanzienlijk beperkt wordt en de impact op uw bedrijf geminimaliseerd wordt. De oplossing is tevens bijzonder kosteneffectief ten opzichte van vervanging van de tank. De Tank Liner van Tokheim is geschikt in verschillende situaties waarin een tanklek is opgetreden of een tank moet worden vervangen, wanneer een nieuw product/nieuwe brandstof toegevoegd moet worden of wanneer tankcoating onmogelijk is vanwege de hoge inwendige corrosie.

De werking in vijf eenvoudig te volgen stappen:

 1. Ter voorbereiding reinigt Tokheim de tank via een onbemand proces.
 2. De tank wordt gemeten met het Tokheim 3-D laserkalibratieapparaat en de bekleding wordt op maat van de tank gemaakt.
 3. Een beschermend matras en de bekleding worden in de tank geplaatst.
 4. De tankbekleding wordt opgeblazen om als een tweede huid van de tank te fungeren, waarbij zijn exacte grootte en vorm worden aangenomen.
 5. De tank wordt opgestart, grondig getest en geïnspecteerd door middel van vacuümlekdetectie en camerasystemen. De tank is vervolgens weer klaar voor gebruik.

tank 725 dutch

Voordelen voor de klant en zijn bedrijf:

 • Veiligheid
 • Kosten
 • Timing
 • Upgrademogelijkheden
 • Flexibiliteit

De tankbekledingsoplossing van Tokheim is met succes uitgerold in een groot aantal landen in Europa.

30 IMG_0812

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim lanceert mobiele betaaloplossing

16 mobileTokheim, een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van oplossingen voor de petrol branche, heeft het genoegen om aan te kondigen dat zij haar innovatieve mobiele betaaloplossing heeft gelanceerd, waarvoor de eerste proef-tankstations in Nederland zijn ingezet. De Tokheim mobiele betaaloplossing verandert de klassieke tankpas of contante betaling in een moderne en flexibele tank-app die nieuwe manieren biedt om de interactie met de klant te verbeteren.

De app voor mobiele betaling biedt consumenten een snelle en veilige manier om de brandstof te betalen, hun historische gebruik te bekijken en automatisch elektronische bonnen op hun smartphone te ontvangen. Met inachtneming van de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften voor tankstations, kan de consument het volledige betalingsproces op zijn mobiele telefoon vanuit zijn auto afhandelen.

De bakentechnologie gebruikt door Tokheim zal de tankervaring nog verder verrijken. Bakens zullen een welkomstbericht naar de smartphone bij aankomst op het station genereren en de locatie van de brandstofpomp op de mobiele telefoon bevestigen.

Beveiliging en privacy zijn volledig gegarandeerd aangezien er geen kaartnummers of gevoelige persoonsgegevens op de smartphone worden opgeslagen.

De Tokheim cloud-gebaseerde mobiele betalingsserver, COMPASS, beheert het hele proces en staat in wisselwerking met Tokheims toonaangevende brandstofretail-automatiseringssysteem, Fuel POS, voor de tankstationactiviteiten en de rapportage. COMPASS zendt de financiële transacties tevens naar  Tokheims betalingshost, OASE, voor verdere verwerking van de autorisatie.

Volgens Kurt Dillen, General Manager Systems & Electronics Business Unit: “Tokheim is voortdurend bezig met het verkennen van nieuwe technologieën om een ​​naadloze en plezierige tankstationervaring voor de klanten te scheppen. De mobiele technologie heeft de manier veranderd waarop we naar onze omgeving kijken, en het tankstation vormt daar geen uitzondering op. Ons primaire doel is meerwaarde bieden aan bestaande en nieuwe klanten en eindgebruikers door vereenvoudiging van het proces en het verminderen van de tijd aan de pomp. Wij zijn van mening dat deze oplossing zal helpen om de tankervaring van de klanten aanzienlijk te verbeteren.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim versterkt haar veiligheidscultuur

33 SAM_7038

Als onderdeel van de continue verbeteringsstrategie van ons bedrijf, implementeren en ondersteunen wij diverse initiatieven en programma’s om onze veiligheidscultuur en haar doelstellingen te versterken. Dit omvat de regelmatige opleiding van onze medewerkers en aannemers, de bevordering van een pro-actieve benadering van de veiligheid en de erkenning van succesvolle en veilige prestaties.

33 SAM_7042Met dit in gedachten, deed Tokheim met de ‘Safety Day’ van Shell mee. Dit wereldwijd gehouden jaarlijkse evenement helpt werknemers en contractanten van Shell om de veiligheidscultuur te versterken door ideeën, best practices en gemeenschappelijke ondersteuning te delen. Het thema dit jaar was “Intervene”, met nadruk op de betekenis van de ingrepen en op het bewustzijn onder de eerstelijnswerkers om gevaarlijke en risicovolle situaties te voorkomen.

In mei namen een ​​paar honderd medewerkers van Tokheim deel aan de Shell Safety Day, met buitendienst- en kantoormedewerkers die deelnamen aan opleidingen en educatieve sessies in verschillende landen over de hele wereld.

Naar aanleiding van de best practices zijn de volgende punten geïdentificeerd en lokaal gedeeld:

 • Polen: evacuatie uit een voetuig, brand blussen en EHBO-oefeningen met de plaatselijke brandweer.
 • Bulgarije: brandblusoefening.
 • Slowakije: risico’s op de bouwplaats en lessen getrokken uit ongevallen.
 • RSA: educatieve sessies over hoe de risico’s voor een eindgebruiker op een tankstation verminderd kunnen worden.
 • Frankrijk: discussie over “ingrijpen” bijgewoond door Tokheim CEO, Baudouin de la Tour.
 • Duitsland: reddingsprocedures  in besloten ruimtes en het op hoogte werken in overeenstemming met de onbemande ingangsoefening bij tankbekleding.
 • Benelux: diverse educatieve sessies over de Life Saving Rules en verkeersveiligheid gecombineerd met een workshop waarbij men zelf een nieuwe poster maakte van één van de Life Saving Rules. Lees het complete verslag van de dag hier.

33 SAM_7046De Shell Safety Days bieden beide bedrijven en hun werknemers in de hele wereld een uitstekend platform voor het delen van gemeenschappelijke praktijken en lessen geleerd uit de beste voorbeelden binnen de branche. Dit stelt beide bedrijven in staat om hun toch al sterke veiligheidscultuur verder te verbeteren.

Veiligheidskampioen

Alexander Metzger van Tokheim Duitsland is door Shell en Johnson Controls bekroond met de titel “Veiligheidskampioen” voor het herkennen van een defecte tankleiding en de vervanging ervan met inachtneming van de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.

 

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim verwelkomt nieuwe GM in Duitsland

Jochen Schraff, Sales & Service General Manager, Tokheim Germany

Jochen Schraff, Sales & Service General Manager, Tokheim Duitsland

In de afgelopen jaren heeft Tokheim in haar activiteiten in Duitsland geïnvesteerd en deze versterkt en getransformeerd. Na de overnames van een aantal dienstverlenende bedrijven, is Tokheim doorgegaan met het versterken van haar positie als marktleider en het leveren van een nóg betere product- en service-ervaring aan haar klanten.

Om de grotere zakelijke kansen in Duitsland verder te optimaliseren, is Jochen Schraff begin 2015 als Sales and Service General Manager voor Duitsland aangesteld en heeft hij sindsdien nieuwe initiatieven en veranderingen in het bedrijf geïmplementeerd.

We hebben Jochen gevraagd ons een korte introductie van zijn achtergrond, carrière en toekomstplannen te geven.

Vertelt u ons over uw professionele achtergrond voordat u bij Tokheim kwam.

“Ik ben opgegroeid in Augsburg, Beieren, waar ik ook ben afgestudeerd met een graad in de Wiskunde en Economie aan de Universiteit van Augsburg. Ik begon mijn professionele carrière bij WashTec, de leider van de Europese autowasindustrie. In de afgelopen 18 jaar heb ik diverse managementfuncties binnen Projects, Product, Sales and Service bij WashTec bekleed. In de drie jaar voordat ik het bedrijf heb verlaten, was ik verantwoordelijk voor de Sales & Service Division voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Tijdens mijn loopbaan heb ik verschillende raakpunten met Tokheim gehad en ik kijk ernaar uit om te werken voor een succesvolle onderneming in een wereldwijde omgeving.

Wat zijn uw belangrijkste prioriteiten in deze nieuwe rol en bij wat voor soort projecten zult u betrokken zijn?

“Het eerste doel was om de verschillende verkoop- en servicebedrijven samen onder één managementteam met gemeenschappelijke systemen, processen en cultuur te brengen. Als onderdeel van de verandering hebben we ook besloten om het bekende Tokheim Quality logo als een gemeenschappelijke merknaam in Duitsland toe te passen.

De bedoeling is om het gevestigde en succesvolle model te kopiëren door een toegewijde Sales and Service Division (SSD) in Duitsland te ontwikkelen, de omzet verder te verhogen, de relatie met onze klanten te verbeteren en Tokheim leider te maken in de vier takken waarin zij werkzaam is: Brandstofpompen, Systemen, Bouw-/projectbeheer en Service.

Ik ben zeer enthousiast over mijn nieuwe functie en de onderneming en ik twijfel er niet over dat de veranderingen die we doorvoeren ervoor zullen zorgen dat we producten van de hoogste kwaliteit en toegevoegde waarde aan de bedrijven van onze klanten en partners kunnen leveren.”

We wensen Jochen veel succes met zijn nieuwe functie bij Tokheim.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe heavy duty brandstofpomp gelanceerd

23 Q310 200lpm 2Tokheim heeft een nieuwe super heavy-duty brandstofpomp gelanceerd die diesel met 200 liter per minuut (LPM) kan afgeven en die gericht is op diverse sectoren, zoals snelwegtankstations met een hoge omloopsnelheid en marine-, off-road, mijnbouw-, spoor- en landbouwmachinesstations. Dit aanbod is revolutionair, want het biedt deze marktsegmenten de prestaties gegarandeerd door de geavanceerde Tokheim Quality Meter, samen met de veiligheid, betrouwbaarheid en uniforme gebruikerservaring geboden door een retail-brandstofpomp.

De Q310 200 LPM is in 2014 op de Uniti Expo in Stuttgart, Duitsland, tentoongesteld en sindsdien zijn verschillende succesvolle installaties in heel Europa en Afrika uitgevoerd, met uiterst positieve feedback van tevreden klanten.

De Q310 200 LPM behoudt alle kwaliteitskenmerken van de standaard 310 Quantium die altijd al een populaire keuze onder onze klanten is geweest.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

AdBlue voor personenauto’s van Tokheim

470newAdBlue_00005_full backgroundTokheims ATEX-goedgekeurde AdBlue® dispensers aangepast voor Light Vehicle (LV) toepassingen zijn nu actief op verschillende locaties in Europa als gevolg van de Euro 6-wetgeving die sinds september 2014 van kracht is.

Ter aanvulling van de AdBlue® LV-dispenser voor personenauto’s op het tankstation, is de compacte 1.000 liter AdBlue® ATEX-goedgekeurde tank klaar voor lancering op de markt. Het AdBlue® LV-dispenserassortiment plus tank wordt naar verwachting een populaire keuze van onze klanten, aangezien de brandstofverkopers hun tankstations in afwachting van de strengere emissielimieten van Euro 6c voorbereiden.

Tokheim streeft ernaar om vooruitstrevend te zijn in het verstrekken van geavanceerde producten aan de petrol branche en dat geldt ook voor de Adblue oplossingen. De nieuwste ontwikkeling van de Light Vehicle dispenser is een gedegen bewijs van ons streven naar oplossingen die veilig, betrouwbaar en van de hoogste kwaliteit zijn voor de opkomende behoeften van tankstations.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuw groter LCD-scherm

new heavy dutyIMG_1228 copyTokheim introduceert een nieuw groter LCD-scherm met hoog contrast voor de Quantium 510 brandstofpomp. Na erkenning van de behoeften en eisen van de branche, zal het verbeterde scherm onze klanten cijfers van grotere afmetingen evenals een grotere ruimte voor de eenheidsprijs en de transactiewaarde bieden. Dankzij de mogelijkheid van maximaal 7 cijfers voor een transactie en 5 cijfers voor de eenheidsprijs kunnen voor valuta met een hogere eenheidsprijs nauwkeurigere waarden worden weergegeven, terwijl de cijfers van groter formaat voor een betere en duidelijkere zichtbaarheid voor de eindgebruiker zorgen.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

ProGauge gamma ondersteunt ENI Italië

ENI Tokheim0518Tokheim is verheugd aan te kondigen dat zij een belangrijk contract in Italië heeft veiliggesteld. ENI, een van Italië’s grootste tankstationnetwerken, heeft Tokheim gekozen voor de levering van haar nieuwste wetstockmanagementoplossingen voor de komende drie jaar. Tokheim ProGauge, het merk gewijd aan het leveren van een complete serie milieu- en wetstockmanagementoplossingen, zal het netwerk van ENI tankstations met zijn innovatieve tankmeters, sondes en consoles uitrusten.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Een nieuw station gebouwd in Italië

iper-gallery-1Tokheim is geselecteerd om een ​​nieuwe turnkey project voor Iper, één van Italië’s grootste hypermarktketens te leveren. Tokheim is gecontracteerd voor het projectbeheer van de bouw van het tankstation, alsmede voor de levering van de nieuwste tank- en betaalapparatuur.

Het nieuwe  station zal worden uitgerust met Tokheims Quantium 510 dispenser, uitgerust met het alles-in-een 17″ multimediascherm en TQC-VGA telwerk. Het station zal ook profiteren van Tokheims volledig geïntegreerde point-of-sale systeem, Fuel POS, en de outdoor Crypto VGA betaalterminals.

Het tankstation zal zich in de buurt van het Arese Shopping Centre bevinden, dat momenteel in ontwikkeling is in Milaan, Italië. Het zal het grootste, in één fase gebouwde winkelcentrum in Italië zijn, met een oppervlakte van 92.000 vierkante meter. Het centrum zal bezoekers aantrekken uit de rijkste en meest welvarende bevolkingsgroepen in Noord-Milaan, het merengebied en Zwitserland.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe pompen op twintig stations van Penny Petroleum

20 UK 470 IMG_0959.JPGTokheim heeft het genoegen om aan te kondigen dat de nieuwe Penny Petroleum stations nu allemaal zijn uitgerust met Q510 Tokheim dispensers compleet met Automatische Temperatuurcompensatie (ATC). De bestaande stations, uitgerust met de recent geïnstalleerde pompen voorafgaand aan de overname, zijn  naderhand uitgerust met ATC.

Penny Petroleum, exploitant van meer dan 30 Esso, Jet en Golf tankstations in het Noord-Oosten van Engeland en Schotland, heeft altijd een vaste plaats in de top 10 van de Top Indy Retailers in het Verenigd Koninkrijk ingenomen.

De relatie tussen Tokheim en Penny Petroleum is altijd al duurzaam geweest aangezien beide bedrijven al meer dan 20 jaar een hechte werkrelatie onderhouden.

Volgens Penny Petroleum MD David Penny, “ATC is een must in ons deel van de wereld en het is zinvol dit systeem te implementeren als er nieuwe pompen worden geïnstalleerd”.

Het imago van Penny Petroleum is nu verbeterd door het gebruik van volledig roestvrijstalen panelen op alle brandstofpompen, ongeacht het verkochte brandstofmerk. Het gemak van de stickervervanging was een overweging bij deze beslissing, omdat er geen schilderwerk ter plekke nodig zal zijn als van brandstoflevering wordt veranderd.

20 UK 200 IMG_0965.JPGDavid Penny, winnaar van het Beste Tankstation met vergunning om alcohol te verkopen bij de Forecourt Trader Awards in 2014, bevordert de verkoop van levensmiddelen en dranken op het tankstation. De geinstalleerde Tokheim T-Media schermen op de meeste Penny Petroleum tankstations zullen het Londis winkelaanbod verder aanprijzen.

De Tokheim kwaliteitsproducten en -diensten helpen Penny Petroleum om haar zaken operationeel te maken met lagere interventietarieven en een deskundig team om wanneer nodig betrouwbare en  deskundige ondersteuning te bieden.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Levering van apparatuur aan Booths Group

Booths 470 UK IMG_0948 .JPGBooths, een van de grootste retailers in het noorden van Engeland, heeft Tokheim gekozen voor de levering van Tokheim brandstofpompen, besturingssystemen, Fuel POS betaalpunten, installatie en ondersteunende diensten.

Na een merkwijziging van BP naar  Shell, had de supermarkt van Booths in Longridge, UK, behoefte aan een verversing van haar apparatuur en een transformatie van de branding.

Na een merkwijziging van BP naar  Shell, had de supermarkt van Booths in Longridge, UK, behoefte aan een verversing van haar apparatuur en een transformatie van de branding.

Aangezien Booths slechts één tankstation heeft en gezien het feit dat de eigenaren onervaren waren met een project van deze omvang, hadden ze een partner nodig voor een one-stop-shop voor alle benodigde apparatuur en installatiewerkzaamheden.

Op zoek naar een concurrerend aanbod, werd uiteindelijk Tokheim UK gekozen om Booths van deskundige kennis en professionele begeleiding gedurende het besluitvormingsproces te voorzien.

Onder de aan de klant aangeraden en vervolgens ingevoerde veranderingen vielen de installatie van Automatic Temperature Compensation (ATC), het Fuel POS betaalpunt en het FLOW Back Office systeem ter vervanging van de eerder geïnstalleerde apparatuur. Het Tokheim UK team beheerde het project van begin tot eind met minimale vertraging of onderbreking van de verkoop op het tankstation. Het ervaren projectbeheer dat tot de efficiënte installatie van moderne apparatuur heeft geleid en de betrouwbare back-up steun hebben een belangrijke impuls aan het Booths tankstation en bedrijf gegeven.

Als gevolg van het succes met het Longridge tankstation, zijn momenteel andere locaties gepland om in de toekomst samen te werken aan de volledige ontwikkeling van nieuwe tankstations. Tokheim is verheugd om opnieuw met Booths aan nieuwe projecten samen te werken en we kijken uit naar de verdere ontwikkeling van dit gewaardeerde partnerschap.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

AS24 project in Turnhout

AS24 235 IMG_69181-1024x499AS24, één van de belangrijkste dieselleveranciers van aannemers van goederenvervoer in Europa, koos voor Tokheim om een ​​nieuw truckstation in Turnhout, België te bouwen. De locatie van het station was een stuk braakliggend land, zodat alle aspecten van de bouw besproken en grondig gepland moesten worden, waardoor de taak zeer complex en uitdagend was. Het ontwerp, de grondleidingen, de nieuwe brandstofpompen evenals de LED-verlichting werden volledig ontwikkeld, geleverd, geïnstalleerd en als project beheerd door Tokheim als hoofdaannemer.

Het nieuwe truckstation is uitgerust met een scala aan innovatieve Tokheim Quantium brandstofpompen, met inbegrip van de 510 high-speed diesel- en de 110 AdBlue en dieselmodellen. De Quantium brandstofpompen zijn geleverd met roestvrij stalen bekledingspanelen die een langdurige weerbestendige oplossing en een professionele uitstraling bieden.

Dankzij de inzet en betrokkenheid van de servicetechnici en projectmanagers van Tokheim, werd het station binnen 3 maanden voltooid en geopend om in gebruik genomen te worden.

Bart Wouters, Sales Manager van Tokheim België zei: “We zouden graag van deze gelegenheid gebruik maken om AS24 te bedanken voor hun vertrouwen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van Tokheim producten en oplossingen en we kijken uit naar het leveren van toegevoegde waarde en prestaties aan hun bedrijf.”

Dirk Lavreys, Technical Manager van AS24 voor de Benelux en Scandinavië zei: “We zijn zeer tevreden om samen met Tokheim aan dit project gewerkt te hebben. Tokheim heeft volledig haar expertise en projectbeheervaardigheden als hoofdaannemer van het nieuwste trucktankstation van AS24 bewezen.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim verzorgt de brandstof voor de luchthaven van Genève

31 235 CH 20140227_114700Tokheim is gekozen voor het uitrusten van een volledig nieuw station op Geneva International Airport in Zwitserland. Genève, een van de Europese luchthavens die meer dan 15 miljoen passagiers per jaar verwerkt, heeft Tokheims producten van topkwaliteit gekozen om de tankbehoeften van hun catering- en bagagevoertuigen, containerladers, boordtrappen voor passagiers en bussen evenals tankwagens voor vliegtuigen te ondersteunen.

CH 235 newSAM_0532.JPGHet tankstation zal een reeks Quantium dispensers gebruiken – het multiproduct 510 model en AdBlue, met inbegrip van ‘best in class’ componenten, zoals Tokheims brandstofmeter (TQM), telwerk (TQC) en pomp (TQP). Het Tokheim ProFleet DiaLOG geïntegreerd brandstofmanagementsysteem, ontworpen voor de fleet- en commerciële sector, zal de luchthaven van Genève in staat stellen om haar wetstock en brandstofvoorraden effectief te beheren. Het eenvoudig te gebruiken en te betreden webgebaseerde DiaLOG-portaal zal gegevens verzamelen uit de brandstofpompen op het station en analyse mogelijk maken vanaf een desktop, tablet of telefoon, wat ook maar het meest geschikt is voor de klant.

 

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Rompetrol Roemenië kiest voor Tokheim UK Ltd

Tokheim is verheugd om aan te kondigen dat na een lang en complex aanbestedingsproces, zij gekozen is voor de levering en installatie van Quantium dispensers aan Rompetrol, een van de gevestigde oliemaatschappijen in Roemenië en de Zwarte Zee. Tokheims topproduct, de multiproduct brandstofpomp Quantium 510, zal in het gehele Rompetrol netwerk van 747 vestigingen in Roemenië geïnstalleerd worden.

De gunning van de opdracht bevestigt de uitstekende zakelijke relatie tussen de twee bedrijven en bevestigt Tokheims positie als enige brandstofpompleverancier van Rompetrol.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

ProGauge introduceert de nieuwe console

6 MAGLINK LX 235 white largeHet ProGauge team is verheugd de lancering van de nieuwe MagLink LX console te presenteren.

MagLink LX is een systeem met talrijke functies gebaseerd op een Linux-platform, dat een nieuwe benadering van het milieutoezicht en tankmeetoplossingen presenteert. MagLink LX is niet alleen rijk qua functies maar ook flexibel qua ontwerp, waardoor Tokheim kosteneffectieve oplossingen aan haar nieuwe en bestaande klanten kan bieden.

“We hebben MagLink LX met succes bij een aantal grote klanten van Tokheim geïnstalleerd. Het systeem is uiterst betrouwbaar en werkt volgens de hoogste verwachtingen van onze klanten ” aldus Stefano Scatena, General Manager van de Tokheim ProGauge bedrijfstak.

MagLink in een oogopslag
 • Beheert tot wel 32 tanks.
 • De functies omvatten:lekdetectie (dynamisch en statisch), debieten, trends, registratie van historische gebeurtenissen/alarmen, afstemming, enz.
 • Gebeurtenisregistratie via de micro-SD-kaart.
 • Webtoegang op afstand.
 • Wifi-mogelijkheid.
 • 7″ resistieve kleurentouchscreen-display.
 • Veilig en gemakkelijk te programmeren via webgebaseerde interface.
 • Linux besturingssysteem.
 • Industriestandaard POS-communicatieprotocollen.
 • Meertalige ondersteuning.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Best-in-class: Crypto VGA PCI-certificering

Tokheim streeft er altijd naar om leider te zijn in het leveren van veilige oplossingen aan haar klanten en branche.

18 _00003_fullDe Crypto VGA was de eerste outdoor betaalterminal voor brandstoffen die PCI PTS POI 3.x OEM PED & UPT gecertificeerd was. Nu is deze certificering uitgebreid tot SRED/Open protocollen. SRED (Secure Reading and Exchange of Data) is een belangrijke voorwaarde om de veiligheid te maximaliseren en de gegevens van de kaarthouder te beschermen,  en maakt implementatie van echte Point-to-Point encryptie-oplossingen (P2PE) mogelijk.

De Crypto VGA hardware voldoet aan de nieuwste PCI-eisen, en het toevoegen van PCI PTS POI 4.x is simpelweg een kwestie van het uitvoeren van een software-upgrade.

De toepasselijke certificeringsupdates maken deel uit van Tokheims continue verbetering, in overeenstemming met onze strategie van het verstrekken van ‘best-in-class’ veiligheid en het bieden van een langere levensduur van de Crypto VGA – dit alles in het voordeel van onze klanten.

 

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe I/O-functies voor DiaLOG

DiaLOG, ontworpen voor fleet- en commerciële bedrijven van elke omvang, is een vertrouwd en beproefd brandstofbeheersysteem waarmee een effectievere brandstofcontrole mogelijk is. Naar aanleiding van feedback die gewezen heeft op de nieuwste behoeften van commerciële wagenparkbeheerders om te weten wat er in en rond hun brandstofdepots gebeurt, heeft DiaLOG een upgrade ondergaan.

7 DiaLog_00001_full 470

Het DiaLOG brandstof managementsysteem biedt nu integratie van een input/output-box (I /O-box) die gebruikt kan worden om over uitgebreide waarschuwingsfuncties te beschikken:

 • Ingangen kunnen gebruikt worden om een ​​gebeurtenis te activeren die geconfigureerd kan worden om als een waarschuwing behandeld te worden.
 • Uitgangen kunnen gebruikt worden om diverse functies te activeren, zoals een alarmbel wanneer een alarm wordt opgewekt.

De I/O-box wordt door DiaLOG bestuurd via het TCP/IP-netwerk, verbonden met een Ethernet-switch. Elke DiaLOG-terminal met netwerkconnectiviteit met een ​I/O-box kan dit beheren. Als één I/O-box niet voldoende is, kunnen meerdere boxen gebruikt worden om het aantal ingangen en uitgangen op te voeren, met een maximum van 4 per terminal.

De extra functies van de DiaLOG zullen de operatoren beter verbinden met activiteiten binnen hun brandstofdepot – nog zo’n innovatieve oplossing van Tokheim.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

De toekomst van tankstationbeheer met Station Manager 365

Met genoegen kondigt Fairbanks aan dat hun nieuwste ontwikkeling, Station Manager 365, geïntroduceerd op de Forecourt Show in Birmingham in april, later dit jaar zijn debuut in het Verenigd Koninkrijk zal maken.

1 real time 235

Het systeem dat voor zowel nieuwe als bestaande klanten beschikbaar is, geeft volledig inzicht in en controle over uw bedrijf, om u te helpen uw tankstations effectiever te beheren. Station Manager 365 235ppiStation Manager 365, de toekomst van het tankstationbeheer, zal grote voordelen voor uw tankstations met zich meebrengen, inclusief de mogelijkheid om het tankpistooldebiet te controleren en/of de prijzen van de concurrenten te volgen.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Twee belangrijke spelers in de sector doen zaken met Fairbanks

TOPAZ FORECOURT 470 FOR TOKHEIMTwee belangrijke spelers in de sector doen zaken met Fairbanks.

Fairbanks is verheugd om nieuwe overeenkomsten met Topaz Energy Group Limited en Motor Fuels Group aan te kondigen. Sinds 1 juni heeft het grootste brandstof- en conveniencemerk van Ierland, Topaz Energy Limited, geprofiteerd van continue brandstof beheer bescherming van de 124 stations die het bedrijf bezit na een nieuwe vijfjarige overeenkomst met Fairbanks ondertekend door Topaz Retail Director, Sean Moriarty.  Als onderdeel van de overeenkomst, heeft Topaz het extra voordeel van het gebruik van de innovatieve, nieuw ontwikkelde Station Manager 365 toegevoegd.

Dit intelligente webgebaseerde systeem met zijn gebruiksvriendelijke interface is ontworpen om de tankstationsinformatie op eenvoudige wijze te interpreteren en te presenteren. Station Manager 365 is compatibel met elke laptop, tablet of smartphone, wat betekent dat het Topaz team de activiteiten gemakkelijk op afstand kan controleren door middel van toegang tot real-time gegevens wanneer deze nodig zijn.

2 Fairbanks MFG Jeremy Clarke

Jeremy Clarke, MD van Motor Fuels Group

Tevens heeft Motor Fuels Group, de tweede grootste tankstationbeheerder in het Verenigd Konkinkrijk, het brandstof management voor nog eens drie jaar aan Fairbanks toegekend. Het contract, ondertekend door Jeremy Clarke, directeur van MFG, ging van start in februari dit jaar. MFG, die 287 stations beheert, heeft gekozen voor het premium serviceniveau van Fairbanks dat volledige data-analyse door het Fairbanks team, waarschuwingen inzake nachtelijk verlies, remote alarmmanagement, jaarlijkse pompmeetcontroles, DSEAR risicobeoordeling en tekeningen van gevaarlijke gebieden omvat.

Fairbanks zal de gegevens die in real-time van de pompen en tanks afkomstig zijn over de netwerken van zowel Topaz als MFG verzamelen en centraliseren via de iBank van Fairbanks, een compact hardware-apparaat dat in de backoffice van het tankstation is geïnstalleerd. Deze informatie wordt vervolgens gehost in de Fairbanks ‘Cloud’ – een veilig middel voor het opslaan van real-time data, dat direct en gemakkelijk te bereiken is door tankstationmanagers. Een toegewijd team van Fairbanks analisten zal de informatie verwerken om probleempunten te identificeren – zoals lekkages en/of brandstofdiefstal – en zal alle daaropvolgende onderzoeken beheren om de bron en de snelst mogelijke oplossing te vinden, terwijl zorg gedragen wordt voor de beste bescherming van het milieu en het verminderen van het risico van brandstofverliesincidenten.

“We zijn verheugd deze overeenkomst met de tankstations van Topaz zeker te hebben gesteld na drie succesvolle jaren van service voor hun dealernetwerk. Fairbanks heeft momenteel veel succes op de Ierse markt nu reeds contracten met Applegreen en Maxol zijn afgesloten. We zijn ervan overtuigd dat de invoering van de Station Manager 365 voor verdere groei van ons marktaandeel in deze continu evoluerende sector zal zorgen,” aldus Tony Mills, Global Sales en Marketing Director van Fairbanks.

2 Fairbanks MFG Steve Jones small

Steve Jones, MD van Fairbanks

“We zijn erg blij om  de klant MFG voor nog eens drie jaar te behouden. Bij Fairbanks zijn we er trots op dat we het hoogste niveau van klantenservice bieden en ik ben er zeker van dat we deze standaard zowel nu als in de toekomst aan MFG kunnen leveren.” voegde Steve Jones, Managing Director van Fairbanks hieraan toe.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

John Harley met pensioen na 20 jaar

John Harley

John Harley

Eerder dit jaar nam Tokheim dierbaar afscheid van John Harley, die na 20 succesvolle jaren als Factory Manager van The Dispenser Manufacturing Centre (DMC) in Dundee, Schotland met pensioen ging.

John begon zijn carrière bij het bedrijf, aanvankelijk bij de RPS Division van Schlumberger, in september 1995 nadat hij eerder in de elektronica-industrie had gewerkt.

Dankzij zijn schat aan kennis over productie-activiteiten en managementvaardigheden in het veld konden hij en zijn team het bedrijf naar nieuwe hoogten brengen. Het hedendaagse succes van het DMC is het bewijs van de blijvende inzet van John om een veilige, kostenefficiënte werking te creëren met focus op het produceren van producten van de hoogste kwaliteit onder het motto “De klant is koning ‘.

Bill Arundel, Tokheim Group Sales en Marketing Director zei van John, “Al onze klanten die John hebben ontmoet, onze partners en onze Sales and Service Division General managers hebben enorm veel respect en genegenheid voor hem. Het is niet zo eenvoudig om zo’n onderscheiding te ontvangen. Het moet verdiend en gehandhaafd worden om blijvend succes te leveren. John heeft daar altijd voor gezorgd.” John zal genieten van zijn pensioen door meer tijd door te brengen met zijn familie, waaronder zijn vijf kleinkinderen, en door vele voetbalwedstrijden bij te wonen.

Terwijl Tokheim afscheid neemt van John, verwelkomen wij zijn opvolger Ken Scobie als Factory Manager. Ken, die al vele jaren bij Tokheim werkt, en samen met John gedurende zijn hele carrière werkte, overdenkt: “We zullen allemaal John gaan missen en het is onze plicht om voor de zaken te zorgen die hij 20 jaar verzorgd heeft.” Met een solide werkervaring in verschillende productiebedrijven (farmaceutica, ruimtevaart, meubels en whisky), trad Ken in 1999 bij DMC in dienst als Financial Controller.  Zijn functie veranderde over de jaren, met financiële verantwoordelijkheid voor Tokheims productie-activiteiten en meer recentelijk voor de UK & Ireland Sales & Service-afdelingen. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie en geloven dat hij de hoogste productie- en leveringsmaatstaven voor onze klanten en de branche zal handhaven.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheims technici - nu digitaal verbeterd

8 tablet 235 31Het verbeteren van de efficiëntie van de dagelijkse activiteiten van onze onderhoudsmonteurs is een van de belangrijkste redenen van het feit dat Tokheim een uitstekende, toonaangevende klantenservice blijft leveren. Met dit in gedachten, heeft Tokheim begin 2015 haar onderhoudsmonteurs in Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg, Italië en het Verenigd Koninkrijk met tablets uitgerust.

De tablets verbinden de technici met behulp van geavanceerde apps met onze Customer Service Centers, door een rechtstreekse communicatielijn voor alle onderhoudswerkzaamheden te creëren.  De informatie wordt in real-time geüpload en uitgewisseld tussen onze Customer Service Centers en de tablets, waardoor de monteur naar de interventie kan navigeren, het verlangde onderhoud kan uitvoeren en eventuele follow-up acties zo snel en efficiënt mogelijk kan voltooien.

De gebruiksvriendelijke interface stelt onze monteurs in staat om alle ingrepen in hun gebied te bekijken, waarbij specifieke en gedetailleerde informatie over de gerapporteerde kwestie wordt weergegeven. Eenmaal op de plek aangekomen, kan de monteur de tablet gebruiken om de ingreep van begin tot eind met behulp van vele functies te rapporteren, zoals het nemen van foto’s als referentiemateriaal of het gebruik van de messenger-functie om in real-time instructies naar de Customer Service Centers te verzenden en te ontvangen.

Aangezien gezondheid en veiligheid tot de hoogste prioriteit van Tokheim behoren, zijn tablethouders in de bedrijfsauto’s geïnstalleerd, wat tevens een praktische oplossing is om onderweg de batterijlading van de tablet te behouden.

De invoering van de tablets is zeer goed ontvangen door de monteurs van Tokheim, die profiteren van de functionaliteit die deze digitale oplossing voor hun dagelijkse activiteiten meebrengt. Het uitvoeren van taken is eenvoudiger en effectiever gemaakt, terwijl aan onze klanten een efficiëntere dienstverlening en een kortere downtime van hun tankstation worden geboden.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Online rijveiligheidscursus voor Tokheim technici gestart

9 online training_00031_full 470Tokheim heeft een online cursus gewijd aan de rijveiligheid ontwikkeld.

Met meer dan 2.000 onderhouds- en bouwtechnici die dagelijks op pad zijn, is de rijveiligheid een van de hoogste prioriteiten van Tokheim om ervoor te zorgen dat onze mensen elke dag veilig aankomen op de werkplek en veilig weer naar huis terugkeren. De online cursus behandelt de belangrijkste risico’s op de weg, risico’s die specifiek zijn voor servicewagens, de do’s en don’ts en gepast weggedrag wanneer voor Tokheim wordt gewerkt. De cursus is beschikbaar in verschillende talen en wordt in alle bedrijven van Tokheim geïmplementeerd. De cursus zal ook beschikbaar zijn voor onze partners en onderaannemers.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

HSSE accreditaties voor Tokheim

235 Tokheim Dundee 767HSSE ISO 9001 certificeringen opnieuw geaccrediteerd  voor Tokheim fabricagecentra in Bladel, Nederland en Grentheville, Frankrijk

Tokheim Dispenser Manufacturing Centre in Dundee, UK en Tokheim Verkoop- en Servicedivisie in Tsjechië behalen certificering voor OHS 18001 (Beheersysteem voor gezondheid en veiligheid op het werk)

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim in de cloud verenigd

Tokheim heeft de Microsoft Office 365 Suite for Business gekozen als haar nieuwe wereldwijde samenwerkingsplatform. De nieuwe cloud-gebaseerde oplossing biedt een unieke gelegenheid om alle verschillende bestaande oplossingen binnen de Tokheim Group te verenigen, wat de samenwerking tussen de talrijke Tokheim afdelingen en werknemers over de hele wereld verbetert en waardoor van de nieuwste, door Microsoft geleverde “cloud” innovaties kan worden geprofiteerd.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Centraal logistiek magazijn viert 1 jaar

Onlangs vierde Tokheim Duitsland het eenjarig bestaan ​​van het nieuwe Centraal Logistiek Magazijn. Opgericht in Halle nabij Leipzig, Duitsland, bundelt dit magazijn de serviceonderdelen die voorheen in acht verschillende regio’s in Duitsland ondergebracht waren door de Over-Night-service direct in de servicewagens uit te voeren. Dit is een belangrijke stap voorwaarts die voor de efficiëntie van onze logistieke activiteiten en een betere dienstverlening aan onze klanten zorgt en een platform voor groei en verdere efficiëntie voor Tokheim Duitsland biedt.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim steunt lokale kampioen

235 rory.skinnerTokheim heeft het genoegen om de verlenging van de sponsoring van Rory Skinner aan te kondigen. Rory, 13 jaar oud, gaat naar school in de buurt van het Dundee Manufacturing Centre, UK. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de huidige Aprilia Superteens motorfietskampioen, die op dit moment meedoet aan de Europese rondes van de Red Bull MotoGP Rookies Cup als enige vertegenwoordiger van Groot-Brittannië.

U kunt de voortgang van Rory in de Red Bull MotoGP Rookies Cup volgen op

www.roryskinner.com

Veel succes gewenst, Rory!

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Product training in Spanje en Zuid Amerika

spain training 235In maart 2015 heeft Tokheim ProGauge de scholing in Zuid-en Latijns-Amerika verzorgd via diverse trainingssessies met distributeurs en klanten:

 • In Bolivia met onze distributeur ‘Iporre’ voor de “Agencia Nacional de Hidrocarburos”
 • In Paraguay voor Puma Energy met Tokheim distributeur Smart
 • In Argentinië, Tokheim en onze distributeur, Nieri SLR, voor de “Asociación de Operadores de YPF”, Petrobras en Axion
 • In Uruguay met Mentes
 • In Chili met onze distributeur Pesamatic en Adquim voor Copec

ES 235 2-2

Van februari tot april 2015 heeft Tokheim Spanje de training over de nieuwe functies van Fuel POS voor hun grote klant, Disa, verzorgd. De training vond plaats in meer dan 11 steden over het hele Spaanse schiereiland en de Canarische Eilanden. De aanwezigen waren de Service Station Managers, Area Managers en degenen die verantwoordelijk zijn voor de verschillende businessafdelingen van beide bedrijven.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Spaanse road show

spain 470 3-5Tokheim organiseerde de “II Jornadas Técnicas EE.S.” road show in negen verschillende steden in Spanje en Portugal.

Profiterend van het platform voor een ontmoeting met meer dan 900 bezoekers en klanten, introduceerde Tokheim de onlangs doorgevoerde veranderingen op tankstations in Spanje en Portugal, met inbegrip van contracten, de toekomst van ITC, metrologische regelgeving en industriële veiligheid met de betreffende specialist-sprekers op elk gebied.

spain 235 ES 3-6Tokheims nieuwe systeemtechnologie werd ook op de voorgrond van de show gehaald door de  nieuwe mobiele betaaloplossing te introduceren. Tokheims topproduct, de Quantium dispensers met gemeenschappelijke componenten (TQM, TQP en TQC), was beschikbaar voor demonstratie door ons deskundige team. Tokheim besteedde tevens bijzondere aandacht aan het merk ProGauge met de 3D laser scan met het revolutionaire tankkalibratiesysteem.

Spain 235 ES 3-4

De ProGauge 3D laser scan was ook de focus van de beurs in Toledo. In samenwerking met de Vereniging van Tankstations van Castilla la Mancha, presenteerde Tokheim het gamma voor wetstockbeheer aan de meer dan 200 aanwezigen op de show.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

SYSTEME U - een succes voor Tokheim Frankrijk

470 Systeme USysteme U, een coöperatie van Franse retailers en een van de grootste supermarktketens van Frankrijk, was de gastheer van een evenement om aan meer dan 800 van hun zelfstandige retailers alle producten en diensten te presenteren die voor aankoop waren aanbevolen door de centrale inkoopafdeling.

Het evenement werd gehouden in het Beaujoire tentoonstellingspark in Nantes, met een groot aantal exposanten die hun nieuwste producten presenteerden, variërend van levensmiddelen, huishoudelijke apparatuur, financiën tot en met brandstofapparatuur.

Tokheim Frankrijk, een van de uitverkoren leveranciers van Systeme U, heeft haar topproduct, de Quantium 510 dispenser met het geïntegreerde Tokheim Multimedia Telwerk (TQC VGA) en de Crypto VGA kaartbetaalterminal gepresenteerd. De Crypto Bank Note Acceptor (BNA) en de videobewakingsoplossingen waren ook voor demonstratie beschikbaar.

Tokheim ProGauge toonde het volledige gamma van milieu- en wetstockbeheeroplossingen door middel van haar innovatieve tankmeters, sondes en consoles.

Tijdens de tentoonstelling simuleerde Tokheim de werking van een tankstation door alle producten op de stand aan te sluiten. Dit liet een demonstratie van de functierijke oplossingen en hun gezamenlijke synergie aan de Systeme U managers toe.

 

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Fairbanks sponsort BP conventie 2015

Fairbanks Logo 235 600dpiFairbanks had het genoegen en voorrecht om de platinum sponsor te zijn van de 2015 BP Conventie 2015 gehouden in mei in de Algarve, Portugal. Dit populaire tweejaarlijkse evenement is exclusief voor het BP-netwerk en trekt honderden tankstationeigenaars uit heel het Verenigd Koninkrijk aan.

BP gaf Fairbanks de unieke kans om haar  innovatieve, nieuw ontwikkelde systeem te demonstreren – Station Manager 365. Dit intelligente platform is ontworpen om aan de groeiende behoeften van de voortdurend veranderende brandstof industrie te voldoen door het leveren van real-time informatie wanneer deze nodig is. Station Manager 365 werd goed ontvangen door de afgevaardigden en velen profiteerden van het evenement door op de service in te tekenen.

Tony Mills, Global Sales & Marketing Director van Fairbanks zei: “Het is een groot voorrecht om zo’n belangrijke rol in de BP Conventie te spelen. Onze relatie is de afgelopen tien jaar versterkt en blijft groeien. Wij geloven dat de nieuwe Station Manager 365 onze betrokkenheid zal bevestigen om BP van een onovertroffen, uitgebreide brandstof managementservice te voorzien. “

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Data voor uw agenda

We zien ernaar uit om u, onze klanten te verwelkomen op onze stand op de volgende branche-evenementen:

NACS Show, 11-14 oktober 2015, Las Vegas, USA

Autocomplex, 28 – 30 oktober, Moskou, Rusland

Oil & NonOil, 29 – 30 oktober, Rome, Italië

APEA, 05 november, Coventry, UK

Transport, 12 – 15 november, Bern, Switzerland

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Versie voor afdrukken

Versie voor afdrukken (PDF) hier

Previous article Next article