x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

fr | en |

Eerste Tankliner geplaatst op STD Heerenveen (NL)

Request a quote

In april 2015 hebben wij bij locatie STD Heerenveen de eerste tankliner geïnstalleerd. Een bijzondere installatie die in slechts enkele dagen is gerealiseerd. De plaatsing van een tankliner is niet alleen veiliger, maar het kan een station ook maar liefst 75 % besparen in vergelijking met de kosten voor het vervangen van een tank.

STD Heerenveen Tankliner

Tokheim introduceert in samenwerking met Fenotec een innovatieve oplossing voor tankinstallaties. Met behulp van een gepatenteerd bevestigingssysteem wordt de duurzame lekprotectie liner oplossing geïnstalleerd. De installatie duurt slechts enkele dagen en faciliteert bescherming van ondergrondse tankinstallaties gedurende vele jaren. De Tankliner is geschikt voor situaties waar nieuwe brandstoffen verkocht gaan worden en ook als het coaten van de tank geen optie is vanwege tankcorrosie. De oplossing vermindert kosten, verhoogt de veiligheid en faciliteert een langdure milieubescherming voor uw station.

“De tankliner-oplossing is niet alleen veiliger, het bespaart tot maar liefst 75 % van de kosten in vergelijking met de kosten voor het vervangen van een tank”

Tankliner

Installatieproces
Voor installatie van de Tankliner werd de tank ter voorbereiding grondig gereinigd. Deze grondige schoonmaakbeurt vond plaats zonder dat er medewerkers in de tank aanwezig waren. Zodra de tank gereinigd was, werd met behulp van 3D-meetapparatuur de tank gemeten. Deze 3D-tekening is gebruikt om de Tankliner op maat uit te voeren.

Zonder de tank te betreden werd de Tankliner in de tank geplaatst. Het feit dat de Tankliner geplaatst werd in de tank zonder dat mensen de tank betraden, is uniek in de wereld. Hiervoor hebben Tokheim en Fenotec een samenwerkingsverband opgezet om dit te ontwikkelen en in de markt te zetten. Deze unieke oplossing levert een grote bijdrage aan veilig en snel werken met betrekking tot tankinstallaties en ondergrondse leidingsystemen.

Vervolgens is de Tankliner in de tank gevuld met lucht en werd uitvoerig getest op eventuele lekkages. Na een laatste inspectie met een camerasysteem is de tank weer aangesloten op de leidingen.

Apparatuur en diensten

  • Tankinstallatie
  • Installatie Tankliner
  • Snelle installatie in slechts enkele dagen
  • Veilig en kostenbesparend alternatief