x

Would you like to switch to:   English ?

Search icon
Search icon

Request a quote

SmartFuel is Tokheims geavanceerde oplossing voor voertuigidentificatie (VIS). Het gaat om een geautomatiseerd tanksysteem dat betaling gebaseerd op voertuigidentificatie omvat, met twee opties voor zowel tankstationeigenaars als fleetmanagers.

Het systeem is ontworpen voor oliemaatschappijen, fleetmanagers en tankstationeigenaars om de beperkingen van de traditionele tankkaarttechnologie uit de weg te ruimen. Het vermindert fraude, verbetert de klantenbinding en zorgt voor een aanzienlijke toename van de winsten.

Hoe werkt het?
  1. Het pistool wordt in de tankopening geplaatst. De details van de voertuigbadge worden door de host gevalideerd. Informatie over voertuiggegevens, kilometerstand of motordraaiuren (bij industriële voertuigen) wordt draadloos naar Fuel POS verzonden tijdens het autorisatieproces.
  2. Communicatie tussen de voertuigbadge en de pistoolunit verbindt de transactie met dat specifieke pistool. Zolang de draadloze communicatie tussen voertuig en pistool gehandhaafd blijft, kan brandstof getankt worden. Het systeem controleert het brandstoftype en elimineert kruisbesmetting en onbevoegd tanken.
  3. Zodra het tanken is voltooid, wordt het pistool terug in de pomp geplaatst. Er hoeven geen papieren worden getekend omdat alle tankbeurtdetails automatisch plaatselijk of op afstand worden opgeslagen. Tickets kunnen aan de pompbediende worden gevraagd.

 

Componenten

Voertuigbadge

De voertuigbadge is een contactloze microprocessor die in het voertuig is geïnstalleerd. Deze identificeert het voertuig voor de POS m.b.v. voertuigidentificatie, brandstoftype en betalingsinformatie.  De uitlezingen van kilometerteller/kilometrage worden automatisch tijdens het tanken door de voertuigbadge naar de site controller gestuurd.

Pistool-RF-unit

De pistool-RF-unit is een draadloze voorziening die over het tankpistool wordt geschoven en het tankpistool aan het systeem identificeert. Het is een robuust systeem dat eenvoudig te monteren is en geen aanpassingen van het tankpistool vereist. Alleen wanneer het juiste pistool in de tankopening wordt geplaatst zal de autorisatie goedgekeurd worden en brandstof aan het voertuig worden afgegeven.

Bestuurdersbadges (optioneel)

Tokheims handbadge voor de bestuurder is een “microprocessor-gebaseerde Smart Card” die de bestuurder van een fleetvoertuig voor identificatie aan de pomp kan presenteren.  De handbadge kan alleen samen met de voertuigbadge gebruikt worden. De bestuurdersbadge bevat geen betalingsmethode en dient uitsluitend voor identificatie van de bestuurder en biedt zo een hoger veiligheidsniveau.

Voordelen

Privébedrijven en wagenparkbeheerders zijn steeds meer op zoek naar systemen die het frauduleuze gebruik van tankkaarten bestrijden. SmartFuel helpt de kosten te verminderen, want het is niet mogelijk om in een andere wagen te tanken of een jerrycan te vullen. Uitlezingen van kilometertellers kunnen aan een kruiscontrole worden onderworpen, wat een verbeterde oplossing biedt.

SmartFuel gaat niet alleen over kostenbesparing, maar

over toenemende verkoop van brandstoffen door zich tot klanten te richten met een oplossing die voor een betere klantenbinding zorgt. De meeste automobilisten gebruiken maximaal 3 tankkaarten. Dit betekent dat het gemiddelde tankstation slechts één derde van de verkoop binnenhaalt. Nadat SmartFuel is geïnstalleerd, wordt het de enige betalingsmethode, zodat tankstations het volledige brandstofvolume veilig kunnen stellen.

SmartFuel uitgelegd