x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

Bouw noodshop AVIA Deurningen (NL)

Request a quote

De ravage was groot toen een vrachtwagen de shop binnen reed op donderdagavond 16 oktober 2014 bij het AVIA-tankstation aan de Rijksweg A1 in Deurningen. Gelukkig raakte er niemand ernstig gewond, maar de schade was aanzienlijk. Tokheim zorgde ervoor dat het station snel weer operationeel was door de bouw van een noodshop.

Tokheim bouwt noodshop AVIA Deurningen 2

De schrik zat er goed in toen er donderdagavond 16 oktober 2014 een vrachtwagen geladen met groenten rond 22.00 uur de shop binnen reed. In de shop waren 2 medewerkers en een aantal klanten aanwezig, maar er raakte gelukkig niemand ernstig gewond. De shop daarentegen kwam er minder goed vanaf, deze werd na inspectie ‘total loss’ verklaard.

Ondanks de schrik en de aanzienlijke schade wilde het station snel weer operationeel zijn voor haar klanten. Om dit zo spoedig mogelijk te realiseren heeft Tokheim in opdracht van AVIA een noodshop gebouwd. Een opdracht waar we trots op zijn!

Vrijdag 17 oktober zijn we direct ter plaatse gegaan om de schade op het station te inventariseren en de Fuel POS veilig te stellen. Op zaterdagochtend kon vervolgens worden gestart met de plaatsing van een tijdelijke shop. Deze noodshop heeft een afmeting van circa 15 x 12 meter en is compleet uitgerust met onder andere sanitaire voorzieningen, watervoorziening, verlichting, verlaagd plafond en centrale verwarming. Uit de beschadigde shop hebben wij de CCU-besturingskast en de elektraverdeelkast gehaald. Daarnaast is alle bekabeling omgelegd. Onze monteurs hebben alles op alles gezet, zodat het station snel weer operationeel zou zijn.

Tokheim bouwt noodshop AVIA Deurningen 3

Op maandag 20 oktober kon er door het snelle handelen al begonnen worden met het plaatsen van de noodbalie. Deze balie biedt voldoende ruimte voor onder andere de Fuel POS en randapparatuur. Daarnaast is er met de plaatsing van de noodshop rekening gehouden met het zicht op het terrein, direct zicht op de pompen en het verkeer is behouden gebleven.

Tokheim bouwt noodshop AVIA Deurningen 4

Na het afronden van de baliewerkzaamheden kon het inrichten beginnen. In de shop is meer dan voldoende ruimte voor artikelen, zoals drink- en etenswaren en autobenodigdheden. De noodshop is tevens voorzien van een ruime opslagruimte, zodat artikelen op voorraad gehouden kunnen worden.

Tokheim bouwt noodshop AVIA Deurningen 5

Dat de shop van alle benodigde gemakken voorzien is, blijkt wel uit de sanitaire voorzieningen. In de noodshop is er een koudwatervoorziening met 5 beschikbare toiletten.

Tokheim bouwt noodshop AVIA Deurningen 7

Het harde werken van onze monteurs heeft geleid tot een succesvol resultaat. In slechts 1 week tijd was de noodshop bedrijfsklaar waardoor op vrijdagmiddag 24 oktober  het station operationeel was en klanten weer bij AVIA Deurningen terecht konden voor een volle tank en een bakje koffie.

Apparatuur en diensten