Search icon
Search icon

fr | en |

News & Events

20.01.2013

Voorjaar 2013 – Connect

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Bericht van CEO

BDLT CEODe huidige economische situatie zet druk op de brandstofdetailhandel, met lagere volumes en krappere marges. In deze situatie is het meer dan ooit Tokheims missie om onze klanten van de beste oplossingen voor een efficiënt beheer van hun netwerken te voorzien: oplossingen die meer inkomsten opleveren, de kosten verminderen, het rendement op de investering verbeteren. Dit houdt in dat we onze zoektocht naar steeds betere kwaliteit, kosten en efficiëntie over de hele linie blijven voortzetten, als garantie voor lagere bedrijfskosten, en dat we ons tegelijkertijd blijven inzetten om te investeren in O&O en innovatie die echte waarde creëert. Ons unieke wereldwijde aanbod, “van het begin tot het einde”, van bouw tot ontmanteling van tankstations en alle tussenliggende fases, geeft ons de mogelijkheid om voortdurend de expertise en de synergie te ontwikkelen die deze beloften nakomen. Recente aan Tokheim toegekende contracten, in Dispensers, Systemen en Automatisering en ondersteunende diensten – met inbegrip van Fairbanks brandstofbeheeroplossingen (die een verdubbeling van het aantal bewaakte stations zal opleveren) – zijn het duidelijke bewijs dat we ons aan onze verplichtingen houden en het vertrouwen van onze klanten en partners behouden.

Deze economische crisis en uitdagende situatie is ook een sterke stimulans om onze oplossingen aan meer klanten en meer regio’s aan te bieden. In de afgelopen maanden hebben we een aantal belangrijke stappen gezet om Tokheims “footprint” uit te breiden en buiten onze kernmarkten te brengen: Tokheim is terug in Zuid-Afrika dankzij de overname van de activa van Petrologic, met een duidelijke toezegging om de volledige reikwijdte van onze producten en diensten in dit veelbelovende land aan te bieden. In Brazilië bouwen we onze nieuwe fabriek en bereiden we ons voor om onze “state of the art” brandstofpompen aan lokale klanten en in heel Latijns-Amerika aan te bieden. In de hedendaagse wereld lijken we bijzonder op onze klanten: een blik op kosten en efficiëntie, een andere blik op mogelijkheden en groei.

Ik grijp deze gelegenheid aan om al onze medewerkers te bedanken voor hun voortdurende inzet en vastberadenheid in het leveren van producten en diensten van de hoogste kwaliteit aan onze klanten. Ik zou ook graag al onze klanten en partners bedanken voor hun voortdurende steun.

Wij allen bij Tokheim wensen u en uw familie een gelukkig, gezond en voorspoedig 2013.

Baudouin de la Tour, CEO

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheims OASE biedt volledig PCI DSS-conformiteit

Tokheim heeft aangekondigd dat het nu PCI DSS-gecertificeerd is voor haar OASE gatewayservice voor betalingen. Deze certificering is toegekend na uitgebreide audits die plaatsvonden in september. Tokheims Online Authorisation and Switching Environment (OASE) vergemakkelijkt brandstof- en bankpasbetalingen in tankstationomgevingen en verwerkt op dit moment meer dan 300 miljoen transacties per jaart.

OASE

PCI DSS is een veelzijdige veiligheidsnorm die de vereisten voor beveiligingsbeheer, beleid, procedures, netwerkarchitectuur, softwareontwerp en andere kritische beschermende maatregelen omvat. Deze uitgebreide norm is ingevoerd om organisaties proactief te ondersteunen om de accountgegevens van hun klanten te beschermen.

Peter Van NAUW, System’s Product Marketing Director bij Tokheim, zegt: “Dit is een andere belangrijke certificering die Tokheim heeft bereikt na een gericht implementatieproces dat al meer dan twee jaar gaande is. De validatie van de conformiteit met de PCI DSS toont aan dat Tokheim zich inzet om ervoor te zorgen dat onze klanteninformatie wordt beschermd. Het bereiken van de PCI DSS-certificering toont ook aan dat Tokheim zich op de langere termijn inzet door future-proofing van onze uitgebreide betalingsoplossing op basis van Fuel POS, de Crypto VGA externe en Crypto IPT interne betaalterminals en OASE.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim Group kondigt nieuw partnerschap in Brazilië aan

Tokheim is trots om aan te kondigen dat zij zal deelnemen aan en samenwerken met Precision Brasil voor de productie en assemblage van brandstofpompen in de nieuwe state-of-the-art fabriek van het bedrijf in Sao Paulo. De brandstofpompen zijn speciaal ontworpen voor de unieke behoeften van de Middenen Zuid-Amerikaanse markten. Deze dispenserproducten zullen het gevestigde Quantium-assortiment uitbreiden tot nieuwe markten en zullen Tokheims innovatieve technologie en onderdelen bevatten, hoofdzakelijk de toonaangevende TQM-zuigermeter en het eersteklas TQCtelwerk. Daarnaast zal Precision Service installatie-, service-, onderhouds- en projectbeheeroplossingen in Brazilië bieden.

Precision Brasil

Patrick Berthon, voorzitter van Tokheim, zegt: “Dit is voor ons onderdeel van de voortdurende strategische inzet en bevestigt opnieuw onze positie van wereldwijd leverancier van hoogwaardige producten en diensten aan de brandstofdetailhandel. Bij Precision Brasil beschikken we over een zeer sterk en ervaren managementteam en door nauw samen te werken, zullen we de bestaande Tokheim expertise en technologie delen om deze eersteklas producten aan de regio te leveren. De nieuwe productiefabriek is indrukwekkend; de aldaar geassembleerde en geproduceerde brandstofpompen worden volgens dezelfde hoge maatstaven vervaardigd die de klanten in de loop der jaren van Tokheim zijn komen te verwachten.”

Manoel Gramignolli, General Manager van Precision Brasil, zegt: “We zijn erg blij om nauw samen te werken met Tokheim, die bekend staat om haar toewijding aan kwaliteit. De brandstofpompen die we in onze nieuwe fabriek zullen produceren, zullen gebruik maken van Tokheims technologie en innovatie. De wereldwijde componenten, die bewezen hebben dat ze onder wisselende omstandigheden over de hele wereld werken, zullen grote voordelen voor onze klanten in Brazilië en in Midden- en Zuid-Amerika met zich meebrengen. Er is tot op dit punt een uitgebreide hoeveelheid planning en voorbereiding geweest, en we zijn verheugd om nu vooruitgang te boeken op de weg die voor ons ligt. “

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Ontwikkeling van de nieuwe Tokheim Service Business Unit. Interview met Antoine Soulier

De afgelopen tien jaar is Tokheim uitgegroeid tot ‘s werelds grootste directe serviceprovider van de brandstofretailsector. In de zomer van 2012 begon de onderneming met het oprichten van een nieuwe speciale Service Business Unit om bij te dragen tot een grotere efficiëntie en voordelen voor onze klanten over de hele wereld. Antoine Soulier werd benoemd tot General Manager van de Service Business Unit en sindsdien is hij bezig met de implementatie van nieuwe initiatieven en veranderingen in de gehele onderneming.

Antoine Soulier

Vertel ons iets over uw achtergrond voordat u bij Tokheim kwam.

Ik kom oorspronkelijk uit Normandië en groeide op en studeerde in Parijs en in Rouen, in Normandië. Ik begon mijn carrière bij Elf Aquitaine als management accountant voor het Verenigd Koninkrijk in 1993. De Britse brandstoffenmarkt is natuurlijk een zeer competitieve markt, wat voor ons betekende dat we zeer dynamisch in onze aanpak moesten zijn. Dit heeft niet alleen het werk interessant gemaakt, maar was tevens een goede leerschool. In 1998 werd ik aangesteld bij de BP tradingdivisie, die verantwoordelijk is voor het kopen van ruwe olie voor Europese raffinaderijen. Ik heb 14 jaar bij BP gewerkt, waar ik betrokken was bij een aantal taken en projecten in raffinage-, leverantie-, commerciële en retaildivisies in Londen en Parijs.

Hebt u, terwijl u voor een grote oliemaatschappij werkte, ooit eerdere werkervaringen met Tokheim gehad?

De eerste keer dat ik Tokheim leerde kennen was toen ik de leiding had over het BP retailnetwerk in Frankrijk. De meerderheid van de brandstofpompen binnen het netwerk was van Tokheim en ze leverden ook onderhoudsdiensten. Om eerlijk te zijn, herinner ik me dat ik nogal onder de indruk was van de geografische omvang die Tokheim in staat was te dekken, en de snelle en professionele service die ik van hun technici ontving. Ik herinner me een specifiek project waarbij ik was betrokken, waar we hulp nodig hadden bij de ontwikkeling van een nieuw type brandstofpomp vóór de invoering van Super-ethanol in Frankrijk. Tokheim was de eerste van onze fabrikanten die reageerde en een oplossing voor ons vond – ik was verrast over de snelheid van de reactie. Uiteraard wist ik op dat moment niet dat ik een paar jaar later bij ze zou gaan werken…

Hoe belangrijk is het service-element voor een onderneming als Tokheim?

Service is een van de pijlers van de Tokheim strategie, naast Dispensers, Systems en Projectmanagement. Ik geloof in de “Onestop-shop”-strategie, omdat deze helpt om aan de belangrijkste behoeften van onze klanten te voldoen. Het maakt ons ongetwijfeld anders dan onze concurrenten op de markt. Zich dicht bij onze klanten bevinden, analyseren hoe onze producten alsmede die van derden zich gedurende langere periodes in de praktijk gedragen, helpt ons niet alleen de kwaliteit van de service te verbeteren, maar ook de kwaliteit van de producten die wij vervaardigen. De dienstverlening is van echt strategisch belang voor Tokheim; deze maakt een groot percentage van onze omzet uit en heeft het vermogen om te groeien.

Sinds deze zomer heb ik ook de verantwoordelijkheid voor HSSE overgenomen. Na 15 jaar werk binnen grote oliemaatschappijen, is HSSE onderdeel geworden van mijn DNA, en ik ben blij en trots om betrokken te zijn in het ondersteunen en vormgeven van ons HSSEbeleid voor Tokheim.

Service and Repair Tokheim

Wat zijn uw belangrijkste prioriteiten en bij welke soort projecten bent u betrokken?

Tokheim levert diensten op lokaal niveau door middel van de Sales and Service Divisions (SSD’s) waarbij 33 landen over de hele wereld worden gedekt. Ik richt me op de synergie die op groepsniveau kan worden geleverd, door hechter samen te werken als één bedrijf, met behulp van SSD’s en Fabricage- en Systeemdivisies. We zullen ons bezighouden met de coördinatie van onze inkoop om de omvang van de Tokheim Group te benutten. We zullen ook kijken naar het optimaliseren van de voorraden van reserveonderdelen in heel Europa. Dit alles zal toegevoegde voordelen voor onze klanten inhouden om ervoor te zorgen dat ze de onderdelen snel beschikbaar hebben voor hun tankstations. Last but not least verandert het gebruik van technologie en intelligente informatie de manier waarop we werken en onderhoudsservice aan onze klanten bieden: ik wil ervoor zorgen dat we de markt leiden op dit gebied.

Ik wil doorgaan met het vereenvoudigen van het delen en opbouwen van de goede praktijken die in de diverse serviceorganisaties bestaan, om vooruitgang te kunnen boeken. Onze business wordt steeds moeilijker in volwassen markten zoals Europa, dus is het duidelijk dat we altijd onze activiteiten moeten verbeteren om concurrerend te blijven. In de afgelopen maanden heb ik veel landen bezocht. Onze SSD’s hebben een hoog niveau van klantenservice, soepele activiteiten en efficiënte logistiek ontwikkeld, terwijl ze bekwame en gemotiveerde technici hebben aangetrokken. We zijn begonnen met benchmarking en het delen van deze praktijken. Tot slot ben ik erg enthousiast over de mogelijkheden die we nu hebben in nieuwe geografische gebieden zoals Latijns-Amerika, evenals de nieuwe oplossingen die we aan klanten bieden. Ik heb ook nauw samengewerkt met Fairbanks in het Verenigd Koninkrijk, om deze zeer unieke en spannende oplossing voor de controle van voorraadbeheer te ontwikkelen; ik zal hen helpen om naar andere markten uit te breiden en om nieuwe relaties met klanten op dit gebied te ontwikkelen.

De ontwikkeling van de nieuwe Service Business Unit is een vaste verbintenis van Tokheim om onze dienstverlening uit te breiden en te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat al onze klanten kunnen profiteren van de projecten die nu gestart zijn, – of het nu lokale onafhankelijke bedrijven of grote oliemaatschappijen zijn waar ik mijn reis bijna 20 jaar geleden ben begonnen.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim terug in Zuid-Afrika

Tokheim is verheugd om aan te kondigen dat zij terug is in Zuid-Afrika dankzij de overname van diverse activa van Petro-Logic uit de PSVgroep. Tokheim Zuid-Afrika zal blijven werken vanuit het hoofdkantoor in Johannesburg, en drie grote centra in Kaapstad, Port Elizabeth en Durban.

South Africa

Chris Kirstein, Managing Director van Petro-Logic, zegt: “We zijn zeer verheugd om een deel van de Tokheim Group te worden en kijken uit naar het leveren van de grotere voordelen die dit qua innovatie, technologie en de beste industriële praktijk voor onze klanten met zich zal meebrengen.”

Paul Pedeprat, General Manager, Tokheim IAME Regio, zegt: “Tokheim is zeer verheugd om terug te zijn in Zuid-Afrika. Petro-Logic heeft een lang trackrecord van hoogwaardige apparatuur en professionele onderhoudsdiensten in het hele land. Ze zijn een speciale partner voor Tokheim geweest en we zijn erg blij om nu een directe operatie in Zuid-Afrika in het werk te stellen.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Iper turnkey-project afgerond in Italië

Tokheim Italië heeft een indrukwekkend turnkey-project voor Iper afgerond, een van de grootste hypermarktketens van Italië. Tokheim project verzorgde de bouw van het station en de installatie van de producten op Iper Station Brembate, dat ten noordoosten van Milaan ligt. Tokheim zal in de toekomst ook service en onderhoud leveren.

Iper Turnkey construction

Het station beschikt over een serie Quantium 510 dispensers met alles-in-een geïntegreerde 17-inch media- en telwerkschermen (TQC-VGA). Het hart van het station wordt gevormd door het binnen de sector bekende Fuel POS retailsysteem dat volledig is geïntegreerd in de door Tokheim geleverde beveiligingsoplossing. Externe betaling wordt afgehandeld via een aantal dubbelzijdige Crypto VGA biljetacceptatieterminals.

Alessandro Penna, Indipendent & Hypermarkt Sales Manager bij Tokheim Italië, zegt: “We zijn erg trots op het project dat voor Iper is afgerond.Het getuigt van Tokheims expertise en vermogen om complexe turnkey-projecten voor onze klanten op te leveren. Het station profiteert van ons pakket totaaloplossingen: Dispensers, Systemen, Projectbeheer en Service. Dit heeft ongetwijfeld gezorgd voor een beter rendement op de investering voor onze klant.”

Iper 2

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Meer dan 1.500 klanten wonen Tokheim Roadshow bij

Tokheim Spain Roadshow

Tokheim Iberica heeft vorige maand haar succesvolle roadshow van vier weken afgerond, een gebeurtenis die meer dan 1.500 Spaanse en Portugese klanten heeft aangetrokken. Het hoofddoel van de show was tankstationeigenaren en -operators te helpen hun kosten te verlagen en om nieuwe manieren te ontdekken om de omzet te maximaliseren. Meer dan twintig sprekers, waaronder vertegenwoordigers van Tokheim, namen deel aan presentaties op 14 verschillende locaties in Spanje en Portugal. De laatste stop van de tour was Alcala de Henares (Madrid), waar circa 150 mensen de presentaties, discussies, en productdemonstraties hebben bijgewoond.

Tokheim Iberica

Een aantal onderwerpen werd behandeld, waaronder energie-efficiëntie, ledverlichtingssystemen, dampterugwinning, beveiligde betaling, plus tankonderhoud. Tokheim toonde een aantal van haar nieuwste oplossingen, waaronder de nieuwste versies van Fuel POS en Crypto VGA; brandstofbewakingsoplossingen van Fairbanks, plus de nieuwe sitebeveiligingsoplossing, Tokheim EYE. De succesvolle roadshow ontving lof van de voorzitter van de Spaanse Vereniging van Tankstations, Javier Bru Rodriguez, die Tokheim en de overige deelnemers bedankte voor de presentatie van een aantal ideeën aan de sector en zei: “Dank u Tokheim voor deze innovatieve conferenties. Dit waren kwaliteitsinitiatieven die zullen helpen om de omzet van onze tankstations te maximaliseren.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim levert EV-laderoplossingen aan La Poste en Intermarché

Tokheim is trots om aan te kondigen dat zij haar oplaadoplossing voor elektrische voertuigen aan de Franse nationale postdienst, La Poste, heeft geleverd, en eveneens systemen op Intermarché supermarktsites heeft geïnstalleerd.

Tokheim electrical vehicle charger EV

Een aantal Tokheim EV-laders zijn met succes bij La Poste geïnstalleerd in de plaats Chanteloup-les-Vignes ten noordwesten van Parijs. De versnelde, Mode 3 (tot 22kW)-systemen bieden een volledige accuoplading in 1 à 8 uur, afhankelijk van de accu van het voertuig. La Poste heeft meer dan 87.000 bedrijfsvoertuigen in dienst en is daarmee de grootste vloot in Frankrijk en een van de grootste vloten in Europa. La Poste heeft als doelstelling om haar CO2-uitstoot te verminderen met 20% per gediend adres en tegen 2015 tot 10.000 elektrische voertuigen uit te groeien. Tokheim is ook begonnen met het verspreiden van haar EV-laders over hypermarktlocaties waaronder een aantal van Intermarché. Deze elektrische voertuigladers vereisen een kleine betaling voor een versnelde lading.

EV Charger Grid Paris

 

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim werkt samen met Cirrus om een complete CNG-oplossing te bieden

Tokheim staat op het punt om een nieuwe Quantium 310 CNG dispenser in het eerste kwartaal van 2013 in samenwerking met Cirrus uit te brengen. Deze brandstofpomp van gecomprimeerd aardgas (CNG) maakt gebruik van state-ofthe-art componenten, waaronder Tokheims wereldwijd gerenommeerde telwerk. Cirrus, die in meer dan 15 jaar zich als toonaangevende leverancier door middel van honderden succesvolle CNG-installaties heeft gevestigd, zal samen met Tokheim zowel retail- als privéklantoplossingen voor lichte en zware voertuigen bieden. Klanten kunnen kiezen uit een scala van bewezen compressorconfiguraties die naadloos integreren met Tokheim systeemoplossingen zoals Fuel POS voor retail-tankstationsites of DiaLOG voor commerciële vlootstations. Voor meer informatie over CNG of een reeks van alternatieve energieproducten kunt u contact opnemen met uw plaatselijke Tokheim verkoop- en servicedivisie.

CNG Cirrus Tokheim

Q310 CNG

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Brandstofpomp voor motoren blijkt een succes in Afrika

Tokheims nieuwe Quantium 330M dispenser, speciaal ontworpen voor de hoge eisen van de drukke motorfietstankomgeving, is nu geïnstalleerd in 8 landen in Afrika. De branstofpomp heeft bewezen populair te zijn wegens een aantal belangrijke kenmerken, zoals de 4 actieve slangen met een display en een toetsenbord per slang. De Q330M wordt geleverd met Tokheims robuuste TQP-pompunit die tegen een hoge start/stop-frequentie bestand is en de mogelijkheid biedt om brandstof te leveren aan motorfietsen op het specifieke debiet van 20 liter per minuut. Het product helpt ook de doorstroming te verbeteren op drukke locaties tijdens de spitsuren door een unieke ‘preset en reset’ oplossing voor snellere lage volumehoeveelheden te gebruiken.

Motorcycle fuel dispenser

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim Eye en SafePay installaties helpen de veiligheid op Europese tankstations verbeteren

Tokheim Duitsland is begonnen met het installeren van een aantal nieuwe beveiligings- en betaaloplossingen. Recente projecten omvatten de installatie van Tokheims gesloten geldverwerkingsoplossing, SafePay. De eerste site die kon profiteren van het betalingssysteem dat automatisch contant geld telt en afgeeft was EDis Tankpunkt 1 in Oehringen, dat deel uitmaakt van een groter dealernetwerk van 20 tankstations. Het station, dat ook gebruik maakt van Tokheim Fuel POS, installeerde ter plekke twee SafePay systemen. Roland Weissert, GM van “EDi Energie-Direkt” zegt, “SafePay heeft bijgedragen tot een verbetering van het kasbeheer van ons nieuw ontwikkelde station. Een aantal punten, zoals kassareconciliatie, shiftwissels en de dagelijkse verschillen zijn vereenvoudigd en efficiënter gemaakt.”

SafePay closed cash

De eerste installatie van Tokheim EYE in Duitsland heeft ook onlangs plaatsgevonden. Het tankstation in Kitzingen in Noord-Beieren profiteert van een volledig geïntegreerde Fuel POS met Tokheim EYE oplossing. De krachtige oplossing verbindt brandstofpompen, POS en CCTV onderling om fraude op het tankstation en in de winkel te voorkomen. Beelden van de automobilist die tankt verschijnen ook op het POS-scherm van de kassier om verwisselingen te beperken en de doorstroming te verbeteren. Tankstations kunnen ook op afstand worden bewaakt via een pc, smartphone of iPad app. Na het succesvolle pilotproject, zijn er nu een aantal nieuwe installaties in het komende kwartaal gepland.

Tokheim EYE is nu geïnstalleerd en ondersteund in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Ierland en Kroatië. In Ierland heeft Maxol, een van de grootste onafhankelijke oliemaatschappijnetwerken, Tokheim EYE op een aantal van hun stations geïnstalleerd en ze gebruiken ook de “controlekamer”-oplossing om op afstand toezicht op alle systemen op hun onbemande stations te houden. Ook GreatGas, die gestaag zijn netwerk in Ierland uitbreidt, maakt gebruik van de Tokheim EYE en “controlekamer”-software om voor de veiligheid en naleving op hun stations te zorgen.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Rontec voltooit implementatie van Tokheim Flow back office

Tokheim heeft met succes zijn Flow Back Office en Flow Web Reporting oplossingen in meer dan 160 Rontec stations in het Verenigd Koninkrijk geïmplementeerd. De productieimplementatie duurde slechts 6 weken en, dankzij de nauwe samenwerking van Tokheim met het ervaren Rontec IT-team, werd de typisch stationstilstand tot minder dan 3 uur beperkt, inclusief de POS-softwareherconfiguratie en alle onsite testactiviteiten.

Flow Back Office

Er is nu met Rontec een routekaart voor de toekomst overeengekomen en deze zal ervoor zorgen dat de geïmplementeerde oplossing blijft evolueren om zich aan de voortdurend ontwikkelende strategische en operationele eisen van de sector aan te passen.

Keith Carsley, directeur van Background2, zei: “De ontwikkelde tools en de ervaring die tijdens het Rontec project zijn opgedaan, zullen in de toekomst van grote waarde voor Tokheim zijn. Ons vermogen om grootschalige vervangingsprogramma’s van backoffice-systemen samen te stellen voor snelle implementatie in bestaande hardware-, netwerk- en softwaresysteemomgevingen, zal van belang zijn voor veel organisaties die hun ITbedrijfskosten willen verlagen door middel van toepassing van nieuwere technologieën in hun retailnetwerken.”

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim haalt twee HSSE-prijzen binnen

Tokheim is verheugd aan te kondigen dat zij is erkend voor haar HSSE-prestaties door Total in Tunesië en Vivo Energie in Marokko. Total erkende de veiligheidsinitiatieven van Tokheim Cottam in Tunesië tijdens de “Gouden Regels” prijsuitreiking in de zomer. Vivo Energie erkende Tokheim Matam voor onderhouds- en veiligheidsinitiatieven op de “Safety Excellence Awards” in juni, en feliciteerde de onderneming met haar lopende activiteiten ter ondersteuning van het positieve imago van het merk op de markt.

HSSE Award

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

T-Media casestudy: Northumberland Fuels UK

Gelegen in Alnwick, in het noorden van Engeland langs de drukke snelweg A1, beschikt het Northumberland Fuels tankstation van 300 m² over 12 multi-product Quantium dispensers en een serie drukke HGV-banen. Alle pompen op de site zijn afkomstig van Tokheim en een aantal van deze zijn voorzien van Tokheims Mediaschermen. Tokheim heeft aan Northumberland Fuels haar nieuwste mediaoplossing geleverd, T-Media, een “cloud”-gebaseerde, online applicatie waarmee het tankstation boodschappen op zijn brandstofpompen kan plaatsen en afspelen.

Met 33 jaar ervaring in de handel, is Operations Manager Joyce Hodgson van mening dat de introductie van Tokheims mediaschermen op de pompen een positief effect op de verkoop heeft gehad. Bij een toename van 42% van de detailhandel en een wekelijkse stijging van de brandstoffenverkoop, zegt Joyce dat T-Media heeft geholpen de omzet in een aantal belangrijke gebieden te verhogen en dat “sinds we mediaschermen hebben ingezet, is de reactie op onze aanbiedingen bijzonder goed. De klanten letten er echt op, ze lezen ze, want als er een aanbieding voorbij is, zullen ze nog steeds komen en erom vragen… de verkoop is beter dan verwacht.”

T-Media Case Study

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim EYE casestudy: Ron Perry (onafhankelijk) Verenigd Koninkrijk

De enorme waaier van voordelen geboden door het krachtige nieuwe Tokheim Eye-systeem wordt reeds gerealiseerd door een van de eerste Britse tankstationbedrijven die het geïnstalleerd heeft na zijn lancering op Automechanika: Ron Perry & Son’s twee tankstations die zich langs de A19 in de buurt van Hartlepool bevinden.

De huidige eigenaar Ron Perry, zoon van de oprichter van het bedrijf, heeft de faciliteiten op de stations in noordelijke en in zuidelijke richting uitgebreid, waaronder winkels en een café op elk station. Met een dergelijke verscheidenheid aan belangrijke activiteiten die onderhouden, beschermd en beheerd moeten worden, kwam Ron tot de conclusie dat het bestaande, zeven jaar oude analoge CCTVsysteem niet langer voldoende gedetailleerde beelden en een juiste weergave van de tankstationzones, waaronder de brandstofpompen, bood. Zijn langdurige relatie met Tokheim heeft geleid tot de installatie in september 2012 van het Tokheim Eye-systeem, en binnen zes weken had dit al op talrijke manieren zijn waarde bewezen.

Eerste set-up

Een proef van twee IP-dome-camera’s boven de kassierposities in de winkels, gekoppeld aan Rons computer in zijn kantoor op het zuidelijke station en aan zijn smartphone, heeft hem een inzicht gegeven in hoe handig een volledig ontwikkeld systeem kan zijn. “De beelden en gegevens die ik al gezien heb, zijn van onschatbare waarde geweest voor het aangeven van verbeteringen aan de bedrijfsvoering die we kunnen maken.

“Op een dag-tot-dag-niveau, heeft het me in staat gesteld om te zien wanneer wachtrijen in de winkel ontstaan en om wijzigingen aan te brengen in de ploegendiensten om het ongemak voor onze bezoekende klanten tot een minimum te beperken. Als ik wil zoeken naar een voorval, is dat nu veel sneller en makkelijker, want je kunt het systeem vragen om te zoeken op criteria zoals laatste tankbeurt, laatste betaling in contanten, op bon, datum”, tijd etc

CCTV shop

Doorrijders en rendement

Een geval van wegrijden zonder te betalen is reeds onderzocht en beelden van de dader werden op verwijderbare media ‘geëxporteerd’ en aan de politie doorgegeven, die op haar beurt in staat was om het bewijs aan de bestuurder in kwestie te tonen. Het resultaat? Hij keerde terug naar A19 Services en betaalde zijn tankrekening. “We hebben ontdekt dat Tokheim Eye zo aantoonbaar nuttig is dat de politie gevraagd heeft naar de mogelijkheden van het systeem en zeer graag van de voordelen zou willen profiteren. Als ze het bewijs kunnen gebruiken om één incident te vervolgen, bestaat er vaak de kans dat de persoon of het voertuig aan andere misdrijven kan worden gekoppeld. Zo bleek later dat een wagen die bij een recent geval van wegrijden was betrokken, gestolen was.”

ANPR CCTV

Qua aanpak van afname, verwacht Ron dat het systeem ook een snel middel zal zijn om afwijkingen als lacunes, tegoeden en grote aantallen terugbetalingen te identificeren. “Het systeem is zo krachtig en makkelijk te gebruiken dat het proactief waarschuwingen geeft en de betreffende gegevens en visuele aanwijzingen als een pakket levert. Dat betekent dat problemen niet door het net glippen en onderzocht kunnen worden zonder dat het een zware taak wordt in termen van de tijd die hiervoor eerder nodig was: “legt hij uit.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Arriva installeert SmartFuel in Zweden

Tokheim ProFleet heeft zijn innovatieve oplossing voor voertuigidentificatie, SmartFuel, op twee Arriva vlootdepots in Zweden geïnstalleerd. Een van de locaties in Raasta heeft een gecombineerd ethanol- en biodieseltankdepot om meer dan 200 voertuigen te bedienen. Het drukke commerciële station beschikt over 18 vulpistolen, bestaande uit 6 ethanol- en 12 biodieselpistolen. Er zijn twee SmartFuel systemen op het grote depot geïnstalleerd, voor verbinding met vier Tokheim ProFleet brandstofbeheersystemen – DiaLOG. Een Tokheim ProFleet Dia-Box-server werkt offsite in Denemarken met replicatie naar het tanken. Tokheim heeft samengewerkt met Biofuel Express om het pakket totaaloplossingen aan Arriva aan te bieden.

SmartFuel Vehicle ID

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Tokheim werknemer vertegenwoordigt Frankrijk op internationaal evenement

Tokheim is er trots op te verkondigen dat we onder onze werknemers nu een atleet hebben die zijn land heeft vertegenwoordigd en op internationaal niveau heeft meegedaan. Afgelopen september heeft Jean Cheminade, die op de IT-afdeling bij Tokheim HQ, Villepinte werkt, Frankrijk vertegenwoordigd op de 2012 IFSC Paraclimbing Wereldkampioenschappen.

Vanaf jonge leeftijd heeft, Jean, nu 32, altijd regelmatig geklommen, met slechts enkele onderbrekingen om zich op zijn studie te concentreren. Vervolgens keerde hij twee jaar geleden terug naar een grondigere training en sloot zich aan bij de Klimclub Sud Oise, waar hij twee tot drie keer per week traint. In 2011 ontving hij een mail van de Franse Federatie waarin stond dat ze naar kandidaten zochten om Frankrijk op de WK te vertegenwoordigen.

Jean Cheminade Tokheim

“Ik dacht eerst dat het een grap was”, onthult Jean. Maar vervolgens nam Jean in juni deel aan een intensief selectiekamp en werd gekozen om de Franse kleuren te dragen en zijn land op de kampioenschappen te vertegenwoordigen. In afwachting van de dag van de wedstrijd, heeft Jean intensief 3 à 5 keer per week getraind, waarbij sommige sessies zo’n vier uur duurden. Aangezien het zijn eerste grote evenement was, was het hoofddoel van Jean om door de kwalificatierondes te komen en gewoon te genieten. Dankzij zijn harde werk slaagde hij daarin – hij eindigde op een zeer geloofwaardige elfde plaats op drieëntwintig concurrenten. De Climbing en Paraclimbing WK zijn een belangrijke gebeurtenis in het bod van IFSC voor Olympisch opname in 2020. Jean is ook van plan om te blijven klimmen en hoopt op het hoge niveau te blijven waarop hij zichzelf reeds met succes geplaatst heeft.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Nieuwe Tokheim website ontvangt CSS-designnominatie

Tokheims nieuwe bedrijfswebsite heeft een nominatie voor een CSS-designprijs ontvangen.

Tokheim CSS Design Award

Tokheims nominatie weerspiegelt “een hoog niveau van creativiteit, originaliteit en algehele ontwerpvaardigheid”, aldus CSS Design Awards. Alle winnende nominaties komen in aanmerking voor de felbegeerde “Designer van het Jaar” prijs. Tokheims nieuwe website werd gelanceerd in september in het Engels en het Frans en binnenkort zullen er nieuwe talen toegevoegd worden. Bezoek voor meer info tokheim.com.

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Noteer in uw agenda

We heten u, onze klant, graag van harte welkom op onze stand op de volgende branche-evenementen:

Tradeshows Tokheim

Verona, Transpotec

Italië 28 februari – 3 maart 2013

Istanbul, Automechanika Istanbul

Turkije 11-14 april 2013

Birmingham, The Forecourt Show

UK 14 tot 16 april 2013

Münster, Tankstelle & Mittelstand

Duitsland 15-16 mei 2013

Share

Facebook Share Icon Facebook Twitter Share Icon Twitter LinkedIn Share Icon LinkedIn Email Share Icon Forward RSS Icon RSS Feed

Versie voor afdrukken

Versie voor afdrukken hier

Tokheim PDF Download

Previous article Next article